Jelenlegi hely

2013. június 19. - Vigyázz! Pihenj!

 

Szia [név]!

"Vigyázz! Pihenj!" - ezek a vezényszavak mást jelentenek a gyakorlótéren, és mást egy családanyának/családapának...

 

Pihenj és vigyázz!

 

Pihenni és közben a gyerekekre vigyázni? Na, ez nem könnyű feladat, ezért jó előre felkészülni, akár a közeli strandra, akár külföldre utazunk...

  • Standkörképünket frissítettük, így egy helyen találod meg a Baranya megyei strandok árait, nyitvatartását és elérhetőségeit!
  • A szombaton kezdődő Tengeri Családi Tábor (Tribunj) nem csoda, hogy megtelt, hiszen egy balatoni nyaralás áráért (napi 3 étkezéssel!) tölthetünk el egy hetet a horvát tengerparton. Amire még lecsaphatsz: családi nyaralás Sovljéban augusztus 3-10. között 3-4 személyes, jól felszerelt stúdió apartmanokban, önellátással 112.000 Ft-ért, a közeli Tribunjban történő étkezéssel 159.000 Ft-ért / család!
  • Amióta megszülettek a gyerekek, most utazunk először külföldre, bevallom izgulok egy kicsit... Néhány napja megjöttek a személyi igazolványok (kiállításuk ingyenes volt a gyerekeknek és útlevél helyett használhatjuk Horvátországba), az Európai Egészségbiztosítási Kártyát pedig épp tegnap intéztem a Kormányhivatalban: mindannyiunknak ingyenes a kiállítása, sürgősségi orvosi ellátást vehetünk igénybe vele és pozitív csalódás, hogy pillanatok alatt, helyben elkészült.

 

Vállalkozó (kedvű) mamiknak és papiknak!

 

  • Hallottad? Megszűnik a GYET (főállású anyaság/apaság) mellett vállalkozók járulékfizetési kötelezettsége július 1-től! Ez szuper lehetőség, hogy kockázat nélkül vágj bele valamibe, ha legalább 3 gyermeket neveltek és a legkisebb elmúlt 3, de még nincs 8 éves. Bővebben Partnercikkeink között olvashatsz a témáról.
  • Nem csak az anyáknak nehéz a munkaerőpiacon! Ismerj meg egy három gyermekes "Pécsi papit", aki munkahelye elvesztése után lett online vállalkozó és akitől a kisállat tartással kapcsolatban kapunk majd rengeteg hasznos információt!

 

Fűzz Te is! Egyedi ékszerek a Zöldgyöngy-ből!

 

A nemrég nyílt pécsi (Citrom utca) Zöldgyöngy üzletről azt gondolom, hogy ők a gyöngyfűzés szakértői. Hogy miért?

  • Mert a minőségi japán és cseh gyöngyök széles választékával, a gyöngyfűzéshez szükséges kellékekkel, sőt: fűzhető Swarovski kristálygyöngyökkel is találkozhatunk a boltba betérve,
  • mert ha nincs időnk/türelmünk a gyöngyfűzéshez, de szeretnénk különleges és egyedi ékszert: csak meg kell álmondunk és elkészítik!
  • mert ha szeretnénk elmélyedni a gyöngyfűzés rejtelmeiben: jelentkezhetünk a boltban egyéni vagy pár fős tanfolyamra,
  • mert az üzletben olyan gyöngyök és kellékek is kaphatóak, amik a gyerekek kicsi kezeihez valók. Ezekből például gyöngyből fűzött állatok, egyszerű ékszerek is készíthetőek.

Katt ide és fűzz Te is!


 

Keka megnyitó szombaton!

 

Szombaton délelőtt arcfestéssel, lufihajtogatással és süti kóstolóval vár bennünket a Keka!

A most nyíló, uránvárosi baba- és gyerekruha üzletbe egyenesen Skandináviából érkeznek a márkás gyerekholmik, amikhez kedvező áron (már 100 Ft-tól) juthatsz hozzá, sőt egy 50.000 forintos LEGO ajándékcsomagot is nyerhetsz!


Ne hagyd ki, részletek itt!

 

Családi programok

 

Az aktuális családi programokat most is itt találod!

 

Amire külön felhívom a figyelmed: hétvégén tartják a VII. Patcai Várjátékok - Középkori Családi Fesztivált a Katica Tanyán, szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája, vasárnap pedig Juniális a Mecseki Kisvasúton.

 

Végül az idei Terézanyu pályázat második helyezettjének írását ajánlom figyelmedbe: a három lánnyal megözvegyülő Bibók Bea vallomása fájdalmasan szépen gyűjti az erőt régen látott édesanyjával való újbóli kapcsolatfelvételhez "Almasütő a mélyből" címmel. Vigyázat: nem könnyű nyári olvasmány!

 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére