Jelenlegi hely

Mamutok és jégvilág Nyíregyházán

Ritka sarki állatfajok, hóesés és sarki szél az arcunkon... a Nyíregyházi Állatkert Jégvilága az őskori mamutoktól a 21. századi VR tengeralattjárós merülésig visz minket.

Az Európában  is egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó különleges épület és  a hozzá kapcsolódó 2 hektáros külső kifutórendszer Magyarországon még nem látott ritka sarki állatfajoknak ad teret.

 

Hóesés, sarki szél egész évben

2015-ben született ötletből mára valósult meg ez az új, egyedülálló attrakció, a Jégvilág. Magyarország történetének legnagyobb vidéki állatkerti beruházása közel 14 milliárd forintból, a Modern Városok Program keretében valósult meg.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A Jégpalota többszáz négyzetméter felületét speciális üvegtáblák borítják, míg belül van olyan hely ahol 0°C alatti hőmérsékletet kell tartani és esik a hó egész nap, máshol pedig vetítések adják a virtuális valóságot.

Állatritkaságok 0°C alatt

Zoológiai szempontból tele van állatritkaságokkal a ház, amelynek fő eleme a jegesmedve tenyészközpont, ahol egyedülálló módon a legnagyobb jegesmedve tér hűtött és a 4 méter mély medencében a víz alatt is láthatják a világ legnagyobb szárazföldi ragadozóját.

Különlegesség, a Magyarországon eddig még nem látott királypingvinek 0°C körüli bemutatóterme, de másik két pingvinfajt a rajzfilmekből jól ismert sziklaugró pingvint és a meleg égövi Humoldt- pingvint is bemutatják.

Jégkorszaki csontok, az inuitok jeges szele

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik. Megjelenik az indián táborban a kanadai őslakosok élete, mint ahogy a Klíma Kamra az inuitok világát modellezi. Beleshetünk az igluba, vadászó életmódjukba eszközeikm ruházatuk révén, mindeközben érezhetjük a jeges szelet az arcunkon.

A külső kifutótér elvezet minket Alaszkába és Szibériába, ahol a fehérfejű rétisas és a világ legnagyobb sas madarának számító Steller sas figyeli a látogatókat hatalmas röpdéjükből.

A  sarki farkasok kifutórendszerébe üvegbúra vezet, ahol bepillantást nyerhetünk a falka mindennapjaiba.

A  Jégvilág állatbemutatóban lemerülhetünk a jeges tengerek mélyére is VR tengeralattjáró segítségével, de a hatalmas akváriumok bemutatják élőben is a jeges tengerek halainak világát.

Az állatbemutató igazi különlegessége a Száguldó Folyó, ahol fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása visz minket végig az állatok között és az élményt tovább fokozza a vízből kiemelkedő élethű  kardszárnyú delfin figurák vagy  a hajút közepén a  10 méteres zuhatag , amin lecsúszhatunk.

ADL - Debrecenimami

Forrás; Fotók

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére