Jelenlegi hely

Disney-történetek elevenednek meg a Margitszigeten

Mesés produkció érkezett Budapestre, ugyanis július 19. és augusztus 24. között, minden péntek és szombat este ingyenes Disney-műsor várja a látogatókat a Margitszigeti Zenélő Szökőkútnál. A látványos, fény- és vízjátékkal tarkított szökőkút-show garantáltan hatalmas élményt szerez a gyerekeknek, míg a felnőtteket visszaröpíti a mesék varázslatos világába.

A Disney rajzfilmeket aligha kell bemutatni bárkinek, hiszen a világ egyik legismertebb és legkedveltebb történeteiről van szó. Olyan ikonikus alkotások fűződnek ehhez a névhez, mint az Aladdin, A kis hableány, Az oroszlánkirály vagy a Jégvarázs. Dalaik mélyen beleivódtak a kultúránkba, sokan kívülről tudják még felnőttfejjel is a dalszövegeket, emlékeztetve bennünket a mesék világának szépségeire. A Disney idén nyáron egy különleges szökőkút műsorral örvendezteti meg a közönséget, kicsiket és nagyokat egyaránt elrepítve egy kalandokkal, varázslattal és felejthetetlen hősökkel teli világába.

„A 2023-ban Varsóban bemutatott szökőkút-élményműsorunk sikerét követően izgatottan mutatjuk be a magyar közönségnek a „Disney: Történetek nyara” című vízi show-t, melyhez hasonlóra még nem volt példa hazánkban. A látványosság a közönség legszélesebb rétegeihez szól, fényekkel, kivetített rajzfilmrészletekkel és vízsugarakkal felelevenítve a Walt Disney Animation Studios és a Pixar legnagyszerűbb történeteit. A műsor fontos elemét képezik a magyar nyelven elhangzó ikonikus Disney-dalok, melyekkel a különböző nemzedékeket szeretnénk összekötni. Az idén 30 éves „Az oroszlánkirály” című rajzfilmről a „Hakuna Matata" és az „Érzed már a szív szavát" című dalokkal emlékezünk meg. A bemutatót követően a Marvel Studio és a Star Wars filmzenéit élvezhetik a Margitszigetre látogatók” – mondta el Molnár András, a The Walt Disney Company Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A premieren részt vett Kardffy Aisha színésznő, énekesnő is, aki a Disney 100. évfordulójára készült Kívánság című rajzfilm főhősnőjének kölcsönözte magyarhangját. „A Disney már több mint 100 éve teszi boldoggá a gyerekeket és a felnőtteket. Megtisztelő részese lenni egy ilyen közösségnek és nagy felelősség is egyben. Azt gondolom, kisgyermekként mindannyian rengeteget álmodozunk, s ebben legnagyobb támogatóink a kedvenc Disney meséink. Leírhatatlan érzés, hogy én lehetek a Kívánság főhősnőjének magyar szinkronhangja, s hogy a gyerekek velem éneklik a mese betétdalait otthon, s most már a szökőkútnál, a Margitszigeten is” – mondta el Kardffy Aisha.

A show alatt számos klasszikus Disney zenét és jelenetet hallhat és láthat a közönség magyar nyelven, köztük a 2021-ben megjelent Encantot is. „A Disney mesék mindig is különleges helyet foglaltak el a szívemben. Ezek a történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem fontos értékekre is tanítanak minket: bátorságra, kitartásra, elfogadásra és a szeretetre. Az Encanto kiemelten izgalmas, mert egy nem mindennapi család történetét meséli el, ahol mindenki különleges képességekkel rendelkezik, mégis az összetartás és a család ereje a legnagyobb varázslat. Jó érzés látni, ahogy a Margitszigeti Disney szökőkút-show is életre kelti ezeket a meséket, mely egyben az egész családnak egy felejthetetlen élményt nyújt” – nyilatkozta Gubik Petra, színésznő, énekesnő, aki számos szerepe mellett az Encanto főhősnőjének volt a magyar hangja.

A „Disney: Történetek nyara” című zenés szökőkút-show 2024. július 19-től augusztus 24-ig minden pénteken és szombaton, este 21:15-től ingyenesen megtekinthető Budapesten, a Margitszigeti Zenélő Szökőkútnál.

Forrás: Noguchi

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Ugrás az oldal tetejére