Jelenlegi hely

Tánc mindenkinek! Közeledik a IV. Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep

Időpont: szeptember 26-29.
Helyszín: Pécs több pontján
Jön a legszenvedélyesebb pécsi rendezvény, a 4. Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep!

 

A Zsolnay Negyedben szeptember 26-29. között felpezsdül a hangulat!

Táncbemutatók, utcabál, koncertek és előadások a komfortos öleléstől a vezetés technikájáig. Tangó show, táncoktatás, tangó piknik, argentin ritmusok és tangóbál!

Idén már négy napot táncolhatunk át tüzes ritmusokra, ráadásul Pécs több helyszínén zajlanak a programok, a fesztivál központja pedig a Zsolnay Negyed.

  • Szeptember 26-án, csütörtökön 16:30-kor Uránvárosban, az Uránbányász téren indul a tangózás, majd a Megyeri téren át egészen a belvárosig zakatol a Tangó Dotto kisvonat.
  • Este a Széchenyi téren flashmob és utcabál várja az érdeklődőket a Tango Harmony Budapest zenekarral, amit hajnalig tartó milonga party követ a Szabadkikötőben.
  • Szeptember 27-én nyílik meg Juan Cruz Olivieri fotóművész „Argentin identitás: Gaucho kultúra és a mate” című fotókiállítása a Zsolnay Negyed E78-as épület Kemence Galériájában, amit 16 órakor a fesztivál hivatalos megnyitója követ.
  • A köszöntő beszédek után bemutatkoznak a 2022-es Buenos Aires-i világbajnokság Tango Pista kategória nyertesei, Cynthia Palacios és Sebastián Bolívar.

A fesztivál programjai között szerepel továbbá táncjáték, a 25 éves Tango Harmony Budapest zenekar ünnepi koncertje, filmvetítés, különféle tangó stílusok bemutatója (mint a canyengue, tango de salón, vals, tango nuevo), kezdő táncoktatás, masterclass, táncos-irodalmi műsor és a Pesti Tangó Színház művészeinek előadása.

Az Argentin Tangó Show keretében a színes színpadi forgataggal, a show világával Budai László, Hegyi Maya, valamint meghívott vendégeik és az Argentin Tangó Táncszínház táncosai ismertetik meg a nézőket.

  • Szeptember 28-án 21 órakor kezdődik a Tangó Bál az E78-as Koncertteremben. Díszvendég fellépők: a 2022-es Buenos Aires-i világbajnokság Tango Pista kategória nyertesei - Cynthia Palacios és Sebastián Bolívar. A fergeteges zenei hangulatot Ludányi Anita DJ biztosítja.
  • Szeptember 29-én Tangó Piknikre várják az érdeklődőket a Tettyei romoknál.

Három napon át változatos témákban lesz oktatás a Zsolnay Negyed E78-as Panoráma termében,  például a kreatív improvizációs technikákról, a komfortos tangó ölelésről, a követés és vezetés technikájáról, valamint arról, hogy hogyan lehet jól kapcsolódni magunkkal és másokkal.

A Tangó Ünnep programjai a Szabadkikötőben zajló milonga és a Tangó Bál kivételével ingyenesek!

A bálra elővételes jegyek kaphatók a Zsolnay Örökségkezelő Infopontjain és online ITT

Teljes program ITT
 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére