Jelenlegi hely

Praktikus tudnivalók a Fényfesztiválról – hogy ragyogóan érezd magad!

A tavalyihoz hasonlóan idén is 100.000 látogatóra számítunk a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon július 6-9. között Pécsett. Összegyűjtöttük a hasznos információkat, amik megkönnyítik a tervezést, informálódást és fesztiválozást!

 1. ZSOLNAY LIGHT ART FÉNYFESTŐVERSENY

Nemzetközi fényfestőversenyünk mindenki számára ingyenesen látogatható, pénteken, szombaton és vasárnap este félóránként ismételve, összesen 11 alkalommal vetítjük le a döntőbe jutott 5 legjobb alkotást a Székesegyház homlokzatán. Pénteken és szombaton 21.30, 22.00, 22.30, 23.00, 23.30-kor, vasárnap pedig 21.30-kor láthatók a versenyalkotások. 22 órától eredményhirdetés és best of vetítés zajlik. Azoknak, akik szeretnék elkerülni a legnagyobb tömeget, a pénteki és vasárnapi vetítéseket ajánljuk!

 1. A FÉNY ÚTJA

A belvárosban 18 állomáson láthatók fényattrakciók, ezek alkotják a Fény Útját. Ezek közül a legtöbb ingyenesen megtekinthető, de aki nem akarja kihagyni a legexkluzívabb fényélményeket sem, azt várja a FÉNY ÚTJA EXTRA 5 különleges helyszíne, amelyek egy karszalag megvásárlásával látogathatóak. (Részletek a 3. pontban).

A Fény Útja megtekinthető: csütörtök, péntek, szombat: 21.30–01.00 között, vasárnap: 21.30–00.00 között.

Jó hír a napközben is aktív fesztiválozóknak, hogy a Kodály Központ, a Civil Közösségek Háza és a Jakováli Hasszán Dzsámi péntektől vasárnapig már déli 12:00 órától várja az érdeklődőket.

Az állomásokat jelölő térkép elérhető itt: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/terkep

 1. HOGYAN TUDOK FÉNY ÚTJA EXTRA KARSZALAGOT VÁSÁROLNI?

FESZTIVÁL ELŐTT:

Karszalagot a fesztivált megelőzően online az alábbi linken, illetve a Zsolnay Örökségkezelő Infopontjain lehet vásárolni. A karszalagok személyes átvétele csak a fesztivál alatt a jegypénztárakban lehetséges. A karszalagok – sértetlen állapotban – mind a 4 napra érvényesek.

FESZTIVÁL ALATT:

Online: https://bit.ly/feny-utja-extra-jegy-2023

Karszalagvásárlás helyszínek:

 • Pécsi Galéria (Széchenyi tér 10.)
  nyitva: 16.00–01.00
 • Széchenyi tér (Hunyadi szobornál)
  nyitva: 15.00–23.00
 • Sétatér (Csontváry Múzeummal szemben)
  nyitva: 15.00–23.00
 • Ókeresztény Mauzóleum (Szent István tér)
  nyitva: 10.00–18.00-ig
 • Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpont (Zsolnay Vilmos út 37.)
  nyitva: 9.00–18.00
 • Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.)

csütörtökön 21.00-0.30-ig

pénteken és szombaton 12.00-0.30-ig

vasárnap 12.00-23.30-ig

 • Cella Septichora Látogatóközpont (Sétatér)

nyitva: 10.00–18.00-ig

 • Jakováli Hasszán Dzsámi (Rákóczi út 2.)

nyitva: 12.00-00.00

A Fény útja extra valamennyi helyszínén a kihelyezett QR kódok beolvasásával online is vásárolhatók karszalag jegyek.

 1. UTCAMŰVÉSZETI, ZENEI, SZAKMAI ÉS EGYÉB PROGRAMOK

Az utcaművészeti előadások a Széchenyi téren, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma udvarán, az Egyetemi Könyvtár udvarán és a Sétatéren ingyenesen látogathatóak.

A Parázsfészek tűzzsonglőr programjai a Barbakán várárokban szintén ingyenesen látogathatók.

Az Apolló Mozi audiovizuális koncertjei és az ott megrendezésre kerülő szakmai programok csak FÉNY ÚTJA EXTRA karszalaggal látogathatóak.  Azonban a termek mérete miatt csak korlátozott befogadást tudunk biztosítani, helyfoglalás érkezési sorrendben!

 1. PARKOLÁS

Idén az új helyszínként bemutatkozó Kodály Központ első és hátsó parkolója, valamint a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont teljes parkolója is ingyenes parkolási lehetőséggel várja a látogatókat.

Továbbá a fesztivál ideje alatt az ÁRKÁD Pécs Bevásárlóközpont tetőparkolója ingyenesen tart nyitva, 700 helyet biztosítva az alábbiak szerint:

 • július 06 – 08-ig (csütörtök-szombat) 21:00-02:00 óráig
 • július 09. (vasárnap) 19:00-01:00 óráig

 1. TÖMEGKÖZLEKEDÉS

A Tüke Busz Zrt. járatsűrítéseket eszközöl és nagyobb buszokat helyez forgalomba pénteken és szombaton éjjel Uránváros és Kertváros irányába, továbbá Fényfesztivál különjáratot indít, amely a Zsolnay-negyed – 48-as tér – Árkád – Kórház tér – Barbakán – Alagút – Ágoston tér – Bóbita bábszínház – Zsolnay Mauzóleum útvonalon közlekedik. Részletek: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/tuke-busz-menetrend-a-fenyfesztivalon

 1. ÚTLEZÁRÁSOK

A fesztivál alatt, július 6-tól 9-ig, este 20:00-24:00 között tilos a behajtás a Janus Pannonius utcába, a Sétatérre és a Szent István térre.

Minden információ: a Zsolnay Fényfesztivál weboldalán és Facebook oldalán.
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére