Jelenlegi hely

2583 kilométer meseszép tájakon – Jön a Kéktúrázás napja

Október 12-én, a Kéktúrázás napján az Országos Kékkör teljes útvonalát szabadon választott helyszíneken, egy időben járják be a résztvevők. A 2583 km hosszú, egybefüggő túraútvonal több szakaszán, az ország számos meseszép tájain lehet egyszerre túrázni.

A tavalyi nagy résztvevőszámú (3700 fő) rendezvény után a Magyar Természetjáró Szövetség idén is életre kelti az Országos Kékkör útvonalát.

A Kéktúrázás napja elnevezésű esemény lényege, hogy a három kéktúrát; az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát egy napon, egy időben járja majd végig több ezer túrázó. Az ingyenesen esemény 143 túrájára szeptember 1-től lehet regisztrálni.

A túranapon bárki részt vehet: aki épp elkezdené a kéktúrát, aki nem szeretne egyedül túrázni, aki szeretne érdekességeket hallani a túravezetőtől, vagy egyszerűen csak egy jó hangulatú túrára vágyik.

Október12-én 2583 km-en, 143 szakaszon, felkészült szakaszfelelősökkel nagy szeretettel várnak minden kéktúrázni vágyót, kezdőket és haladókat egyaránt.

A közösségi túrák az ország különböző pontjaiból indulnak a kék sáv turistajelzésen, október második szombatján. A rendezvény honlapjának térképén a 143 túracsoport haladása idén is követhető lesz, a GPS-es jeladóval felszerelt túrázók a nap végére együtt rajzolják ki az országot körbejáró Országos Kékkör nyomvonalát, a híres "kék karikát".

Idén a jelentkezők még könnyebben találhatnak rá a megfelelő túrára, a rendezvény honlapján ugyanis hossz, szintemelkedés, térkép és tematika szerint is választhatnak a szakaszok közül. Különböző hosszúságú és nehézségű túra közül lehet válogatni. Akik épp valamelyik kéktúrát járják a túramozgalom kiírása szerint, őket is várja a túranap, a honlapon kigyűjthetők a kéktúrás bélyegzésre ideális túrák is.

A szervező  Magyar Természetjáró Szövetség szeretné felhívni a figyelmet: gyönyörű országunk természeti kincseinek és történelmi emlékeinek gyalogszerrel történő megismerésénél nincs jobb és egészségesebb időtöltés.

Az ősz legnagyobbnak ígérkező közösségi túranapján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a Kéktúrázás napja honlapján lehet megtenni.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Titkos macskarandi

Titkos macskarandi

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: áltatános iskola felső tagozatos gyermekek
Macskarikatúra pályázat

Macskarikatúra pályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: középiskolás fiataloknak és felnőtteknek
Ugrás az oldal tetejére