Hozzávalók:
- 1 nagyobb bögre (3 dl) tápiókagyöngy
- 1 gránátalma
- 1 marék sótlan pisztácia (megpucolva, durvára törve)
- 1 doboz kókusztej (400 ml)
- 3 dl tej
- 3-4 evőkanál barna cukor (ízlés szerint)
- 1/2 tk. vanília aroma
- víz (amibe beáztatjuk a tápiókagyöngyöt)
A tápiókagyöngyöt beáztatjuk 15 percbe annyi vízbe, hogy két újjnyira ellepje. Közben a kemény kis gyöngyök szépen megpuhulnak. Leöblítjük és lassan főzzük az összes hozzávalóval, a gyümölcs kivételével.
Amíg megpuhul, addig neki is láthatunk a gránátalmából a magokat kivarázsolni. Ebben a gyerekek is tudnak segíteni, pici kezükkel ügyesen tudják a kis hártyákat a magokról leszedni, addig tudunk beszélgeti.
Akkor lesz jó a tápióka, ha áttetszővé válnak a gyöngyök, kóstoljuk meg 15-20 perc elteltével, hogy megpuhult-e. Ha készen van a pudingunk, picit hagyjuk hűlni.
Önthetünk még hozzá egy kis tejet, ha nagyon sűrű lenne. Langyosan poharakba szedjük, rátesszük a gránátalmát és a pisztáciát. Fogyaszthatjuk hidegen is, nekünk épphogy kihűlve ízlik legjobban.
Bármilyen gyümölcsöt tehetünk a tápiókapuding tetejére, áfonyát, mangót, meggyet, epret, a kedvenc gyümölcsünket. Ebből a mennyiségből hat adag tápiókapudingunk lesz.
Jó étvágyat!
May Andi - Monorimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges