Jelenlegi hely

Utolsó perces adventi koszorúk - környezettudatosan

Naná, hogy elfelejtetted! Én is! Már a gyertya is megvan, de nem volt idő összerakni. Kevés a fenyő, a szalag? Nyugi, itt a segítség! Van pár egyszerű, de gyakorlatias ötletünk.

Alapanyag keresőben

Biztos akad otthon egy szép csereped, tálad vagy fém sütisdoboz. Bármiből lehet koszorúalap, ha elég karácsonyinak érzed a hangulatát. Mit szólnál egy ilyen kis helyes darabhoz?

A képen szereplő díszhez néhány kövirózsa, moha, 2-3 kis toboz és minigömb, maradék szalagok, virágföld és evőkanál kellett csak hozzá. No meg körülbelül fél óra. 

A kiválasztott edénybe 3/4-ig jól tömörített föld került, mely stabilan fogja majd a beleállított gyertyákat. Ha közel kerülnek egymáshoz a gyertyák, nagyon vastagnak kell lenniük, hogy lángjuk ne olvassza meg a mellette állót. A képen körbekötöttem többféle szélességű szalaggal, zsinórral a 4 gyertyát, klasszikus pirosban némi arannyal törve meg a szélesebb szalagot.

Rendezd köré a díszeket saját ízlésed alapján és jöhet az esti gyertyagyújtás!

Ugyanebben az edényben ugyanezekkel a gyertyákkal egy másik színvilágú dísz is elkészült, végül ezt szavazta meg a család. Ebbe a fehérre festett tobozok, ezüst csillogó és fehérarany glitteres üveggömbök és formák, nagyszemű gyöngyök és egy vékonyabb fehér alapszínű ezüst mintás szalag kerültek a gyertya köré.

Lebomló, újrafelhasználható is lehet

Rengeteg műanyagot használunk a karácsonyi dekorációkhoz.

Régi díszek

Csökkenthetjük a környezetünk terhelését, ha a régebbi díszeket felújítjuk, új helyen, új funkcióval felhasználjuk.

Szalagok

A nagyobb szalagokat is érdemes eltenni, akár téma szerint nyithatunk egy-egy cipősdobozt nekik. Ahol menhetetlenül meggyűrődött, kivasalhatjuk. tudom, viccesen hangzik, és úgy tűnik, kinek jutna rá ideje? Összegyűjtve, egy ingvasalás után elegendő 2 percet szánni rá. 

Kütyümütyük

Aki gyakran készít dekorációt, pontosan tudja, hogy sokszor egy-egy dobókockányi szín hiányzik valamely részéből a kívánt hatáshoz. Ilyenkor segít egy kis rekezses doboz, ahova az évek alatt felgyülemlett apró, kidobni sajnált cuki kütyüket, emlékeket tesszük. Jól jöhetnek még a díszeinkbe. Így került a törött kulcs a vintage karácsonyi asztali dekorba, a törött porcelánmadárka egy női gardrobe díszébe vagy a sérült aranygömbök az adventi tálba.

Adventi tál zöld módon

Kedvenc tálalótálamba földet tettem 3/4-ig, majd beleültettem a kertből néhány kövirózsát, sziklakerti növénykét. Beleállítottam a gyertyákat, majd kavicsok, moha és persze díszek kerültek köréjük. Mini üveggömbök, gyöngyszemek, fakéregből formák, tobozok. Amit otthon találtam. 

A kis gombák és a harang majd 50 évesek, egy lomtalanítás közben akadtunk rájuk. Lehet, hogy kopottak, kicsit fakók, de mindig eszembe juttatják, hogy hány család örülhettett nekik, mikor meglátták őket a fán csillogni. 

Tipp: a november végén kertből bekerült növények a lakás melegében hősokkot kapnak, így érdemes először hozzászoktatni őket a lakás klímájához. Napközben pedig hűvösebb helyen tárolni a díszt. A locsolásáról sem szabad elfeledkezni, a sekély földdjük hamarabb kiszáradhat. Dolguk végeztével nem mehetnek vissza azonnal a természetbe. Előtte pár napig próbáld fokozatosan a hideghez szoktatni őket. Kicsit körülményesebbnek tűnik, de nem annyira, mint a sok szemét eltüntetése a földünkről.

ADL - Debrecenimami

Fotók: Deli Adél

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére