Jelenlegi hely

Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Egy jól kialakított tanulósarok segíti a koncentrációt és a hatékony tanulást, különösen, ha gyerekekről van szó. Fontos, hogy a tér rendezett, kényelmes és inspiráló legyen.

Hoztam néhány ötlet, hogyan alakíthatsz ki ideális tanulósarkot.

1. Megfelelő hely kiválasztása

Olyan helyet válassz, amely csendes és nyugodt, távol van a ház forgalmas részeitől, mint a konyha vagy a nappali. Így sokkal jobban tudod csökkenteni a zavaró tényezőket.

Ha lehet, a tanulósarok egy ablak közelében legyen, hogy természetes fény jusson a térbe. A megfelelő világítás fontos a szem egészségéhez és a produktivitáshoz.

Helyezz el egy állítható fényerejű asztali lámpát, amely közvetlen fényt biztosít a könyvekre és jegyzetekre. Fontos, hogy ne legyen túl erős, de elég fényt adjon az esti tanuláshoz.

Tipp: Ha zajos környezetben vagytok, használhatsz függönyöket, szőnyegeket vagy párnákat, amelyek elnyelik a zajt. Esetleg fehérzaj-generátorral is segíthetsz a koncentrációban.

2. Ergonomikus bútorok

A megfelelő testtartás alapvető. Válassz olyan széket, amely megfelelően támasztja a hátat, és állítható magasságú, hogy a gyermek kényelmesen ülhessen az asztalnál.

Az asztal legyen elég nagy ahhoz, hogy elférjen rajta minden eszköz.

A kisebb gyerekek esetében gondoskodj arról, hogy a lábuknak legyen alátámasztás, ha nem ér le a padlóra.

3. Rendezett környezet

Polcok, fiókok és irattartók használatával rendezetten tartható a tér. Minden könyv, füzet és írószer kapjon egy kijelölt helyet.

Egy asztali rendszerező vagy irattálca segít abban, hogy a legfontosabb eszközök (tollak, ceruzák, jegyzetek) mindig kéznél legyenek, de ne legyen rendetlenség.

Gondoskodj arról, hogy a számítógépes eszközöknek is legyen helyük az asztalon, de ne uralják a teret. Az eszközöket rendszerezőkkel vagy vezetékeket elrejtő megoldásokkal tartsd rendezetten.

Tipp: Használjatok naptárat vagy tervezőt, ahol minden napra beírhatjátok a feladatokat, iskolai teendőket és szüneteket.

    4. Motiváló dekoráció

    Használj inspiráló idézeteket, színes posztereket vagy saját készítésű alkotásokat a falakon, amelyek pozitív hangulatot teremtenek, és ösztönzik a kreativitást.

    Engedd meg, hogy a gyerekek személyes tárgyakat, mint például kedvenc figurákat, családi fotókat vagy díjakat tegyenek ki, hogy a tér barátságosabb és személyesebb legyen.

    5. Személyre szabott tanulósarok

    Az asztal és a dekoráció illeszkedjen a gyermek korához és érdeklődési köréhez. Egy kisgyermek esetében lehet több színes elem és játékos megoldás, míg egy tinédzser esetében letisztultabb, modern stílus is jól működhet.

    Ha a gyermek jobban tanul vizuális segédletekkel, akkor tegyél ki táblát vagy parafatáblát, ahol ábrákat, emlékeztetőket lehet felragasztani. Ha inkább auditív típus, akkor biztosíts neki fülhallgatót és halk zenét tanuláshoz.

    Tipp: Egy kis növény az asztalon vagy a polcokon frissességet adhat a térnek, és javítja a levegő minőségét. A növények nyugtató hatással is lehetnek, és pozitív hangulatot teremtenek.

    Ezekkel az ötletekkel egy olyan tanulósarkot hozhatsz létre, amely ösztönző, praktikus és személyre szabott, segítve a gyermekeket a hatékony tanulásban és fejlődésben.

    Ne feledd, ha éppen Te is valamilyen képzésre iratkoztál be, ezek a tippek Neked is jól jönnek!

    Dr. Regősné Oláh Zsanett

    - Szegedimami -

    Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

    Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
    Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Neked ajánljuk!

    Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

    Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

    Egy jól kialakított tanulósarok segíti a koncentrációt és a hatékony tanulást, különösen, ha gyerekekről van szó. Fontos, hogy a tér rendezett, kényelmes és inspiráló legyen. Hoztam néhány ötlet, hogyan alakíthatsz ki ideális tanulósarkot.
    Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

    Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

    A Jótékonysági Világnap (World Charity Day) minden évben szeptember 5-én kerül megrendezésre. Az ENSZ Közgyűlése hozta létre ezt a napot 2012-ben, és azóta világszerte megemlékeznek róla, hogy felhívják a figyelmet a jótékonyság fontosságára és ösztönözzék a közösségeket és az egyéneket a segítő tevékenységekben való részvételre.
    Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

    Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

    Laktóz- és tejmentes harapnivalók, amiket a gyerekek imádni fognak.
    Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

    Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

    Többször elgondolkodom azon, hogy vajon biztosan magukra fordítanák, hasznosan töltenék-e az extra időt a pácienseim? - Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
    Ugrás az oldal tetejére