Jelenlegi hely

Bimbó Utcai Tagóvoda

Cím: 7632 Pécs, Bimbó utca 1.
Tel.: 72/438-122 30/383-3542
Email: ovoda.bimbo@gmail.com

Óvodavezető: Somogyiné Hang Tünde
Web: http://www.kertvarosiovi.hu/
Youtube csatornánk: https://www.youtube.com/channel/UCI8UcinCBDQaz4zL3hLN00w


Udvarunkban az árnyas fák alatt természetes anyagból készült mozgásfejlesztő játékok találhatóak, óvodai dombunkon télen szánkózunk, nyáron gurulunk. 

A négy óvodai vegyes csoportunkban „életszervezésünk” családmodellt követő, így picik és nagyok is egy csoporton belül differenciált fejlesztés, egyéni bánásmód alkalmazásával fejlődnek, s érik el az iskolaérettség szintjét.
Az óvoda nevelőtestülete a tevékenységközpontú óvodai nevelési program elemeivel dolgozik, melynek fő irányvonala, hogy gyermekeinket kommunikációra és kooperációra tegyük képessé.
Zöld óvodaként kiemelt fontosságúnak tartjuk a környezetvédelmet és az egészséges életmódra nevelést. Saját, jól felszerelt tornaszobánlban tartásjavító mozgást vezetünk, sószobánkat preventív céllal használjuk.

Tevékenységeinkhez kiegészítő eszközként sok természetes anyagot használunk (kukorica, gyékény, vászon, pamut). Vizuális nevelésünk eredményességét segíti saját égetőkemencénk is, melyben óvodásaink egyéni agyag alkotásait égetjük ki.
Gyermekeink az óvodai nevelés keretén belül megismerkednek a néphagyományokkal, jeles napokkal (Luca-nap, Márton-Nap....).
Nyitott óvodai életünk, „befogadásunk” a gyermekek egyéni igényeinek megfelelően történik. Közös adventi készülődésünk, karácsonyi ünnepélyünk, az Anyák Napja, Majálisunk, szüreti mulatságunk mind a család és az óvoda jó partneri kapcsolatait erősíti.

Gyermekeink a szülői igények szerint megismerkedhetnek nevelési időn kívül: a néptánc, angol, lovaglás, Bozsik-foci, és a hittan alapjaival.
Új óvodásainkat empátiával, türelemmel, átkaroló, óvó szeretettel várjuk.


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Magával ragadó a hatalmas udvar!Csendes remek környéken helyezkedik el.Családias jó hangulatu ovi a miénk ☺

A gyermekeket reggelente örömmel fogadják és szeretik. Minden nap jól érzi magát az oviba, nagyon szeret menni. Nagyon jó érzés, hogy nem kell aggódnom érte napközben. :-) Nagyon köszönöm!

Gyönyörű, családias udvaron játszhatnak gyermekeink. Az óvónők és a dadusok is nagyon kedvesek, sok programmal, foglalkozással fejlesztik a gyerekeket. Minden tekintetben tökéletes óvoda gyermekeink számára. 

...mert itt minden tényleg a gyermekekért és a gyermekekről szól!

Szeretjük családias légköre miatt, már a haramadik gyerekem jár a sárga csoportba.

Szuper óvoda :-) A kislányom nagyon szeret oda járni. Az egyetlen óvoda, amely tornateremmel is rendelkezik. Gyönyörű nagy udvar áll a gyerekek rendelkezésére családi házas környezetben. Az óvónők szakértelme vitathatatlan. A dadusok is nagyon kedvesek és elhivatottak. 

Nagyon szeret ide járni a kisfiam, és nekem ez a legfontosabb. Az ovónők kedvesek és mindig tájékoztatnak. A lovas foglalkozás sokat segített a kisfiamnak a fejlődésben. Jó és gyerekközpontú programok vannak. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival. Akár ezt is beszerezheted 35% kedvezménnyel, ha tagja vagy a Pécsimami VIP Klubnak. 
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére