Jelenlegi hely

Folytatódik a Kajla program és a Reformkor nagyjai

Hamarosan megérkeznek az iskolákba a Kajla útlevelek és a Reformkor nagyjai program matricagyűjtő-albumai, amiben a reformkor hőseinek életét lehet megismerni játékos formában. Az óvodások pedig mostantól saját ovis Kajla útlevélbe gyűjthetik a pecséteket.

A Kajla-pecséteket egyre több család gyűjti országszerte 2019 óta, ebben az évben pedig rekordot döntött az utazások száma. A MÁV, a Volán, a GYSEV, a MAHART Passnave és a BAHART járatai is igénybe vehetők Kajla-útlevéllel, amellyel az idei őszi szünetben is ingyenesen lehet utazni. Kajla figurája mára jól ismert  és kedvelt márkává vált, sokan keresik a hozzá kapcsolódó kedvezményeket és játékokat.

Mostantól az óvodás korú gyerekek is gyűjthetik országszerte a Kajla pecséteket.

Az ovis útleveleket a kajla.hu oldalon október végétől lehet igényelni, ezeket a Magyar Posta juttatja el a gyerekek számára, de a Tourinform irodákban is megtalálhatóak lesznek.

Hamarosan ismét elérhetőek lesznek a Kajla országjáró kiadványok is, a füzeteket szintén a Tourinform irodáiban szerezhetik be az érdeklődők.

 

A Reformkor nagyjai program új hősökkel és matricagyűjtő-albummal várja a gyerekeket

A 2023. márciusában elindult Reformkor nagyjai program eddigi legizgalmasabb állomásához érkezett. Minden 2., 3. és 4. osztályos diák saját matricagyűjtő-albumot kap, melyeket a napokban szállítanak az iskolákba a Kajla útlevelekkel együtt.

Így közel 300 ezer diák és családjaik ismerhetik meg a reformkort és a reformkor kiemelkedő alakjainak életét.

A gazdagon illusztrált album 16 reformkori hőst mutat be, és a gyerek karakterek matricáit gyűjthetik benne a diákok.

Ezeket a matricákat a tanárok tetszés szerint motivációs eszközként is használhatják.

A gyerekek animációs videókat nézegetve és a mobilapplikáció játékain keresztül eddig 8 reformkori hőssel ismerkedhettek meg. Májusban az osztályok számot adtak megszerzett tudásukról a Reformkori Sulikupán. A versenyen több ezer diák játszott egyszerre, élő online közvetítésben, Szente Vajk műsorvezetésével, az ország különböző pontjairól. A legjobb 3 osztály reformkori osztálykirándulást nyert.

Egy felmérés szerint a programnak, videóknak köszönhetően a résztvevő gyerekek kivétel nélkül mind tudják már, hogy Brunszvik Teréz alapította hazánkban az első óvodát, hogy Semmelweis Ignác az anyák megmentője, hogy Pollack Mihály híres építész, hogy a reformkor építészeti stílusa a klasszicizmus - és azt is, hogy mi jellemzi a klasszicista építészetet.

Mindezt úgy, hogy szórakoztató videókat nézegettek, és egy mobilapplikációval játszottak. Minden megkérdezett kisdiák talált magának példaképet a hősök között, és nagyon várja a folytatást.

Októbertől további kilenc reformkori hőssel bővül a program. Kik ők? Barabás Miklós, Batthyány Lajos, Deák Ferenc, Gervay Mihály, Görgei Artúr, Kossuth Lajos, Vörösmarty Mihály, Wesselényi Miklós és Zichy Antónia.

A hosszabb távú tervek része egy gyerekeknek, családoknak szóló, interaktív reformkori kiállítás is, és egyéb meglepetések.

További információ: A Reformkor nagyjai  Kajla

Forrás: sajtóközlemény

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére