Jelenlegi hely

Mászófalat avattak az Apáczai Óvoda Cifra Palota Óvoda 2. épületében

Az óvoda figyelemmel kíséri a szülői igényeket, elvárásokat. Alapítványukkal közösen nagy hangsúlyt fektetnek az intézmény fejlesztésére, programkínálatának folyamatos bővítésére. Az elmúlt években tornaterem, meseszoba és az idei tanév során mászófal került kialakításra az épületben.

Az épület csendes, nyugodt környezetben található. Zöld és madárbarát óvoda. 5 csoportban várják a gyerekeket, ebből egy vegyes éltkorú.

Számukra elsődleges a családias, barátságos, elfogadó légkör a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődésének biztosítása. A gyermeki érdeklődés, nyitottság támogatása. A nevelés folyamatában a tevékenységközpontúságra, játékosságra és komplexitásra törekszenek.

Játékeszközeik bővítésével alkalmazkodnak a gyerekek igényeihez, fejlesztő játékok széles sora megtalálható a csoportszobákban (tini-kondi, csepphinta).  Jól felszerelt játszóudvar áll rendelkezésünkre a gyermekek mozgásigényének kielégítésére.

Épületük sajátossága a zene, mese, sport és tehetséggondozás. Fontosnak tartják a néphagyományok megismertetését, népi kultúránk értékeinek átörökítését, amely mellett jól megfér a mai kor kihívásainak megfelelő tudás, tapasztalat, ismeret átadása. Madarász- és zeneovi, valamint Apró lábak táncműhely (Így tedd rá), Veronika zene program és Mozgáskotta eszközök állnak rendelkezésre.

Az egészséges életmódra nevelés, a környezettudatosság kiemelten fontos az Óvoda számára.

Programok: változatos, érdekes programok szervezésére törekszenek, igyekeznek izgalmas, élményteli, tapasztalatokon alapuló tudást átadni. (Zsolnay negyed, könyvtár, fonotéka, Művészeti iskola, Erdei iskola, Hangoló, mackó doktorok, kutyaterápia, angol, Teki-breki gyermek jóga, alapozó terápia, hittan)

Egyéni fejlesztés, fejlesztő foglalkozás: az egyéni adottságokat, különbözőségeket figyelembe véve biztosítják a tehetségígéretes és a kiemelt figyelmet igénylő gyerekek fejlődését, amelyben támaszkodhatnak gyógypedagógus, óvodapszichológus, logopédus kollégáikra, a családsegítő szociális munkás segítségére.

Apáczai Óvoda Cifra Palota Óvoda 2. épület
Cím: 7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/2.
Tel.: 72/550-642
Email: apaczaiovodapecs@gmail.com
Szakmai vezető: Müllerné Tóth Krisztina
Web: www.apaczaiovoda.hu

 

Forrás: Apáczai Óvoda

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére