Jelenlegi hely

Május elsejei és Anyák napi kastélyprogramok

Május elsején, hűen a szokásokhoz, a magyar múzeumok ingyenesen látogathatóak. Néhány kastély országszerte különleges programokkal is készül nem csak Május elseje, de Anyák napja alkalmából is.

Május 1-i kastélyprogramok

Dég, Festetics-kastély

Őz graffiti, lakásfelújítás az állatvilágban? Vezetett 2 km-es erdei túra az egykori Festetics-birtokon Pápai István képzett túravezetővel.
Regisztráció az eseménynél.

Károlyi-kastély, Füzérradvány

WORKout Day - egészség majális a Károlyi-kastélyban: stresszoldó, vitális tavaszi nap: jóga, masszázs, parktúra, egészséges étkezés tanácsadás, hangtál terápia és családállítás ismertető

Részletes programok az eseményben.

Komlódtótfalui Becsky–Kossuth-kúria

Május 1-jén ünnepeljük együtt a természet újjáéledését! Május 1-én 10 és 13 órától tematikus tárlatvezetés, közös vesszőkoszorú készítés és májusfa díszítés a kúria kertjében.
Regisztráció az eseménynél.

Szabadkígyós, Wenckheim-kastély

Május 1-én ünnepeljük együtt a természet újjáéledését a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum vándorkiállítás megnyitójával! Parányi élőlények  a főszereplői Ujvári Zsolt természetfotós „A mikrovilág csodái” című gyűjteményének, mely a makrofotózás titkaiba avatja be az érdeklődőket. A kiállítás keretében egyúttal megtekinthetők a „Békés Vármegye Természetfotója 2023” pályázat kiemelkedő alkotásai is.
10:45-től vadvirág túra indul a Wenckheim-kastély parkjában, az ehető növényekről Boldog Gusztáv természetvédelmi szakember vezetésével.

További infók az eseménynél.

Benczúr-kúria, Szécsény-Benczúrfalva

A Benczúr-kúriában május 1-jén és 5-én színes, vidám tavaszi kavalkád: a kávézóban Benczúr Gyula szabad levegőn (plein air) készült alkotásait tekinthetitek meg, vezetett parksétánkon a kert történetének néma krónikásait, a 300 éves tiszafát és az idős tölgyeket „szólaltatjuk meg”. Kipróbálhatod magad quilling mesterként, készíthetsz vékony papírcsíkokból különleges alkotásokat!
További infók az eseménynél.

Tiszadobi Andrássy-kastély

Közös faültetés és májusfa díszítés a tiszadobi Andrássy-kastélyban, tematikus kastélytúrák a park történetéről, különlegességeivel és titkaival Kóti Krisztián vezetésével.

Ne hagyjátok otthon saját szalagjaitokat sem! Mindenkinek lesz lehetősége az Andrássy-kastély udvarán a közös májusfánkra felhelyezni azokat! Gyertek el, díszítsük fel közösen a térség legszebb fáját!

Regisztráció és további infók az eseménynél.

Anyák napi kastélyprogramok 

Keszthely, Festetics-kastély

Történelmi Játszóház május első hétvégéjén anyák napja alkalmából: a gyerekek virágos üdvözlőlapokat és szíves kis ajándékokat készíthetnek édesanyjuknak, nagymamájuknak. A Fejőházi mesék sorozat legújabb mesefilmjében megismerkedhetnek a meseszereplők családjával is.
További infók az eseményben

Komlódtótfalui Becsky–Kossuth-kúria

Közös program az édesanyákkal és nagymamákkal május 5-én minden egész órában tematikus tárlatvezetés „Az úri hölgyek élete a 18. században” címmel. Bábelőadás Pimpinella és a csodás levendula történetéről, miközben segítünk nektek elkészíteni egy csodás egyedi ajándékot is!
További infók az eseményben

Sümegi Püspöki Palota

„Anyák-napi Páros” - ajándékkészítő workshop, mert együtt alkotni öröm! Az „anya-lánya”-programon aromaterápiás gyertya és virágos teakeverék készítés szerepel.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztráció: +36 30 095 7062, Helyszín: 8330 Sümeg, Szent István tér 8.
További infók az eseményben

Szabadkígyós, Wenckheim-kastély

Szívhez szóló, egyedi ajándék készítése az édesanyáknak a Wenckheim-kastélyba május 4-én szombaton, ahol 10:30 és 12 óra, valamint 14:30 és 16 óra között textil szívet készíthetsz és díszíthetsz, saját elképzelésed szerint!
Jegyértékesítés a helyszínen.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére