Jelenlegi hely

Átadtuk az idei „Év női példaképe Baranyában" díjakat

A Pécsimami 2021-ben harmadik alkalommal adta át az „Év női példaképe Baranyában” díjakat, mellyel arra szeretnénk rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.

Az ünnepélyes díjátadóra 2021. március 7-én került sor, a díjakat Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke, Török Roland alelnök és Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, a tavalyi pályázat szakmai díjazottja adta át. 


 Fotó: Tóth Róbert

Az elismerés olyan hétköznapi nőkre hívja fel a figyelmet, akik a munkában és a családi életben is példaértékűen helytállnak, így mások számára is inspirációként szolgálnak.

Idén is bárki nevezhette saját magát, illetve jelölhette olyan családtagját, ismerősét, munkatársát, akit az elismerésre érdemesnek tart- végül húsz, a pályázati kiírásnak megfelelő pályamű érkezett.
A jelöltek nemcsak szakmai életútjukat és családjukat mutatták be, de azt is elárulták, hogy miként tudják összehangolni életüknek ezt a két fontos területét.
 
A korábbi évekhez hasonlóan egy szakmai – és egy közönségdíjat is átadtunk, a zsűri idén először több különdíj odaítéléséről is döntött.


 Fotó: Tóth Róbert

2021-ben az „Év női példaképe Baranyában” szakmai díjazottja a zsűri döntése alapján Müller Nándorné, a mágocsi Gondozási Központ vezetője lett. 


 Fotó: Szepesvári Petra

Tünde főállása mellett szociális - és demencia gondozókat is oktat, gyermekkora óta igazi közösségi ember, aki ma már felnőtt ikergyermekeit is ebben a szellemben nevelte fel. Közel 20 éve dolgozik a mágocsi intézményben, amire gyermekei második otthonként tekintenek, hiszen sok időt tölthettek ott vele, ami a támogató családi háttérrel együtt segített számára megteremteni a munka és a családi élet egyensúlyát. Tünde szívügyének tekinti az idősek, a hátrányos helyzetűek, kisebbségben élők helyzetének segítését, javítását, és igyekszik másokat is erre ösztönözni.

A Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönségdíjat Heckerné Jagados Diána rehabilitációs tevékenység terapeuta, akrobatikus rock and roll edző nyerte el, aki 60 gyermeknek viszi el a mozgás szeretetét, közel 20 senior tornás mindennapjait színesíti, de akár online is lehet vele tornázni.


 Fotó: Szepesvári Petra

Két kislánya  - Hanna 4,5 éves, Milla 18 hónapos - egészen babakoruk óta aktívan mozognak anyukájukkal, családja jó csapatként segíti, hogy a munkában és édesanyaként is kiteljesedhessen.

Az egészségügyi különdíjat Nagyné Virág Éva vezető gyógytornász vehette át. 


 Fotó: Szepesvári Petra

Évának az osztályos munka mellett ambulánsan is vannak betegei, házi betegellátásban dolgozik, falujában gerinctornát tart, és folyamatosan képezi magát, hiszen számára a munkája a hivatása is egyben. Boldog feleség és anyuka, két lányával (10 és 12 évesek) és férjével igyekeznek sok minőségi időt együtt tölteni.

A gyermekvédelem területén dolgozó, négygyermekes Szabóné Szalay Csilla elismeréseként hoztuk létre a „Nők az esélyteremtésért” különdíjat.


 Fotó: Szepesvári Petra

A két unokájáról édesanyaként gondoskodó Kiskuti Anikó „A felelősségvállalás követendő példája” különdíjban részesült.


 Fotó: Szepesvári Petra

A zsűri Zsolnai-Faragó Tinának ítélte a „Legsokoldalúbb jelölt” különdíjat, aki két kisgyermeke és ügyvivő szakértői munkája mellett állatokat tart és lovas musical színésznőnek készül.


 Fotó: Szepesvári Petra

A háromgyermekes Vincze Brigitta számára első a család. Szívesen varr, sminkesként tevékenykedik és életében most is fontos szerepe van a balettnak. Ő kapta a „Legkreatívabb jelölt” különdíjat.


 A képen balról jobbra: Nagyné Virág Éva, Müller Nándorné, Gellén Nóra, Heckerné Jagados Diána, Zsolnay-Faragó Tina, Kiskuti Anikó, Szabóné Szalay Csilla és Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka Fotó: Szepesvári Petra

A választás az idei évben is nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében olyan különleges és példaértékű élettörténetet ismerhetett meg a zsűri, ami sokak számára erőt adhat a hétköznapokban. 

E történetek üzenete közös:

minden kiegyensúlyozott nő mögött ott áll egy támogató társ, a nagyszülők, akikre mindig lehet számítani vagy éppen egy rugalmas munkahelyi vezető.

„Nőként, anyaként, háziasszonyként és munkavállalóként mindannyian egyensúlyozunk a különböző szerepeink között. Nemcsak pályázatunk résztvevői, hanem minden nő elismerést és megbecsülést érdemel, hiszen nap mint nap számos szerepben és területen igyekeznek helytállni, mindezt pedig különös erővel képesek összehangolni.” – hangsúlyozta Gellén Nóra, a pályázat megálmodója.
 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére