Jelenlegi hely

Egyszerű ötletek, hogy feldobd a lakásod - így varázsolj ünnepi hangulatot fillérekből

Én nagyon szeretem a természetes díszítést karácsonykor, ha tehetném, bevonnám zölddel - fenyővel, tujával és hozzá melegfényű égősorokkal az egész házat.

Éppen ezért olyan karácsonyi díszítési ötleteket hoztam nektek, amik nagyon olcsón kivitelezhetőek, nem túl sok kézügyesség kell hozzá, de mégis számomra minden bolti cuccot überel. Megmutatom én mit csináltam és mutatom az inspirációkat, amiket a Pinteresten találtam hozzá. A lényeg, hogy bármit is alkottok a legfontosabb hozzávalók a kicsi botok, a zöldek és a vastag madzag. Ha pici gyerekeitek vannak, akkor a legjobb ha  gyűjtő munkába őket is befogjátok, legalább egy kicsit kirándultok!!

Otthoni dísz pillanatok alatt

Nekem ez az összekötött gallyakból álló dísz, amire a zöldeket rátettem, egy régebben vásárolt Kikk-es dísz, ami évek óta a szekrény alján lapult, mert sosem jutott eszembe, hogy mire használhatnám. Ezt viszont házilag is pillanatok alatt el lehet készíteni. 4 db göcsörtös fa gallyat csak jó szorosan össze kell kötni a két végén vastag madzaggal és egy akasztót szintén madzagból rákötni. Nekem ezen alapból voltak kicsi kampók, amikre ráakasztottam a zöld lelógó növényeket, de ha nem lettek volna, akkor egyszerűen csak madzaggal rá kötöttem volna őket.

Hogy mi az a zöld, amit rá lehet kötni?

Én az udvarban lévő tujafákból vágtam hosszabb ágakat (30-40-50 cm-es), 2-3 ilyen ágat összekötöttem madzaggal, mivel fenyőágam nem volt így az itthoni művirággal komponáltam egy kicsit. Keverheted a tuja ágakat fenyővel, csipkebogyó terméssel, vékony fa ágakkal (levelek nélkül) vagy akár művirággal is, úgy sokkal tetszetősebb lesz. Én még találtam itthonról tavalyi szárított narancskarilákat és azokat is madzagra kötöttem és felakasztottam az ágra. A végén pedig dobtam rá egy elemes égősort. Szerintem nagyon mutatós lett a fotóstúdiómba csináltam, de ha lemegy a szezon, akkor hazaviszem az ajtóra vagy a falra, még nem tudom. A tuja szerencsére sokáig bírja és tényleg bárhol megtalálható, de azért kérés nélkül ne nyesd meg senki tujáját...

Ez egy megoldás, viszont ezer másféleképpen is meg lehet oldani, hoztam is nektek hozzá még ötleteket. Ezek a képek is mutatják, hogy milyen sokféle természetes anyagot használhatunk a díszítéshez, például tobozt, gesztenyét, szárított gyümölcsöt, fahéjat, csillagánizst, vagy akár csipkebogyót. A természetes anyagokat kombinálhatjuk is egymással, vagy akár műanyag vagy papír díszekkel is. A lényeg, hogy legyen benne kreativitás, és persze szeretet.

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére