Túróval töltött zsömle
Hozzávalók:
- 8 zsömle
- 6 dl tej
- 12 dkg cukor + 1 csom. vaníliás cukor
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 zsömle belseje
- 3 evőkanál. tejföl
- 10 dkg cukor + 2. csom. vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- zsömlénként 1-1 evőkanál lekvár (ízlés szerint
Öntethez:
- 3 dl tejföl
- 2 egész tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 - 5 evőkanál cukros tej
Elkészítés:
Vágjuk le a zsömlék tetejét, szedjük ki a belsejét és tegyük félre, még szükségünk lesz rá.
Melegítsük fel a tejet a cukrokkal, mártsuk bele félig a zsömléket a meleg tejbe és tegyük őket a kivajazott edénybe.
Mindegyik zsömlébe tegyünk 1-1 evőkanál lekvárt (természetesen, amilyet a gyerekek megszavaznak - nálunk most a baracklekvár nyert).
A töltelékhez keverjük össze a túrót, 3 zsömle szétmorzsolt belsejét, 3 ek. tejfölt, 6 ek. tejet, a cukrokat és a reszelt citromhéjat.
Betehetjük robotgépbe is (én most ezt választottam) a hozzávalókat és fél perc alatt kész is vagyunk a töltelékkel.
A túrókrémmel töltsük meg a zsömléket, mártsuk a zsömlék tetejét egy pillanatra (óvatosan, nehogy szétessen!) a még meleg tejbe és tegyük vissza a zsömlékre, mint egy kis kalapot.
Elérkeztünk a sütő előmelegítéséhez, állítsuk 180 fokra és készítsük el az öntetet.
Két tojást keverjük ki a cukorral habosra, adjuk hozzá a 3 dl tejfölt és 4 ek. tejet.
Ezzel az öntettel borítsuk be a zsömléket és tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 30 percre.
Akkor van kész, ha az öntet megszilárdul és a zsömlék teteje is megpirul kicsit.
Jó étvágyat!
May Andi
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges