Jelenlegi hely

Az ERDŐ finom - könyvbemutató beszélgetés Várvizi Péter séffel és Bózsó Gyula erdésszel

Időpont: 2023. március 23. csütörtök 17:30
Az ERDŐ finom - könyvbemutató beszélgetés a szerzőkkel: Várvizi Péter séffel és Bózsó Gyula erdésszel.

"A kötet legfőbb küldetése, hogy fenntartható forrásból származó, egészséges ételek fogyasztására inspiráljon."

A szerzőkkel Simonfalvi Anita, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa beszélget.

A kötetről:

“Az ERDŐ finom” műfajának megteremtője ez a könyv, az erdei csúcsgasztronómia új fokmérője. Mérföldkőnek számító alapmű, melynek legfőbb küldetése, hogy fenntartható forrásból származó, egészséges ételek fogyasztására inspiráljon. A lapjai között kalandozva olyan erdei alapanyagokat ismerhetsz meg, amelyeket garantáltan nem használtál még, és ezáltal olyan ízekre találhatsz, melyeket soha eddig nem éreztél. Az alapanyagokról az erdő legfőbb ismerője, egy erdész, az ételek elkészítéséről pedig egy profi séf gondoskodik. A két szakma fúziójával létrejövő végeredmény az a számtalan különleges erdei receptúra, mely bevezet téged az erdei csúcsgasztronómia világába. Itt pedig igazán otthon érzheted majd magad, hiszen valójában nem teszel mást, mint visszatérsz az ősi gyűjtögető életmódot folytató gyökereidhez a modern konyhaművészet hozzáadásával. Ösztönösen érezni fogod, hogy az erdő fogyasztásával nemcsak saját, de környezeted egészségéért is sokat teszel. Hiszen az erdő olyan ehető alapanyagokat biztosít számodra, melyek valóban tiszta forrásból származnak, szavatolva ezzel saját és unokáid zöldebb és fenntarthatóbb jövőjét."

Dátum és helyszín: március 23. 17:30, Tudásközpont, konferenciaterem

A könyv a helyszínen megvásárolható lesz.

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Ugye ismerősek azok a világvége-hangulatú pillanatok, amikor a hűtő előtt állsz, és azon gondolkodsz, mi a csudát főzz? Közben a család olyan válaszokkal támogat, mint „mindegy”, „nem tudom”... 
Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Ferenc, János, Borbála, Mikulás... igazán gazdag jeles napokban és különleges alkalmakban december hónap. Mit is csináltak régen elődeink? Honnan tudták, milyen időjárásra számíthatunk vagy kinek hogy hívják majd a jövendőbelijét? 
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.
Ugrás az oldal tetejére