Jelenlegi hely

Zeneszüret Fesztivál szeptember 2-8.- Pécs

A Filharmónia Magyarország – idén is – zenét szüretel, így Pécsett ott is klasszikus zene szól majd szeptember elején, ahol senki nem számítana rá.

Ahogy a szüret sem a borászok mulatsága, a programok sokszínűsége sem csak a zenerajongókat várja: verklis kocsi, váratlan helyeken felcsendülő népszerű operarészletek, filmvetítés, operavacsora, operafürdő a Harkányi strandon,
gyerekprogramok, operaelőadás, szimfonikus koncert, orgonazene, világsztárok, családi programok és zenés meglepetések töltik meg Pécset és környékét szeptember 2. és 8. között.

A Kodály Központ, a Bazilika és a Széchenyi tér persze most is a nagy élményt jelentő koncertek helyszíne lesz, de a Zeneszüret Fesztiválon a dallamok elhagyják ezeket a hagyományos tereket és ott is megszólalnak, ahol nem gondolnánk: a buszpályaudvaron, az Árkádban, a piacon, az éttermekben, a gyógyszertárban, az állatkertben és persze az utcákon és tereken. Szerda délutántól vasárnap estig szinte lehetetlen lesz úgy jönni-menni a városban, hogy ne találkoznánk valahol zenével.

A KoncertMoziban – a Széchenyi téri LED falon – az előző évi fesztiválok koncertjeiből mazsoláznak. A Kodály Központba költözik a Magyar Állami Operaház, hiszen az ő produkciójukban jön el Róma,ugyanis Puccini egyik legszívbemarkolóbb operáját hozzák el, az 1800-ban, Rómában játszódó Toscát.
„A méltán ismert operát napjaink egyik leghíresebb tenorja, José Cura fellépése koronázza meg, hiszen ő alakítja az opera férfi főhősét. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Toscát kétszer is eljátsszuk, amihez a jelmezeket maga José Cura válogatta”. – emelte ki Szamosi Szabolcs a rendező Filharmónia Magyarország ügyvezetője.

Pécsre érkezik a Concerto Budapest is, akik bár szimfonikus koncerttel készülnek, mégis csatlakoznak az idei Zeneszüret Fesztivál tematikájához, az operához. Előadásukban Bizet Carmenjének legismertebb dallamai szólalnak meg, majd két olyan Csajkovszkij-művet hallhatunk, melyek filmzeneként is gond nélkül megállnák a helyüket, a Rómeó és Júliát, illetve a b-moll zongoraversenyt.

A koncertsorozat zárása egyúttal az Angster-bérlet nyitánya is, hiszen a Bazilika orgonistája, Kovács Szilárd Ferenc és az Anima Musicae Kamarazenekar tölti be zenével a székesegyház patinás terét.

A Jazz szerelmeseinek is lesznek koncertek, több napon is.

Nemcsak a koncertlátogatókat várják programmal: akik az olasz opera mellől az olasz gasztronómiát hiányolnák, nekik egy exkluzív OperaVacsorát és borkóstolót ajánlanak, ahol a csábító ízeket az
Operaház művészei fűszerezik meg bódító dallamokkal.

A fiatalokhoz egy DJ által erősen újragondolt, átmixelt operadallamok szólnak éjszakai fürdőzéssel egybekötve a harkányi strandon.

Szerdán, csütörtökön és pénteken ZeneMustra várja az érdeklődőket több helyszínen is a városban. Itt lehet találkozni a harmonikaszóra daloló énekesek mediterrán hangulatával vagy az Operált operák műsorban áthangszerelt operarészletekkel.

Ugyanezeken a napokon lesz a SzelfiSzüret nevű program is, ahol a bátor szelfizők híres operaszereplők jelmezeit is magukra ölthetik a Filharmónia Magyarország ingyenes szelfiboxában, sőt, a megosztott képekkel koncertjegyeket is lehet nyerni.

Szombaton családi nap várja a gyerekeket és családosokat: Miért éppen opera? – komolyzenei komolytalanságok gyerekeknek. Először lesz Pécsett olyan Meseerdő, ahol a volt vidámparkban a mesék mellett a hangszerek is szóhoz jutnak majd. Zenés meseolvasás lesz a Tudásközpontban és a Dömörkapunál is. Zenélni fog az állatkert is vasárnap és izgalmas koncertek lesznek városszerte.

Érdemes lesz ezekben a napokban Pécsett sétálni, hiszen számos meglepetés programmal is készülnek a szervezők. A szabadtéri programok ingyenesek és előzetes regisztrációt sem igényelnek, így csak a közönség szemfülességén múlik, hogy mennyi jó zenét szüretel magának a hamarosan érkező őszi napsütésben.

A Zeneszüret részletes programjáról ITT  vagy ITT

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

Laktóz- és tejmentes harapnivalók, amiket a gyerekek imádni fognak.
Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

Többször elgondolkodom azon, hogy vajon biztosan magukra fordítanák, hasznosan töltenék-e az extra időt a pácienseim? - Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Mitől szorong tanévkezdéskor a kisiskolás, a kiskamasz és a tinédzser?

Mitől szorong tanévkezdéskor a kisiskolás, a kiskamasz és a tinédzser?

Pszichológiai tanácsok az érzelemszabályozáshoz az iskolában.
Anya új fejezete, avagy augusztusi búcsú és újrakezdés: anya létem 2.0

Anya új fejezete, avagy augusztusi búcsú és újrakezdés: anya létem 2.0

Ez a nyár is szinte egy szempillantás alatt suhant el. Alig ért véget a tanév, máris azon kaptam magam, hogy augusztust írunk, és a boltok polcain megjelentek a tanszerek. Én őszintén szólva lehet kezdek megint beleesni az "august blues"-ba, azaz a nyár végi melankóliába vagy ahogy még sokan ismerik a posztvakációs depresszióba. (Ha te is érzed itt olvashatsz bővebben róla)
Ugrás az oldal tetejére