Jelenlegi hely

Kíváncsiak vagytok a Debreceni Virágkarneválra a gyerekekkel?

Néha a saját városunkban is turisták vagyunk, pláne, ha nagyobb rendezvény van. A Debrecenimami 2 szerkesztője, összesen 5 gyerekkel megélt rutinnal és városismeretével segít! Összegyűjtöttük azokat a fontos kulcsszavakat, helyzeteket, amikre szülőként egy családi kirándulásnál gyors megoldást kell találnotok.

Ugyan sok virágkarnevált szerveznek a világon, a Debreceni Virágkarneválon láthatjátok a legnagyobb virággal díszített autókat, ettől olyan különleges. Az autós felvonulást megannyi táncos jelmezes bemutató szakítja meg, körülbelül 2000 szereplő fog felvonulni.

Hogyan tudjátok megnézni a Debreceni Virágkarnevál felvonulását?

A karneváli menet elég hosszú, reggel 7 órától gyülekeznek a nagyállomáson a feldíszített autók, jelmezes szereplők, és indul el a Piac utcán a Nagytemplom irányába. A Nagytemplom előtt elkanyarodik balra, nagy ívben megkerülve a templomot elindul az Egyetem sugárúton a Nagyerdő felé. A végállomás a Nagyerdei Stadion. Ott a nap hátralevő részében meg is tekinthetitek a karneváli kocsikat illetve egyéb programok zajlanak.

A menet útvonalán több fedett, árnyékos lelátó is van, ahova már kora tavasszal elkezdik a jegyárusítást. Természetesen az útvonal mentén is kényelmesen meg lehet nézni a felvonulást jegy nélkül.

Mit vigyél magaddal, ha meg szeretnétek nézni a felvonulást?

Sapka, szalmakalap, kulacsban víz, némi nasi, naptej, és ha van egy kis méretű, összecsukható szék, az is jól jöhet. A felvonulás farka késő dél felé jut el a Stadionba, így hosszabb ácsorgásra kell számítani.

Közlekedés

A karnevál miatt rengeteg utat ideiglenesen lezárnak, és a DKV is módosít az útvonalakon, menetrenden.

  • A DKV menetrendváltozásait itt találod >>> klikk ide!
  • A Virágkarneváli forgalomkorlátozásról infót pedig itt. >>> Katt erre!

Kaja, pia, fagyi, pisi

Ha gyerekkel kelünk útra, elengedhetetlen, hogy azonnal enni majd mosdózni kelljen. A Piac utcán, mely a város központja is, hosszú, igazán nagy terület, a sok fától nem egykönnyen látható át, mi merre van. Mindkét oldalán nagyon sok éttermet, street food lehetőséget, kávézókat, fagyizókat találtok.

Ivókút kettő is van (nem egyeznek meg a szökőkutakkal):

  • A Tesco előtt, a Piac utca és Csapó utca sarkán;
  • Szemközti oldalon, a Csapó és Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán

Ha csak illemhelyet szeretnétek használni, erre induljatok:

  • A Piac utcán a Csapó utca sarkánál van egy olasz étterem és egy gyrosos egymás mellett, előttük van egy illemhely, lépcső vezet az utcaszint alá.
  • A Csapó utca sétáló részén (pár percre gyalogosan a Piac utcától) a virágpiac közepe felé van egy saválló lemezzel borított modern illemhely, itt kártyával is lehet fizetni belépés előtt az automatának.
  • Ha nyitva a Fórum bevásárlóközpont, ott több is van.
  • A Nagyállomáson, a nagy váróban
  • A Békás-tónál a játszótér mellett, a büfé mögött

Orvosi ügyeletek

Ez az, amit mindannyian szeretnénk elkerülni, de jobb tudni, ha mégis.

SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI-, VAGY MENTŐELLÁTÁS:

  • Hétköznap 22 és 8 óra között
  • Szombat-vasárnap, ünnepnapokon 14 és 8 óra között

Éjszakai ügyelet helyszíne Debrecenben: Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika (felnőtt háziorvosi ügyeleti helyiségben történik, a főbejárat felől közvetlenül megközelíthető) – 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.

A KÖZPONTI ÜGYELETI TELEFONSZÁM 1830

További információkat az ügyeletekről a Klinika honlapján itt találsz.

Ha uncsi lenne a menet, milyen programokat találunk még?

Ízelítőül: Playmobil kiállítás (Kölcsey Központ); Botanica Expo (Kölcsey Központ); Elvarázsolt villamos a Karneváli hétvégén; II. Batthyány Virág Feszt (Batthyány utca); I. Karrier Karnevál (Dósa nádor tér); ingyenes koncertek a városban; Virágudvar, fényfestések, Hortobágyi Hídivásár....

Inkább játszana a gyermek?

A Nagyerdőn két különleges játszótér is várja látogatásotokat:

A Békás-tónál lévő játszin hatalmas fa békába mászhatnak be a gyerekek, kalózhajó, kiépített futóbiciklis pálya, kötélcsúszda, torony... mindezek mellett büfé, mosdók, árnyékos padok, óriás sakk, és persze maga a tó is hívogató. (mindig nyitva)

Nem messze innen található a Sziget-kék élménypark (volt Ötholdas Pagony játszótér), mely jelenleg az ország egyik legkülönlegesebb játszótere: több emeletes torony, ahonnan csúszdán is le lehet jönni vagy kötélhídon átmászni a másikba; kis házakkal, boltokkal tarkított miniváros kreszpályával, bérelhető kisautók... igazi gyerekparadicsom. Természetesen itt is van büfé, mosdók, sőt, ha megtetszett, még szülinapozhattok is itt. (szezonális nyitvatartási idő szerint)

Jó szórakozást és különleges élményeket kívánunk Debrecenben!

ADL - Debrecenimami

Fotók

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Ugyan a "lusta nap" hivatalos ünneplése nem létezik, de van egy világszerte elismert nap, amit "Nemzetközi Lusta Napnak" neveznek, és ezt augusztus 10-én ünneplik. Ezen a napon arra bátorítják az embereket, hogy lassítsanak le, pihenjenek, és élvezzék a semmittevést.
5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

A nyár közepén járunk, sokan most indulnak nagy családi nyaralásra, jellemzően jól megpakolt autóval – különösen, ha hosszabb időre és messzebbre utaznak. A kalandos utazás azonban veszélyeket is rejthet magában, ha nem megfelelően pakolunk vagy néhány alapvető dolgot figyelmen kívül hagyunk.
Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Ugrás az oldal tetejére