Jelenlegi hely

Daránusz szárnyon az álmok felé

A LEGO egészen különleges helyet foglal el a játékok világában. Az építés, létrehozás öröme, a szerepjáték lehetősége világszerte vonzza a gyerekeket és a felnőtteket. A cég újabb és újabb témákkal rukkol elő a rajongók örömére.

A LEGO DREAMZzz a képzelet szabadságáról szól. Az álomvilágban minden valóra válhat és megtörténhet, különleges lények lakják az álmok birodalmát. A téma főhőse, Mateo azon munkálkodik, hogy társai segítségével elhárítsák a gyerekek rémálmait.

 

A LEGO Csoport 2023 nyarán pályázatot hirdetett, hogy megkeresse azt a hat gyereket, aki a legizgalmasabb karaktereket építi meg a sorozathoz. A dániai Billundba a világ minden tájáról gyűltek össze a nyertesek, közöttük Fullér Gergő ZalánZoltán, Pécsváradról. Őt kérdeztük a LEGO központjába tett utazásáról és az általa megálmodott figuráról, Daránuszról.

- Mióta szeretsz legózni? Mi az, ami magával ragad benne?
- Nagyjából az iskolakezdés óta, bár már oviskoromban is duplóztam. Azt szeretem a legózásban, hogy kikapcsol, és közben mindent a kreativitásra bízhatok.
- Van kedvenc LEGO-karaktered? Ki ő, és mit találsz benne izgalmasnak?
- Változó, mert mindegyik legómat szeretem, és nem tudok közülük választani. Jelenleg éppen Mecha Edgar a kedvencem, akit a Brawl Stars nevű játék egyik karaktere alapján építettem.
- Mesélnél nekünk arról, hogyan találkoztál a pályázattal, és hogyan fogadtad a hírt, hogy kiválasztottak a billundi útra?
- Anyukám találta a pályázatot a Pécsimami oldalon. Mikor elmondta nekem, én úgy gondoltam, hogy cselekednem kell. Pár perc alatt kitaláltam, majd megépítettem a Daránuszt.
- A történetét és a tulajdonságait pár fotóval együtt elküldtük a  pályázatra. Anyáék nem mondták el rögtön, hogy nyertem, mert először ők sem akarták elhinni. Csak akkor tudtam meg, amikor már teljesen biztos volt. Meglepődtem, de nagyon örültem, hihetetlen volt a számomra!
- Billundba eljutni minden LEGO-rajongó álma. Te mire emlékszel legszívesebben az utazásból?


- A szállásunk, a Lego Castle Hotel nagyon hangulatos volt. Tetszett a legolandi kirándulás, bár sajnos nem sok időnk volt rá. Izgalmas volt a Lego House és a Lego Campus-beli fogadtatás is, az ottani workshop is tetszett. Az egész világról hatan mehettünk, ez azért nem semmi!
- Nagyon élveztem az utazást is, hiszen életemben először repültem.
- Az általad tervezett álomlény neve Daránusz. Miben különleges ez a lény? Miért éppen a darazsat és a varánuszt kapcsoltad össze?
- Először a név jutott eszembe, és csak utána kezdtem kitalálni, hogy hogyan is építsem meg. A Daránusz tud repülni, valamint járni is, mert vannak lábai. A nyelvével szagol, a farkán
található fullánkot pedig védekezésre használja.


- Hogyan kell elképzelnünk Daránusz további sorsát? Mikor építhetik meg a LEGO DREAMZzz-rajongók?
- Azt egyelőre sajnos nem tudjuk. Viszont épp a napokban kaptuk a hírt, hogy hamarosan lesz egy különleges vlogrész Mateóval és Izzie-vel, a LEGO DREAMZzz hőseivel. A LEGO YouTube Shorts csatornáján lesz látható a DREAMZzz animációs sorozatban. Az időpontot még nem tudom, de már izgatottan várom!
- A LEGO DREAMZzz a képzelőerőről szól és arról, hogy merjünk nagyot álmodni. Vannak-e a LEGO-val kapcsolatban további terveid, álmaid?
- Igen, régóta az az álmom, hogy egyszer majd a LEGO-nál dolgozhassak mint tervező. Akár Dániában, akár itthon. Amikor Billundban jártam, meg is érdeklődtem, hogyan készüljek fel. Sokat építek a saját terveim, illetve a meglévő LEGO-készleteim alapján, valamint gyakorlom az angolt.

Gergőre a családja is elmondhatatlanul büszke, hiszen autizmussal élő gyermekként elsősorban önmagát győzte le a versenyben és az utazás során, hogy közelebb kerülhessen a kisgyermekkori álmához. Sok sikert kívánunk neki a célja eléréséhez!

Forrás: Móra.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére