Jelenlegi hely

"Apával lógni menő!" - apák napi program a Pécsimamival 2023

2023. május 6-án az anyákat ünnepeltük egy szívmelengető Anyák napi virágültetéssel, 2023. június 18-án, vasárnap pedig az apáké volt a főszerep! 

Apával lógni menő! :)

Ezen a napon szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos is az apák szerepe a családban, egyben megköszönni nekik mindazt, amit a hétköznapokban a családjukért, a gyermekeikért tesznek.

 És hogyan ünnepeltük őket? Természetesen vagány, "pasis" programokkal! :)

ÍJÁSZKODÁS A SIKLÓSI VÁR TÖVÉBEN

Mikor? 2023. június 18. (vasárnap) 13.00 - 16.00

Hol? Siklós, Vajda János tér 8.

Az ingyenes programon az íjászkodást apa, anya és a gyerekek is kipróbálhatták, a családokat korhű ruhába öltözött íjászok fogadták, akik megmutatták az íjászat alapvető fortélyait.

A kisebbeket célba dobó játékkal vártuk, ők török katonákat és a török szultánt is a mélybe taszíthatták! :)

Az apukákat végül megleptük egy "Világ legjobb apukája!" oklevéllel, aminek felmutatásával kedvezményesen látogathatott el a család a Siklósi Várba és a helyi vad-és vadászati kiállításon  pogácsával és limonádéval várták a megfáradt vándorokat.

Apák napi programunk képekben:

    Azoknak, akik "békésebb" programra vágytak, ingyenes mozizást szerveztünk, ők a

    MAVKA, AZ ERDŐ ŐRZŐJE című filmet nézhették meg apával.

    Természetesen a "Világ legjobb apukája!" oklevél a moziban sem maradhatott el!

    Sőt: azoknak, akik egyik programon sem tudtak velünk tartani, online kitölthető és nyomtatható, névre szóló "Világ legjobb apukája" oklevelet készítettünk, amit nagyon sokan letöltöttek. :)

    Éljenek az Apukák! :)


    A program a Magyar Kormány támogatásával valósul meg, a  NEAO-KP-1-2023/8-001323 számú, "Szülő születik - Iránytű a pécsi családoknak​" című pályázat keretében.

      Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
      Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

      Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

      Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
      Iratkozz fel hírlevelünkre!

      Neked ajánljuk!

      Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

      Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

      Ugyan a "lusta nap" hivatalos ünneplése nem létezik, de van egy világszerte elismert nap, amit "Nemzetközi Lusta Napnak" neveznek, és ezt augusztus 10-én ünneplik. Ezen a napon arra bátorítják az embereket, hogy lassítsanak le, pihenjenek, és élvezzék a semmittevést.
      5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

      5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

      A nyár közepén járunk, sokan most indulnak nagy családi nyaralásra, jellemzően jól megpakolt autóval – különösen, ha hosszabb időre és messzebbre utaznak. A kalandos utazás azonban veszélyeket is rejthet magában, ha nem megfelelően pakolunk vagy néhány alapvető dolgot figyelmen kívül hagyunk.
      Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

      Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

      Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
      Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

      Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

      A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
      Ugrás az oldal tetejére