Jelenlegi hely

Ingyenes födémszigetelés, klíma, vízperlátor: 3 lehetőség az új Otthonfelújítási Programon kívül, amivel csökkentheted a rezsit!

Akik az otthonuk korszerűsítésével szeretnének energiát megtakarítani, így a rezsin spórolni, az új Otthonfelújítási Program részleteit már biztosan ismerik.

Rábukkantunk három olyan, talán kevésbé ismert lehetőségre, amivel szintén csökkenthető otthonunk fogyasztása, nem kell hitelt felvenni és aggódni azon, hogy vajon elérjük-e az Otthonfelújítási Programnál elvárt 30%-os energiamegtakarítást.

 Ezek a lehetőségek teljesen ingyenesek, vagy 50% kedvezményt jelenthetnek.

Mutatjuk!

Ingyenes padlásfödém hőszigetelés - VFE KFT.

A cég egy energetikai vállalat, amely ezt írja a honlapján és facebook oldalán:

"INGYENES padlásfödém hőszigetelés az egész országban!  Energiahatékonysági projektünkön belül ingyenesen végezzük el a munkát: az anyagdíjtól a szállításig!

 • Akár 20% energiamegtakarítás teljesen ingyen
 • Üveggyapottal dolgozunk, mely nem káros sem az egészségre, sem a környezetre
 • Egyszerű jelentkezés, gyors ügyintézés

A hőszigetelés során korszerű üveggyapottal dolgozunk, melyet 25 cm vastagságban terítünk le. Az ilyen típusú hőszigetelés célja a hőveszteség csökkentése, és ezzel együtt az energiahatékonyság növelése az épületben. Az üveggyapot hőszigetelés rendkívül népszerű a könnyű telepítése, alacsony súlya és jó hőszigetelő tulajdonságai miatt.

 • Nálunk nincsenek kisbetűs részek és rejtett költségek - Önnek valóban nem kell semmilyen költséggel számolnia, sem a munkavégzés előtt, sem azután!
 • A jelentkezések mennyisége nem limitált! Bárkinek, aki megfelel a feltételeknek, 100% esélye van igényelni a támogatást.
 •  Szigetelő megoldásunk csúcsminőségű, korszerű üveggyapotból készül, amely kiváló hőszigetelést és tartósságot biztosít.

JELENTKEZÉI FELTÉTELEK

 • Nincs még hőszigetelve a padlásfödém
 • Járható a padlásfödém
 • Csak a tulajdonos jelentkezhet

A BEKÜLDÉSHEZ SZÜKSÉGES

A szigetelendő padlásfödém pontos négyzetmétere az anyag kalkuláció és a munka ütemezése végett."

Túl szép, hogy igaz legyen...

ezért elolvastuk a cég Facebook bejegyzésénél a több száz hozzászólást: sok a jelentkező, ezért várni kell, vannak kételkedők, de valóban megcsinálják és valóban teljesen ingyenesen!

Miután mi is jelentkeztünk, telefonon azért rákérdeztünk, hogy beérkezett-e az igényünk: a nagyon kedves ügyfélszolgálatos hölgy megerősítette, hogy minden rendben, jelentkezni fognak a felmérést egyeztetni. Még megyei / regionális kapcsolattartók is vannak!

Arra is rákérdeztünk, hogy:

miért éri meg a cégnek, hogy magánszemélyeknél ingyenesen biztosítja az üveggyapotot és még a munkát is elvégzi? 

Lehet, hogy nem lesz szakszerű, ahogy most leírom, de a lényeg:

Vannak cégek, melyeknek nagy a károsanyag kibocsátása, ők az ilyen, energiamegtakarítást eredményező beruházásokkal kompenzálhatják ezt, és mentesülhetnek szankcióktól,  pl. bírságok megfizetése alól. 

Nekünk magánszemélyeknek tehát nem kell semmit fizetni magáért a födémszigetelésért és azért sem, hogy ennek köszönhetően (akár 20%-ot) spórolhatunk az áram-, vagy gázszámlán, tehát a megtakarítás is a zsebünkben marad, abból nem kell semmit "visszaadni" a cégnek. A cégre magát az energiamegtakarítást (karbonkredit) ruházzuk át, amivel kiegyenlítheti vagy csökkentheti a saját szén-dioxid-kibocsátását.

Videó a munkálatokról ITT.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS ITT

(Amint elvégzik nálunk a födém szigetelést, kiegészítjük cikkünket a tapasztalatokkal.)


Ingyenes padlásfödém szigetelés - Premep.hu

Ismerve a Facebook algoritmusát nem volt meglepő, hogy hamarosan feldobott egy hasonló lehetőséget.

Ennek már nem jártunk alaposan utána, de ezt is megmutatjuk: a Facebook oldalukon tájékozódhatsz.


Fűtő klímák ingyen vagy féláron a Daikin "100 év - 100 boldog család" pályázatában

Pályázat időtartama: 2024. június 28 - augusztus 31., elbírálás: 2024. szeptember 13-ig.

A Daikin 100. születésnapja alkalmából fűtéskorszerűsítési pályázatot hirdetett magánszemélyeknek.

Számold ki, mennyi energiamegtakarítást érnél el korszerű klímáikkal és pályázz az 50%-os vagy 100%-os támogatásért! (Megnéztük: csak pár perc a kitöltés, csatolni semmit sem kell.)

A cég a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke pedig a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ.

A pályázat 100 pályázó számára teszi lehetővé, hogy modern, levegő-levegő hőszivattyús rendszerre, azaz klímás fűtésre cserélje fűtési rendszerét

A korszerűsítésben részt vevő ingatlan maximális alapterülete 150 négyzetméter, a klímával fűtendő helyiségek száma pedig legfeljebb 4 lehet. Előfeltétel még a klímák telepítéséhez megfelelő villamos hálózat, illetve hálózati oldalról legalább 1x32 Amper megléte, valamint az, hogy a helyi építési, illetve társasházi szabályozás ne tiltsa a hőszivattyús kültéri egységek elhelyezését.

Az új Otthonfelújítási Programban való részvétel kizáró ok.

A 10 legnagyobb energiamegtakarítást elérő pályázónál a támogatás mértéke 100%, a sorrendben következő 90 legjobb energiahatékonyságot felmutató pályázat esetében pedig fix 50%-os támogatást ad a cég a teljes fűtéskorszerűsítésre.

A pályázatban megadott adatok hitelességét a szeptemberi helyszíni felmérések alkalmával ellenőrzik.  

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS ITT


Carbonline - ingyenes víztakarékossági csomag

A program célja a háztartások által felhasznált ivóvíz mennyiségének csökkentése, amivel nem csak értékes vízkészleteinket kíméljük, hanem pénztárcánkat is!

Hogyan?

Mindennapos megszokott vízfelhasználásunk során sokszor feleslegesen sok vizet használunk ahhoz képest, amennyi elég volna kitűzött célunk megvalósításához – vegyünk egy példát: a kézmosásra használt csapunkon egy perc alatt 8 liter víz folyik át. Ha egy nap ötször mosunk kezet, minden alkalommal fél percig, akkor 20 liter vizet használtunk el kézmosás közben. Az egy évben 7 300 liter víz! És ha négyen lakunk a lakásban, akkor 29 200 liter! De mi van akkor, ha a csapunkon csak 4 liter víz tud átfolyni egy perc alatt? Rögtön spórolunk több, mint 14 m3 vizet egy évben!

És ez nem minden!

A fel nem használt vizet ugyanis fel sem kell melegíteni, vagyis energiát is megtakarítunk, amivel -azon túl, hogy csökken az energiaszámlánk- mérsékeljük környezeti lábnyomunkat is.

MI VAN A CSOMAGBAN?

 • 5 db cseptelep perlátorbetét
 • 5 db gumi tömítőgyűrű
 • 2 db zuhany áramlásszabályozó
 • 1 db perlátor kulcs
 • 1 db használati utasítás

HOGYAN MŰKÖDIK A PROGRAM?

Ahhoz, hogy megkapd ingyenes víztakarékossági csomagodat, a következő lépéseket kell megtenned:

1. Kattints a „Kérem a csomagom” gombra, és töltsd ki a nyilatkozatot!

2. Válasz ki a számodra legkényelmesebben elérhető Foxpost automatát!

3. Vedd át a kézbesített csomagot, ha megérkezik!

4. Szereld be a csomagban található eszközöket a csaptelepekbe, zuhanyfejekbe a mellékelt használati útmutató alapján!

5. Kezdődhet a spórolás!

A CSOMAGOT ITT IGÉNYELHETED!


 

Reméljük találtál olyan lehetőséget cikkünkben, ami Nektek is érdekes lehet és amivel sokat megtakaríthattok!

Maradjon több a családi kasszában! :)

Gellén Nóra

- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére