Jelenlegi hely

L. Ritók Nóra grafikusművész és tanítványai virtuális kiállítása

Rendhagyó időkben rendhagyó kiállítások: virtuális képgaléria és kirakatkiállítás L. Ritok Nóra grafikusművész és tanítványai alkotásaiból Debrecenben. Felfedezésre váró igazgyöngyök.

Rendhagyó időkben rendhagyó kiállítások…

L. Ritók Nóra berettyóújfalusi

rajztanárból az esélyteremtés emblematikus figurájává vált. Országszerte és Európaszerte is bemutatkozott már grafikusművészként is. Az alkotás saját bevallása szerint segít a személyiségét építeni, a felgyülemlett energiákat ventillálni, megteremteni az érzelmi stabilitást. A 2021-es év első debreceni kiállítását az ő és tanítványai műveiből tekinthetjük meg a debreceni Kölcsey Központban. A járványhelyzet miatt  az érdeklődők először online, a szervező Facebook oldalán tekintheti meg a műveket.

Sosemvolt babáim c. kép - L. Ritok Nóra

"Szerencsés ember vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek. Ha még egyszer kezdhetném, akkor is ezt választanám. Sőt, talán még tudatosabban törekednék erre az útra.”
(L. Ritók Nóra, grafikusművész, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója)

L. Ritok Nóra érzelemgazdag, érzékeny, paszteles tónusú alkotásai mellett éles kontrasztot alkotnak a tanítványok intenzív, gazdag szín- és formavilágú képei. A művésznő képei után éles váltással egy mesevilágban érezhetjük magunkat velük. Lenyűgöző ugynaz a világ más szemszögből, az alkotók különböző kulturális, vizuális gyökereiből eredően milyen színes, gazdag és inspiráló tud lenni.

Nyári hajlék - L. Ritok Nóra

 

A képgaléria az alkotásokból a szervező Facebook oldalán ITT található.

Azok, akik személyesen is szeretnék megcsodálni a műveket, egy kirakatkiállítás keretein belül megtehetik: L. Ritók Nóra és tanítványai munkái a debreceni Kölcsey Központ Hunyadi utcai teljes üvegfala mentén kivilágítva, eredetiben is megtekinthetők 2021. január 8-tól, csütörtöktől egy hónapig, február 7-ig.

ADL - Debrecenimami

L. Ritok Nóra és tanítványai kiállítása Debrecenben
L. Ritok Nóra és tanítványai kiállítása Debrecenben
L. Ritok Nóra és tanítványai kiállítása Debrecenben
L. Ritok Nóra és tanítványai kiállítása Debrecenben

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére