Jelenlegi hely

Megnyitotta kapuját a különleges mesevilágot idéző gödöllői Karácsonyház

A Karácsonyház 2023. október 20-án megnyitotta különleges karácsonyi díszbe öltözött mesevilágát a látogatók előtt, ahol kicsik és nagyok egy varázslatos kiállításon, adventi vásáron hangolódhatunk a karácsonyra.

A Karácsonyház előtt mesevilágot idéző mini kültéri forgatag, körhinta és karácsonyi finomságok várnak érkezéskor.

300 négyzetméteren 9 szobában megannyi, különböző színekbe feldíszített karácsonyfák, koszorúk, csillogó üveggömbök, csengettyűk, zenélő, forgó díszek, kisvonatok, Diótörők, angyalkák, karácsonyi faluk, hógömbök, mézeskalács házikók mesebeli karácsonyi hangulata vezet egyik szobából a másikba minket.

Az Északi-sarkon útjelzők, Mikulás, manók, jegesmedvék, a rénszarvasoknak Pata Szalon és Agancs polírozó műhely, csoda mesevilág van felépítve.

Hangolódhatunk az adventre, karácsonyra, dekorációs ötleteket gyűjthetünk, vásárolhatunk a Karácsonyházban. A gyerekeknek adventi hétvégeken Karácsonyváró hétvégi programokkal készülnek, amit mindig az adott héten Facebook oldalukon hirdetnek meg.

December 6-hoz legközelebb eső hétvégén a Mikulás is ellátogat a Karácsonyházba, több izgalmas programmal is készülnek a gyerekeknek.

A Karácsonyház ingyenesen látogatható. Fotózhatunk is, kiposztolhatjuk közösségi oldalainkon, ellenben a kereskedelmi célú fotózáshoz minden esetben előzetes egyeztetés és engedély szükséges.

Babakocsival és kerekesszékkel is jól bejárható, azonban érdemes lehet kevésbé forgalmas napot választani, mi hétköznap délelőtt voltunk.

A Karácsonyház címe: Gödöllő, Szabadság út 12.
A 3-as főút mellett, a kastéllyal szemközt található, a Várkapitányi lak műemléki épületében.

Nyitva tartása:
hétfőtől – szombatig: 9:00 – 18:00
vasárnap: 9:00 – 17:00

december 24-én: 9:00 – 12:00
december 25, 26-án zárva.

Parkolás:
A Karácsonyháztól 50 méterre lévő Művészetek Háza parkolójában lehet, ahol az első 1,5 óra parkolás díja 20 Ft, utána 440,- Ft/óra a parkolás díja. Szombat du. és vasárnap ingyenes.

Forrás, fényképek és további információ ITT és ITT 

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére