Jelenlegi hely

Bálicsi Integrációs Nevelési Oktatási Központ, Általános Iskola, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Korai Fejlesztő

Cím: 7635 Pécs, Bálicsi u. 29.
Tel.: 72/310-299 70 366 7411
Emailbinok@vva.hu binokigazgato@gmail.com


Az intézmény elsődleges feladatának tekinti a látássérült gyermekek és fiatalok oktatását, nevelését, de nyitott az egyéb sérüléssel élő diákok irányában is. A retrográd integráció segítségével a magatartás zavaros, hiperaktív, vagy önhibájukból lemaradó diákok oktatását és nevelését is felvállalja. Az alapfokú oktatás 1-8 és a középfokú oktatás 9-12 évfolyamain integráltan, alacsony osztálylétszám mellett zajlik az oktatás.

A tantervek kialakításakor fokozott figyelmet szentelnek annak, hogy a különböző képességű diákok mindegyike számára biztosítani tudják az optimális tananyagmennyiséget és az elsajátításához szükséges módszereket.A sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok speciális oktatása egyéni fejlesztési tervek alapján történik.

Web: www.vva.hu/binok 
dr. Sebestyén Ibolya Világ Világossága Alapítvány Irányító testület elnöke alapító

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére