Jelenlegi hely

Várjuk advent harmadik hetét mesékkel és egyedi last minute ajándékötletekkel

Ünnepre hangoló sorozatunk advent harmadik hetével egyre jobban közelít a karácsonyhoz. Hogy megkönnyítsük, könnyen megvalósítható ajándékötletekkel és mesékkel készültünk.

Ne engedd, hogy agyonnyomjanak a körülötted örvénylő elvárások! Fontos, hogy a készülődést, az ünnepet és az oda vezető időszakot is a magad tempójában éld meg.

Ehhez jó segítség lehet, ha magad készítesz ajándékot egy barátnak vagy a párodnak. Az alkotás, a kézműves elfoglaltságok lelassítanak, nyitottabbá tesznek.

A gyerekekkel töltött idő frissíti az elmét, fejleszti a humorérzéket és hatalmas élmény marad. Gyerekkorom karácsonyaiból alig emlékszem az ajándékokra vagy a dekorációra. De a végtelen kártyacsatákra és társasjátékozásra igen. Mindig ezek a képek ugranak be, ha a karácsonyra gondolok.

Csodaváró karácsonyi mesék kicsiknek és nagyoknak

Kevés az idő a hétköznapokban a játékra? Egy közös mesélésre mindig akad idő! Karácsonyra hangoló mesegyűjteményünkben sok-sok szép történetet találsz!

Melyiket a kilenc közül? - Ide lapozz!

George karácsonya - Katt ide!

Megtölteni a termet - Ez érdekes, elolvasom!

Az asztalos keze - Kattanj át ide!

Hét ünnepváró történet - Minden napra jut egy mese!

Ajándékötletek az utolsó percre

Gombokból lakásdísz

Akár gyerekekkel is nekiláthattok, olyan jópofa és könnyű gombozni.

Forrás

Mindenkinél akad otthon gomb, az sem baj, ha sok egyforma. Készíthetsz belőle képet, vagy épp egyedi karácsonyi lakásdíszt. A sok egyforma jól kiemeli a néhány különleges darabot. De kerülhet bele nagyobb szemű, ritkább gyöngy is.

További ötletek sok-sok képpel ITT

Tipp: Nincs elég gombod? Kérlek, ne a nagyi bundájáról vágd le, ahogy én tettem a gomfocijátékosaimért gyerekkoromban wink Zsibvásárokon, bolhapiacon, használt cikkeseknél és néhány kézműves boltban akár kilóra is veheted. A kiselejtezett ingekről, mielőtt takarítórongynak feldarabolod, is levághatod a gombokat.

3D kép

Sok embernek van hobbija, gyűjt valamit, a parfümösüvegtől a minifigurákig, képeslapoktól a gyufacímkéig. A gyűjteményt bővíteni nem egyszerű, de tisztelni a szenvedélyét, vagy egy darabot belőle kihangsúlyozni belőle, klassz ötlet.

Forrás

Személyes poszter

Bizonyára sok közös kalandotok volt az elmúlt évben, mit szólnál egy poszterhez ezekből?  Közösségi oldalakról, a telefonodból össze tudsz szedni pár képet, ez lehetne az alap. Mindenkinek van egy kedvenc sorozata, idézete, amiből szintén felhasználhatsz néhányat feliratnak, inspirációnk.

Forrás

Egy képszerkesztő programmal gyorsan össze lehet szerkeszteni egy képnek, bekeretezve jól mutat majd a falon!

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére