Jelenlegi hely

Tamás Éva, az "Év női példaképe Baranyában" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

Speciális időszak ez mindannyiunk számára. Tavaly az első értelmesnek mondható munkanapomat egy tetőn töltöttem ács segédmunkásként.

Aztán voltam dadus egy budapesti bölcsödében néhány hétig. Élő lehetőségek híján online oktató videókat, zeneovikat készítettünk zenekarommal.

Már 5 hónap is eltelt az évből, amikor hazatérhettem a színpadra. Az első koncerten úgy izgultam, mint aki először lép fel.

Kipróbáltam magam zenetanárként a Málta Szimfóniánál. Nyáron egymást érték a táborok. Ebből a legkülönlegesebb a Down-gyerekekkel töltött hét volt, ahol egy új közegben debütáltam táborvezetőként.

Ősszel újra nyitotta kapuit a színház, elkezdődtek a zeneovik, a Down-beszédórák, belemélyültem a máltás munkába, koncertre készültem a gyerekekkel, a Játékár zenekarnak is akadtak fellépései, irodalmi esteken is megjelentem néha, vagy felvillantam az ÜnnepKörSzín előadásaiban, közben folytattam az online órákat, elkezdtem szakmai cikkeket írni a gyermekek fejlesztésével kapcsolatban, magánórákat tartok nembeszélő gyerekeknek.

Most 2022 elején nem tudnám megfogalmazni pontosan, hogy ki vagyok. Szeretem és szívvel - lélekkel végzem a választott és a rám bízott feladatokat is. Siker, ha egy kicsi sérült gyermek velem mutogatja, mondja a mondókát, siker, amikor 250 gyerek együtt táncol és énekel velem, siker, ha rajzolnak nekem valami szépet a tanítványok.

És siker ez a jelölés is, hiszen megtisztelő számomra, hogy ha valaki észreveszi, létezem és teszem a dolgom.

Család

Édesanyám tanár, édesapám zenész. Mindkét vérből jutott nekem rendesen.

Két gyermekem Anna (15), Márton (13) is kaptak belőle. Számomra ők maga a csoda.

Büszke vagyok rájuk és számítok is egyben. Annának örök hálával tartozom, hiszen vele született a Játéktár, mely azóta a napjaim, a munkám legnagyobb részét kitölti.

A gyerekeim hallották az első dalokat, velük próbálgattam a mozgásokat az interaktív koncertekhez, rajtuk gyakoroltam a mondókás foglalkozásokat, a zeneovikat, melyek mára igazán kinőtték magukat.

Gyermekeim amellett, hogy a becsületesen és jól végzik iskolai munkájukat, nagyon sokat segítenek is, különösen a gyermekprogramok terén.

Ha kell a zeneoviban, ha kell a Down-foglalkozáson, de voltak már Mikulás-szarvas páros is.

Márton tábori és itthoni előadásainkat világosítja, hangosítja, amellett hogy többnyire szerepel is, Anna komplett előadást alkalmaz színpadra, koreografál.

Nem hiszem, hogy lehetnék ennél boldogabb és büszkébb anyuka.

Párommal terelgetjük Őket, ameddig igénylik. Remélem még sokáig, mert nagyon gyorsan eltelt a pici gyerekkor, ha rájuk nézek, nem értem, hova tűnnek az évek.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Nem vagyok tökéletes. Sem tökéletes anya, sem tökéletes, mint színész, énekes, gyógypedagógus, vállalkozó.

De kitartó vagyok és soha nem adom fel. Ha arra gondolok, mire fognak emlékezni a gyermekeim ebből a cseppet sem egyszerű időszakból azon kívül, hogy anya sokszor fáradt, néha ideges, és előfordul, hogy elpityeredik tehetetlenségében,

abban bízom, hogy látják, soha, semmilyen helyzetben nem adom fel.

Küzdök értük és magamért, a lelki és testi egyensúlyért, az egészséges étkezésért, a megélhetésért vagy egy jó közösségi programért, egy családi kiruccanásért, ahol egymás után látjuk a budapesti színházakat és nagyon élvezzük.

Bízom benne, hogy nem az elcsigázott anya képe lebeg majd a szemük előtt, hanem az az anyuka, nő, aki a rendkívül nehéz helyzetekben is keresi és megtalálja a megoldást, aki ha néha omladozik is a fáradtságtól, vacsora mellett még megbeszéli a gyerekekkel a napot vagy az angol leckét.

Nem vagyok tökéletes, de törekszem a jó dolgokra. Szeretném és hiszem is, hogy a gyermekeim értékelni fogják a logisztikai bravúrokat, azt hogy valahogy mindig-mindenki-mindenhova eljut, s megkapja, amit szeretne.

Úgy oldom meg tehát, hogy törekszem a legjobbra.

Ha pedig valami nem úgy sikerül, ahogy elképzeltük, akkor gyors újratervezés, spontaneitás, villámgyors alkalmazkodás az új dolgokhoz.

És erősítem magamban és a gyerekeimben, hogy nem kell tökéletesnek lenni.

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal már negyedik éve olyan Baranya megyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!

A zsűri az összes benyújtott pályázatból hatot juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2022-ben az Év női példaképe Baranyában.

Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.

Eredményhirdetés 2022. március 8-án, Nőnapon.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére