Jelenlegi hely

3 ok, amiért megéri egészségbiztosítást kötni

Az egészségbiztosítás sokaknak még mindig egyfajta „úri huncutság” lehet. Pedig igenis sok haszna van. Azonnal fel tudunk sorolni például három okot is arra, hogy miért érdemes elgondolkodni a megkötésén.


Fotó: pexels.com

Az egészségünk a legnagyobb kincs

Lehet rengeteg pénzünk, és élhetünk csodás körülmények között, ha az egészségünk megroggyan, akkor veszett fejsze az egész – hiszen nem tudjuk soha igazán élvezni miatta. Már pedig az egészség nagy kincs, sokkal fontosabb, mint bármi más. Nélküle ugyanis semmit nem tudunk nyugodtan és boldogan kiélvezni. Ezért az egészségünkre költeni egyáltalán nem pénzkidobás. Sosem az. A privát egészségbiztosítás segít abban, hogy valóban odafigyeljenek ránk, és ötcsillagos körülmények között találják meg a problémát, illetve gyógyítsanak minket. Ha pedig másképp szeretnénk, akkor pénzt kapunk minden ilyen vizsgálat vagy beavatkozás után. Egészségbiztosításból ugyanis kétféle is van. Az önfinanszírozó esetén például ugyanúgy az állami szolgáltatást vesszük igénybe, viszont a biztosító még külön ezt is kifizetni nekünk, amely összegen bármire felhasználhatjuk. Ha pedig a szolgáltatásfinanszírozó biztosítást választjuk, a legjobb körülmények között, magánrendelőkben vizsgálnak minket profi orvosok. Ráadásul a 0-24-es ügyfélszolgálat is a rendelkezésünkre áll. Ezek a megoldások pedig hatékonyan védik az egészségünket. Akkor is, ha a biztosító fizeti, hiszen ebben az esetben például a lábadozásunkra is költhetjük a kifizetett összeget.

Az állami egészségügyben nincs ránk mindig idő

Sokan küszködnek olyan betegségekkel például, amelyeket csak hosszas vizsgálatok után tudnak felderíteni. Viszont az állami szférában erre gyakran nincs megfelelő kapacitás, hiszen az elképesztő túlterheltség miatt megesik, hogy az orvosok is egyszerűen elsiklanak a részletek felett. Megesik, hogy egy-egy tünetet csak egy egyszerű ételallergia okoz, amíg más problémát sokkal komolyabb betegség. Egyiket sem lehet félvállról venni, viszont az alapos kivizsgálást gyakran nem kapjuk meg az állami kórházakban. Ellenben például egy szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás esetén, ahol tényleg van idő ránk és oda is figyelnek arra, hogy alaposan utánajárjanak a problémánknak.

Elképesztő mértékű stresszt és vesződséget spórolhatunk meg

Az állami ellátásban gyakran kell sajnos hónapokat várni egy-egy komolyabb vizsgálatra. Ez pedig nem csak a páciens idegeit őrli fel, de nő annak is a kockázata, hogy egy esetleges komolyabb betegség tovább súlyosbodik. Vagyis nem csak az idegeink, de az egészségünk is veszélyben van ilyen esetben. Viszont az egészségbiztosítás által kínált magánklinikákon nincs sorban állás, nem kell hónapokat várni, hiszen azonnal megtörténik az intézkedés. Ezen kívül elfelejthetjük azt a kétséget is, amit az állami szférában valahol mindenki átél. Hogy vajon jobban fognak -e bánni velünk, ha adunk a nővérnek egy kis „zsebpénzt” vagy itt nincs ilyen? Hiába tiltott a hálapénz, azért még valahol mindig egy élő jelenségről van szó, viszont a magánellátásban ezt elfelejthetjük. Biztosítottként megnyugodhatunk, hogy ugyanazt a magas szintű ellátást kapjuk mindenféle plusz kedvesség vagy zsebbe csúsztatott pénz nélkül. Hiszen egyikre sincs szükség.

Szponzorált tartalom

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival. Akár ezt is beszerezheted 35% kedvezménnyel, ha tagja vagy a Pécsimami VIP Klubnak. 
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére