Jelenlegi hely

2012. május 23. - Anyának lenni szívás...

 

 

Szia!

Anyának lenni szívás...Olvastam az elsőre megdöbbentő mondatot az idei Terézanyu pályázatra beérkezett egyik történetben. Aztán ahogy tovább olvastam, jött a bólogatás, mosolygás, imitt-amott sírás - hiszen ezeket a történeteket hús-vér anyák írták arról, hogy milyen is az anyaság VALÓJÁBAN,

 

Minden, amit az anyaságról tudni akartál, és az is, amit nem!

 

A Terézanyu pályázat egyik célja, hogy ne az elvárt és idealizált módon beszéljünk az anyaságról, hanem úgy, ahogy azt az anyák valójában gondolják, érzik és megélik, de gyakran még a legjobb barátnőjüknek sem mernek nyíltan beszélni róla. 

Abban, hogy az anyaság a világ legcsodálatosabb érzése, a legtöbb nő egyetért. Ám itt meg is áll a párbeszéd, mert a nehézségekről valahogy nem illik beszélni, pedig ezekkel az anyukák gyakran magukra maradnak. A 2012-es Terézanyu pályázaton ezekről a tabukról írták meg történeteiket az anyukák, több száz nő vallott arról őszintén, hogy gyökeresen megváltozott az élete a gyermekvállalással. A pályázatra beküldött legjobb írásokat nálunk is elolvashatjátok hétről - hétre: elsőként Kálmán Dóra "Főállású" című írását ajánlom figyemedbe! Próbáltál már kisgyermek(ek)mellett állást találni? Ha csodával határos módon sikerült, akkor Te is mélyen át fogod érezni a munka-gyerekek-háztartás nehézségeiről szóló sorokat. ELOLVASOM!

 

Anya pénzt keres- Köszönet és pénzkereseti tippek a Pécsimamitól

 

Két éve, teljesen kezdőként különdíjat hozott számomra az Év Anyavállalata verseny, tavaly - már mint Imami csapat - negyedikek lettünk, idén pedig a közönségszavazáson holtversenyben az első, a szakmai zsűri előtt pedig második díjat nyertük

NAGYON KÖSZÖNÖK NEKTEK MINDEN SZAVAZATOT, EZ AZ ELISMERÉS SOK-SOK ERŐT AD A FOLYTATÁSHOZ!

(Itt pedig az MTV Megoldások magazinjában velem készült riportot is megnézheted.)

Az Imami számára tehát véget ért a kisgyermek mellől vállalkozó anyáknak kiírt verseny - de továbbra is "küldetésünknek" érezzük, hogy segítsük azokat a hozzánk hasonló anyákatat, akik már az otthon töltött évek alatt, vagy azt követően saját lábra állva, szabad időbeosztással szeretnének hozzájárulni a családi kasszához.

Hogyan lehet (lehet-e?) már a gyed időszaka alatt pénzt keresni? Sokan fordulnak hozzám ezzel a kérdéssel, ahogy egyre több anyukákra szabott pénzkereseti lehetőséggel találkozok, sőt: az Imami működtetésében is szükségem lenne további segítő kezekre. Ha érdekel a téma: június 9-én egy néhány órás összejövetelt tervezünk a Pécsimami Központban, ami természetesen díjmentes, de előzetes jelentkezéshez kötött. JÓ LENNE PÉNZT KERESNI, JELENTKEZEM!

 

 

Ezt nézd meg!

 

A Három kismalac című mesejáték felvétele a Pécsimami Napokon készült, de a közelgő Gyermeknap is jó alkalom a közös mesenézésre! Esti mese előtt /helyett jó szívvel ajánlom az ANK Csodabölcsőde  kisgyermeknevelőiből álló, Nívódíjas Nebuló - bábcsoportjának előadását. Lássuk!

 
Szeretitek Ribizli  Bohócot? Ott voltatok a II. Pécsimami Napokon? Netán Ti is részt vettetek a versmondó versenyen? Lassan felkerülnek az eseményről készült videók, amiket itt nézhetsz meg!

Hogyan változtak meg a női szerepek az elmúlt 50 évben? A Gazdagmami facebook oldalán bukkantam egy Nőknek szóló, 1955-ös kézikönyvből származó írásra, ami így végződik: "És jegyezze meg, a jó asszony tudja, hol a helye." Olvasd el: érdemes!

 

Ajánló

 
  • A Szeretet Kiskönyve a boldogság eléréséről, a múlt fájdalmainak elengedéséről szól, egyszerűen szólva az Önmagunkra találásról, a szeretetenergia áramoltatásáról. Már előrendelhető, kedvező áron! Ha megérintett, akkor itt olvashatsz róla bővebben: http://nevedbenasorsod.hu/a-szeretet-kiskonyve

  • A boldog gyermek a szülő igazi sikere!Megállt a tudományod a gyereknevelésben? Tanácstalan vagy? Nem vált be semmilyen módszer?Hallgass a gyermekedre! Ezt tanácsolja Diana Loomans a könyvében, ami nem oktat ki, nem akar szuperanyává változtatni, sőt arra bíztat, törődj magaddal is, hogy kiegyensúlyozott szülő lehessél. A könyv most a kiadótól közvetlenül rendelve 3290 Ft helyett 2790 Ft-ért lehet a Tiéd, ha érdekel, katt ide!

  •  Nyári elfoglaltság 8-16 éves iskolások számára! A „Textiles körben” szabás-varrást, szövést tanulhatnak a gyerekek. „A holnap kisasszonyai” az etikett és a kreatív stílus elsajátításának útján indulhatnak el. A történelem és a szobrászkodás iránt érdeklődőket „Szoborjuk meg múltunkat” programjával várja a Szitakötő Lakbersuli. Ez érdekel, megnézem!

 

 Gyereknapi programok egy helyen!

 

Az aktuális családi programokról  itt olvashatsz!

Mi másról szólhatna a következő hétvége, mint a GYERMEKNAPRÓL?

Idén nehéz a választás: Zsolnay Kulturális Negyed, Expó Center, Állatkert, Mecsextrém Park, az Uránvárosi Szilárd Leó Park, Orfű, Sétatér, Szabolcsi Majális... és ezzel még nincs vége a gyermeknapi helyszíneknek, folyamatosan kerülnek föl a Pécsimamira a rendezvények. Gyere, böngéssz Te is a programok között és a hétvégére kívánok vidám együtt töltött napokat!

 

Szeretettel:

NóriMami
 

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére