Jelenlegi hely

Szórakoztató, inspiráló, sokszínű programok – Jön a Kutatók Éjszakája

Szeptember 27-én és 28-án, a Kutatók Éjszakáján 200 helyszínen bepillanthatunk a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, szabadulószobán és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Szeptember 27-én és 28-án várhatóan 2000-nél is több program várja majd a tudomány iránt érdeklődőket, legyenek gyerekek, diákok vagy bármilyen életkorú felnőttek.

Miért érdemes eljönni?

Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.

Országszerte sok városban szerveznek programokat (online, offline, ill. hibrid is). Mindent tudományterület képviselteti magát érdekes programokkal a rendezvényen. Érdeklődj akár a természettudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, agrártudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, vagy akár a művészetek iránt biztos, hogy találsz számodra érdekes és vonzó programot.

Lesznek előadások, workshopok, beszélgetések, kiállítások, tárlatvezetések, kísérletek, laborlátogatások, bemutatók, versenyek, filmek, kreatív foglalkozások és még sok minden más. 

Minden program ingyenesen látogatható. Néhány helyen azonban előzetes regisztráció szükséges.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várnak látogatóként. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához. Az egészen fiataloktól az egészen idősekig mindenki talál magának érdekes programot.

Részletes programok

Ízelítő a családoknak szóló kínálatból:

  • Színes és illatos kémia
  • Természetes alapanyagok hulladékból 
  • Építsd meg az első áramköröd! 
  • 3D nyomtatás – otthon
  • Szabadulószoba
  • Programozható játszóház
  • Régészt vagy rendőrt? vol.2 - interaktív nyomozós játék
  • A mesterséges intelligencia sötét oldala
  • Hogyan együnk egészségeset és finomat?
  • Mentális egészségszűrés
  • Ördöglakatok és logikai játékok és Rubik kocka variánsok
  • Legyél életmentő!
  • Hogyan kérdezzünk a ChatGPT-től? Ismerkedés a nagy nyelvi modellekkel

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Egy jól kialakított tanulósarok segíti a koncentrációt és a hatékony tanulást, különösen, ha gyerekekről van szó. Fontos, hogy a tér rendezett, kényelmes és inspiráló legyen. Hoztam néhány ötlet, hogyan alakíthatsz ki ideális tanulósarkot.
Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

A Jótékonysági Világnap (World Charity Day) minden évben szeptember 5-én kerül megrendezésre. Az ENSZ Közgyűlése hozta létre ezt a napot 2012-ben, és azóta világszerte megemlékeznek róla, hogy felhívják a figyelmet a jótékonyság fontosságára és ösztönözzék a közösségeket és az egyéneket a segítő tevékenységekben való részvételre.
Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

Laktóz- és tejmentes harapnivalók, amiket a gyerekek imádni fognak.
Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

Többször elgondolkodom azon, hogy vajon biztosan magukra fordítanák, hasznosan töltenék-e az extra időt a pácienseim? - Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére