Jelenlegi hely

Kasa, a kiskassai kis kakas sétálója- Remek kezdeményezés Kiskassán

2024.június 29-én, a Baranya vármegyei Kiskassán átadásra került egy ösvény, amely a Kasa, a kiskassai kis kakas sétálója nevet viseli.

 

Az ösvényen végighaladva, az ún. szusszanóknál megpihenve, QR kódok beolvasásával 6 mesét hallgathatnak meg az érdeklődők.

Ez a sétáló a 18. ilyen az országban. Mindegyik sétáló valamilyen kitalált alak nevét viseli. A nonprofit kezdeményezés Diósdon indult 2020-ban a helyiek örömére, ahol azóta is szállnak a népmesék a levegőben, bár nem gondolták, hogy ez mára ekkora siker lesz országszerte.


 

A jó hangulatú átadó ünnepségen Kiss-Bakucz Orsi és Kiss Bence a Diósdiak Diósdért Egyesület alapító, a sétálók ötletgazdái többek között arról is meséltek, hogy gyermekeikkel közösen hogyan is álmodták meg a pandémia idején Dió Döme sétálóját és állt a kezdeményezés mögé a diósdi közösség és hogyan született meg szép sorban ,,Döme 17 kistesója"

Veszprémi Istvánné polgármester nyitóbeszédében kitért arra is, hogy a faluban az egyik szusszanó mellé az Önkormányzat felhívására megvalósuló társadalmi összefogás keretében még egy autógumikból összerakott mini játszótér is létesült, hogy ne csak a falu szívében lévő hagyományos játszótéren, de az erdő szomszédságában található, piknikezésre is alkalmas dombon is kikapcsolódhassanak a gyerekek.

Ez a sétáló Kiskassán azért jött létre, hogy segítségül hívva a mesék varázslatos erejét lehetőséget teremtsünk arra, hogy a rohanó hétköznapokból kiszakadva, kicsik és nagyok tudjanak töltekezni, minőségi időt együtt tölteni a festői szépségű dombok és mélyzöld rengetegek ölelésében. - fogalmazott Erdélyi Alexandra, kulturális szervező, aki a kiskassai sétáló megalkotásában fontos szerepet vállalt.

A gyermekek a hőség ellenére is hatalmas örömmel vetették bele magukat a sétáló felfedezésébe.

Fotók: Veszprémi István


Minden meseszerető érdeklődőt szeretettel várnak!

További információk ITT


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére