Jelenlegi hely

Kiskuckó Bölcsőde

Cím: 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 3.
Tel.: 72/438-089 30/576-0428
Email: kiskucko@kszipecs.hu

Web: www.kszipecs.hu
Vezető: Schmidt Ildikó


A Kiskuckó bölcsőde Pécs kertváros dél-nyugati részén található, emeletes panelházakkal körülvéve. Intézményünk a családok számára a forgalmas úttól távol, mégis könnyen megközelíthető helyen áll. Bölcsődénk közvetlen szomszédságában a Testvérvárosok terei Általános Iskola található, valamint gyermekorvosi rendelők, az épület felső szintjén pedig óvoda. Ezért pozitívum a családok számára, hogy lakóhelyükhöz közel lévő, akár gyalog, gépjárművel vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, több korcsoportot befogadó intézmény komplexumban tudják elhelyezni gyermekeiket munkaidejük alatt.


Intézményünk kifejezetten gyermekek ellátására tervezett kétszintes épület földszintjén helyezkedik el. Az épület teljeskörü felújítása után 2018 augusztusától nyitotta meg újra kapuit. Csoportszobáink világosabbak, tágasabbak lettek, fürdőszobák, kiszolgálóhelyiségek újultak meg úgy, hogy a mai követelményeknek is minden tekintetben megfelelnek. Így a velünk kapcsolatba kerülő kisgyermekek számára az itt töltött idő sokkal nyugodtabb, komfortosabb, kényelmesebb életet eredményezhet. Csoportszobáinkból teraszajtókon keresztül közelíthető meg a megfelelő arányban betonos és füves részekből álló, lombos fák árnyékolta játszókert. A gyermekek mozgásigényének kielégítésére a biztonsági előírásoknak és szabványoknak megfelelő mászókák és mobil játékok állnak rendelkezésre.

 A felújítás keretein belül megújult a játszókert burkolata és új árnyékoló került felszerelésre. Kisgyermeknevelőink tudják, hogy mennyire fontos ebben az életkorban a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás, ezért, ha az udvaron nem is, (rossz idő esetén) a speciális, kimondottan mozgásfejlődést elősegítő játékokkal felszerelt tornakuckónkban a gyermekek mozgás iránti szükségletei is kielégíthetőek. Minden egység a gyermekek korának, szakmai elvárásoknak megfelelően van játékokkal és bútorzattal felszerelve, melyek segítik a gyermekek fejlődését, támogatják önállósági törekvéseiket. Jelenleg 5 csoportszobában 66 kisgyermek napközbeni ellátását tudjuk biztosítani.

Számunkra fontos értékek:

  •     Feladatunknak tekintjük a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményi lehetőségeket maximálisan kihasználva barátságos, családias környezet kialakítását, mely összhangban van egészségtudatos és környezettudatos szemléletünkkel.
  •     Fontosnak tartjuk a gyermekek és családjaik számára olyan színes, élményekben gazdag programok szervezését mely elősegíti, mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatát, család-intézmény viszonyát.
  •     Szakmai alapelvünk a gyermekek testi, lelki, érzelmi szükségleteinek minőségi ellátása, szem előtt tartva az egyéni bánásmódot a személyre szabott gondoskodás és a feltétel nélküli elfogadás biztosításával. Fontos szempontnak tartjuk az állandóság, fokozatosság megteremtését.
  •     Az egészséges fejlődés érdekében a pozitív megerősítés, dicséret és ingergazdag, motiváló, tapasztaláson alapuló nevelés a fő célunk.
  •     Mindennapjainkat meghatározza a természet megismerése, megszerettetése, az egészséges életmódra való szoktatás, egészséges ételekkel való ismerkedés, rendszeres, életkori sajátosságokat figyelembe vevő mozgásra motiváló programok szervezése mind a gyermekek mind pedig családjaik számára.
  •     Alapítványunk támogatásával egy sószoba kialakítására is adottak a lehetőségeink.
  •     Rendszeres eseményeink: Mikulás, farsang, bábszínház, egészséghét, daloló és mocorgó kuckó, juniális, állatok világnapja, víz világnapja.
  •     Törekszünk a gyermekek életkori sajátosságaira építve, a megismerésen, tapasztaláson, közös élményeken alapuló nevelési elveket alkalmazni.
  •     Kollektívánk egészének meghatározó értéket képvisel az empatikus, bizalomra épülő, egymás tiszteletét elősegítő magatartás.
  •     Fontos számunkra a család és kisgyermeknevelő közötti pozitív kapcsolat kialakítása, megtartása, a családanyák munkába állásának segítése, valamint a család egészének támogatása.

Rendszeres, naprakész információk a Kiskuckó Bölcsőde facebook oldalán találhatók. 


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi bölcsődénk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről a bölcsődéről az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.

 

Kisfiunk második "tanévét" tölti a Kiskuckó bölcsődében, a Katica csoportban. A beszoktatástól kezdve a mai napig maximálisan elégedettek vagyunk. Megnyugtató érzés úgy menni dolgozni, hogy tudjuk, gyerekünk jó helyen van. A gondozónők kedvesek, felkészültek, rugalmasak, következetesek mind a gyerekekkel, mind a szülőkkel szemben. A csoportszobák felszereltek, a gyerekek koruknak, érdeklődési körüknek megfelelő játékokkal játszhatnak. Labda, építőkocka, csészepiramis, mászóka, csúszda, mesekönyv és megannyi játék, tágas és gondozott udvar megfelelő játékokkal, foglalkozások biztosítják a gyerekek számára, hogy jól érezhessék magukat. A szülőként mi is részt vehetünk egy-egy délutáni foglalkozáson vagy a nagyon színvonalas szervezésű, gazdag programokkal bíró családi juniálison is. Kisfiunk és mi is nagyon szeretjük ezt a bölcsit, csak ajánlani tudom. 

A Kiskuckó bölcsőde a legjobb,mert nagyon családias.A kis létszámú csoportok lehetővé teszik,hogy a nevelőnők minden gyermekkel hatékonyan tudjanak foglalkozni és egyedi bánásmódban részesíteni.Kedvességükkel lépésről-lépésre nyerik meg maguknak a kicsi szíveket,időt adván nekik,az új környezet  elfogadásához.Szakértelmük kitűnő,ezáltal a gyermekeink fejlődése megbízható kezekben van!

A választáskor szempont volt, hogy közel legyen a lakhelyünkhöz és a munkahelyhez, más nem számított. Viszont a beszoktatás alatt megismertem a mi bölcsödénk :) nagyon családias hangulatú, rugalmasak, kedvesek és türelmesek a gyermekekkel szemben. A csoportban lévő gyermekek korának megfelelő játékok vannak, többféle. A kis létszám miatt is nekem az első helyen áll ez a bölcsöde. A kislányom jól érzi magát, jó hangulatban viszem be és nagyon jó hangulatban hozom el a bölcsiből. Fejlődik látványosan, a beszéde mióta bölcsibe jár 180%-al érthetőbb és jobb lett. Eddig csakis pozitív véleményt tudok írni. Hajrá Kiskuckó :) 

A választáskor nálunk is szempont volt, hogy közel legyen a lakhelyünkhöz és a munkahelyhez. A beszoktatástól kezdve egészen mostanáig nagyon elégedett vagyok. A kis létszám miatt igen családias a hangulat és ami, igazán nagyon fontos számomra, hogy a kisfiam is nagyon jól érzi magát ami, nagyban segített az "elválás nehézségein " túl lenni :-) Nagyon sokat fejlődött a pici, amióta a bölcsibe jár. A dadusok hozzáállása a picikhez, mind pedig a szülőkhöz nagyon potitív számomra. Tudom, hogy a kisfiamjó helyen és jó kezekben van :-)! Csak ajánlani tudom ezt a bölcsit!!!!

Kedves és figyelmes gondozók. Kicsi gyerekes szülőknek szívessen ajánlom. A városban a legjobb bölcsőde☺

A gondozónők nagyon aranyosak és kedvesek. A csopotr szoba tágas ,rengeteg játékkal. Nagy figyelmet forditannak a különböző ünnepekre(szülinap,karácsony,húsvét,anyáknapja stb.)Nyugodt szívvel hagyom ott a gyermekemet!!!!!:)

Mi is szeretjük a Kiskuckó bölcsit. Már a nyilt nap megrendezésén a kisded nevelők és a vezetőnő nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedése szimpatikus volt számunkra. Nekünk is fontos volt, hogy a lakhelyhez közel legyen, valamint hogy a forgalmas úttól amennyire lehet távol. Sok fa veszi körül, szép az udvara. 

Mi is szeretjük a Kiskuckó bölcsit. Már a nyilt nap megrendezésén a kisded nevelők és a vezetőnő nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedése szimpatikus volt számunkra. Nekünk is fontos volt, hogy a lakhelyhez közel legyen, valamint hogy a forgalmas úttól amennyire lehet távol. Sok fa veszi körül, szép az udvara. 

Nekünk azért tetszik a Kiskuckó bölcsőde, mert úgy látjuk itt egy igazi, tevékeny kis közösséget próbálnak összekovácsolni a gyerekekből és a szülőkből. A bölcsőde jól felszerelt, a gondozónők kedvesek, megértéssel fordulnak a gyermekek és szüleik felé. Ez sokat jelent az első hónapokban.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére