Jelenlegi hely

Igazolvány nélkül is szabadon, vár a Fanyűvő Óriás Bikalon!

Mesebeli óriások érkeztek a Mecsek sűrű erdeibe, akiket most Te is megölelhetsz! Ülj le a Fanyűvő mellé Bikalon, az Élménybirtok és a Puchner Kastélyszálló előtt húzódó játszóteres parkban!  

A baranyai mondavilág legismertebb alakjai, a három kolosszus a főszereplője annak a családi játéknak, amelynek célja összesen tizenegy kelet-mecseki és hegyháti település történetének megismertetése. A Mecseki Óriás Kaland ötletgazdája a híres meseíró, Császár Levente volt, magát a projektet pedig a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület faragta különleges családi élménnyé.

A bikali Fanyűvő akácfából épített, 3-4 méter magas kolosszus, akit Baráth Gábor szobrászművész alkotott meg. A baranyai mondakör szerint a meselény eredetileg a Hármashegy tetején éldegélt, és olyan hatalmas erővel bírt, hogy szabad kézzel, tövestől tépte ki a fákat a talajból. 

A jámbor óriást imádni fogják a gyerekek, hiszen a stabil szerkezet miatt kedvükre mászkálhatnak rajta.

De akkor se ess kétségbe, ha másfele jársz! A Kőmorzsoló óriás Püspökszentlászlónál, a Vasgyúró Mecseknádasdon, a sárkány pedig Máré-váránál várja a játékos kedvű gyermekeket és felnőtteket.

Még több képet szeretnél látni róluk? KATT IDE!

A jóhírünk pedig az, hogy ezen a programon nincs szükség semmilyen igazolványra, csak a jókedvre és az egymásra találásra!

Jó kirándulást kívánunk:

a Pécsimami csapata

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
Ugrás az oldal tetejére