Jelenlegi hely

Hátizsákok kis- és nagyobb iskolásoknak

Az iskolatáska hű társként kíséri el a gyerekeket az iskolai évek során. A kisiskolásoktól a felsőoktatásban tanulókig mindenkinek szüksége van egy olyan táskára, ami praktikus, kényelmes és illeszkedik az éppen aktuális stílusához. Nézzük, milyen táskák lehetnek ideálisak a különböző korosztályok számára!

A kisiskolásoknál az ergonómia és biztonság a legfontosabb

Az elsősök számára nagy váltás az óvodás évek után beülni az iskolapadba. Az egészséges testtartás kialakítása és megőrzése rendkívül fontos ebben a korban. Mivel amúgy is sok időt töltenek majd ülve, ezért a gerinc és hátkímélő táskákat érdemes előnyben részesíteni.  A táska választásakor az egyik fontos szempont az ergonomikus kialakítás.

Az iskolatáska vállpántjai legyenek párnázottak, állíthatók és szélesek, hogy segítsék a terhelés egyenletes elosztását a vállakon és a hátgerincen. A táska háta legyen merev, hogy segítse az egyenes háttartást. A derék- és mellkascsatok segítenek a helyén tartani a táskát, hogy ne csússzon hátra, ezzel megfeszítve a gerincet. Ha rekeszes vagy több zsebe is van, az megkönnyíti a rendszerezést és pakolást a kicsik számára. Praktikus, ha kívül az oldalán van kulacstartó, így biztosan nem áztatja el a könyveket, füzeteket, ha véletlenül rosszul zárják vissza a fedelét.

Olyan táskát válasszunk, amelyet a gyerek könnyen le és fel tud venni, akár úgy is, hogy vastagabb pulóver vagy kabát van rajta. A legtöbb kisiskolásoknak való táskán már vannak fényvisszaverő elemek, de ha mégsem, akkor vásároljunk fényvisszaverős kulcstartót, matricát, amit könnyen a táskára rögzíthetünk. A fényvisszaverő elemek hozzájárulnak a láthatósághoz, biztonsághoz, különösen a sötétebb, esős időszakokban. Érdemes a tornazsákra vagy az esernyőre is tenni.

Alsóban még népszerűek a mesefigurás táskák. Ha a főbb biztonsági és ergonómiai szempontoknak megfelel, a minta választást bízzuk a gyerekre. A legtöbb táskához színben, mintában passzoló iskolaszereket is lehet kapni: tolltartót, tornazsákot vagy uzsonnás táskát. 

Középiskolások: kompromisszum a stílus és ergonómia között

A középiskolásoknál az ergonómia még mindig fontos, de a stílus is kezd egyre nagyobb szerepet játszani. Előfordulhat, hogy akár évente új hátizsákot választanak maguknak. Sőt, az aktuális trendtől függően népszerűek a nagy sporttáskák is vagy akár a nagyméretű válltáskák, amelyekben egyszerre fér el az edzőfelszerelés és a könyvek, füzetek. Amennyire lehet, szülőként próbáljuk őket az ergonomikus választások felé terelni, de a köztes megoldás is célravezető lehet. Például azokon a napokon, amikor kevesebb könyvet kell cipelni, választhat a kevésbé praktikus táskák közül, míg a többi napon inkább a kényelem és az egészség legyen a fő szempont. A gyártók is felismerték már ezeket az igényeket, így szerencsére nagyon sok trendi darab eleve ergonomikus kialakítással készül.

A középiskolásoknak általában több könyvet, térképet, kiegészítő anyagot kell magukkal vinniük. Olyan hátizsákot érdemes választani, amelynek sok rekesze és zsebe van, így rendezetten tárolhatják a könyveket, jegyzetfüzeteket, tolltartót. Nem árt, ha marad hely a fülhallgató, töltő vagy külső akksi és a mobil tárolására is. Szükség lehet egy nagyobb neszeszerre is, amelyben elférnek a személyes higiéniai termékek, az alap smink és más szükséges dolgok.

Egyetemisták: funkcionalitás és stílus

Az egyetemisták már jóval nagyobb önállósággal rendelkeznek, és többnyire kisebb mennyiségű tananyagot kell cipelniük, mint a középiskolában. Az ergonómia továbbra is szempont, különösen azoknál, akiknek sok könyvet, mappát kell cipelniük nap, mint nap. Emellett persze a funkcionalitás és a stílus is jelentős szerephez jut. Sokszor már úgy öltöznek és olyan kiegészítőket hordanak magukkal, mintha az első munkahelyükre igyekeznének reggelente. Ezért a hátizsákok mellett a mintás, stílusos ipad vagy laptoptartók is egyre nagyobb szerephez jutnak mindennapjaikban. Népszerűek a laptop hátizsákok vagy rolltop hátizsákok és a funkcionális tárolók, hiszen sokan járnak biciklivel vagy rollerrel.

Elsődleges szempont a táska választásnál, hogy legyen helye a laptopnak és mobil eszközöknek, illetve azok tartozékainak: hordozható töltők, külső merevlemezek, headsetek és egyéb kiegészítők, amelyek segíthetnek az egyetemi hallgatóknak a hatékonyabb tanulásban. Ezek mentén jó választás lehet a laptop hátizsák, amit akár később, a gyakorlati évek alatt is használni tudnak még. A laptop hátizsákok külön rekeszeket biztosítanak a laptop és a tablet számára, amelyek védelmet nyújtanak a sérülésektől. A belső rekeszeknek, rendszerezőknek köszönhetően nem sérülnek a kábelek és általában elég nagyok ahhoz, hogy maradjon hely a klasszikus jegyzetfüzetnek vagy a lefűzhető dossziéknak, amelyekben az órai jegyzeteket tárolják.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére