Jelenlegi hely

Az idei év legszebb mézeskalács trendje - egy álmodozó anya gyűjteménye

Minden évben összegyűjtök egy csomó képet a legbonyolultabbtól a legegyszerűbb díszítésig és eldöntöm, hogy idén megcsinálom, az enyém lesz a világ legszebb, de legalábbis vállalható mézeskalács dísze.

Eljátszok a gondolattal, hogy a gyerek ilyet visz be a suliba, amitől az összes tanár elájul, ilyet adok a barátnőimnek, amitől az összes barátnőm elájul, és még talán kiteszem a Fészbukra is, amitől az összes ismerősöm elájul, és jönnek a szivecskés kommentek:

„- Úúúristen milyen csodás díszek, mond, hogy úgy vetted?? – (én pedig csak hetykén legyintek) - Áá nem! Semmiség! Én csináltam, pikk-pakk csak összedobtuk a gyerekkel…

Aztán nekiállunk, már ott elbukik a dolog, hogy az elronthatatlan azonnal puha mézeskalácsrecept, nálunk azonnal kemény lesz. A mi piros mázunk, csak olyan fakó rózsaszínes lesz, a tökéletes máz recept pedig, - bármennyire is ki van szitálva a porcukor, de csomós, vagy folyós lesz, és a mi mintáink csak a fejünkben léteznek, mert ahogy a mézeskalácsra rákerülnek, egy nagy pacává változnak… DE!! De biz én nem adom fel, idén is összegyűjtöttem a kedvenc képeim, és még nem mondtam le arról, hogy idén az enyémek is vállalhatóak lesznek!

Nézzük az idei legszebb mézeskalács díszítéseket:
Ui: És kommentbe jöhetnek a tieitek is!! 

Makai Meianna - Kecskemétimami
Képek: Pinterest

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére