Jelenlegi hely

Adománygyűjtés rászoruló pécsi családoknak: ha tudsz, segíts Te is!

A járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat. Akik eddig is alkalmi munkákból éltek, azok most egyik napról a másikra jövedelem nélkül maradtak, így gondot okozhat számukra a legszükségesebb napi élelmiszerek beszerzése is.

Ha gyermekek is vannak a családban, különösen nehéz egy ilyen helyzet...

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ a bajba került pécsi családok megsegítésére adománygyűjtést indított.

A Pécsimami szerint ez egy nagyon fontos kezdeményezés: kérjük te is vidd hírét, vagy segíts, ha lehetőséged van rá!

A szolgáltat munkatársai tudják, hogy kik a leginkább rászorulók és a szociális szakemberek személyesen juttatják el részükre a beérkező adományokat.

Jelenleg több száz helyi család, közel 500 kiskorú szerepel az adományra várók listáján. A lista folyamatosan bővül: akinek segítégre van szüksége, a segites@ecsgyk.hu email címen jelezheti.

Tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószereket gyűjtenek segíteni tudó magánszemélyektől és várják olyan boltok, üzletek jelentkezését is, akik fogyasztható pékárut tudnak felajánlani.

Mire van szükség?

Mindenki nehéz helyzetbe került a járvány miatt, de a nehézségeknek is vannak fokozatai...

Ha van az otthonodban nélkülözhető rizs, tészta, vagy bármilyen tartós élelmiszer, tisztító - vagy tisztálkodási szer és ebből összeállítanál egy csomagot rászoruló, pécsi gyermekes családoknak: keresd a Szolgálat munkatársait!

Vonjuk be a gyerekeket!

Gyermekeinket is érdemes bevonni a csomag összekészítésébe:

hiszen ebből azt tanulják, hogy a bajban érdemes összefogni, egymásra figyelni és SEGÍTENI azokon, akik nálunk rosszabb  helyzetben vannak.

Hogyan lehet leadni az adományokat?

A felajánlásokért a Szolgálat munkatársai kérésre elmennek, ezt a segites@ecsgyk.hu email címen, a 30/256-8407-es telefonszámon, vagy ENNEK AZ ŰRLAPNAK A KITÖLTÉSÉVEL lehet kérni.

A másik lehetőség, hogy Ti viszitek be a csomagot az alábbi egységeik valamelyikébe, ahol átveszik hétköznap 8:00-16:00 között.

 • Pécs, Anikó u. 5.
 • Pécs, Tüzér u. 7.
 • Pécs, Megye u. 22.
 • Pécs, Hársfa u. 154.

Május 8-án adjuk át az eddig összegyűjtött adományokat!

A Pécsimami felhívására érkeztek felajánlások magánszemélyektől, az adománygyűjtés azonban akkor vett igazán lendületet, amikor az "Év Női Példaképe Baranyában" díjjal jutalmazott, 3 gyermekes, családi gazdaságot vezető Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka is bekapcsolódott a gyűjtésbe.

A magánszemélyektől kapott liszt, rizs, tej, kakaó, savanyú, tészta, olaj, gabonapehely mellett segítségével cégek is tettek felajánlásokat, így május 8-án, pénteken 10.00 órakor többek között az alábbi adományokat szállítjuk a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Anikó utcai központjába:

 • 60 csomag szeletelt egy kilós fehér kenyér 
 • 60 db félkilós szalámi
 • 60 félkilós szódabikarbóna
 • 12 karton tej
 • Egy láda lekvár és savanyúság
 • 60 gyógynövényes csomag
 • 100 félkilós zsír
 • 195 kg tészta... és folyamatban vannak még egyeztetések.

Továbbra is várjuk cégek és egyéni segítők felajánlásait! 

Nehéz helyzetbe kerültél?

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – tekintettel a 2020. március 11. napjával kihirdetett veszélyhelyzetre – a segites@ecsgyk.hu e-mail címen várja minden olyan segítségre szoruló névvel és telefonszámmal történő jelentkezését, akinek a koronavírussal kialakult helyzettel kapcsolatban segítségre van szüksége.

 

Vigyázz magatokra és segíts másoknak, ha teheted!

- Pécsimami - 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére