Jelenlegi hely

NEK adatlap: mindenkinek kell, aki szeptembertől iskolát vált!

Mindenki, aki szeptembertől iskolát vált, kicsik és nagyok!

Intézzétek a kormányablakokban az ingyenes NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapot, mert kérni fogják a beiratkozásnál. Ezzel igénylik a gyerekek számára a középiskolák a diákigazolványt. (Pár perc az ügyintézés, bátran megpróbálhatjátok időpontfoglalás nélkül is.)

A Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) fő célja, hogy az egyes elektronikus kártyakibocsátók és kártyaelfogadók egységes kártyarendszerben, kompatibilis kártyatechnológiát használjanak. Az adatok biztonságát a központi rendszer által hitelesített és védett adattárolási rendszer garantálja. Ezzel a kártyakibocsátás és a kártyavisszavonás is egyszerűsödik, kevesebb lesz a használandó kártya- és műanyagmennyiség.

FONTOS! A gyerek jelenléte elengedhetetlen, fotó készül róla.

14 éves kor alatt szükséges:

− egy szülő (törvényes képviselő) jelenléte érvényes személyazonosító okmánnyal

− érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél (gyereké)

− lakcímkártya

14 éves kor felett szükséges:

− a szülő (törvényes képviselő) jelenléte nem kötelező,

− elég csak a gyerek személyazonosító igazolványa, vagy érvényes útlevele, vezetői engedélye és lakcímkártyája.

Az eredetit (egy A4-es papírlap lesz) tartsátok meg, a suliba a másolatát is elég leadni. Az adatlap 5 évig érvényes, ha elveszik a diák ez idő alatt, akkor ezzel lehet újat igényelni.

Megfontolandó a gyerek számára ÜGYFÉLKAPU hozzáférést is igényelni, mert pl. az egyetemi jelentkezést, első nyelvvizsga díjának visszaigénylését vagy a jogosítványhoz kapcsolódó támogatás igénylését is ezen keresztül fogja tudni intézni.

Forrás: Sulinavigátor


Ha középiskolai felvételi előtt álltok, szívből ajánljuk nektek a Sulinavigátor weboldalt, annak Ponszámolóját és minden egyéb hasznos információját! Hatalmas segítség a felvételi előtti (és utáni) idegőrlő hónapokban!

Szerkesztette:

Gellén Nóra 

- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére