Jelenlegi hely

Autómentes nap: 2023. szeptember 22-én mindenkinek díjmentes az utazás a Tüke Busz Zrt. járatain

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és szeptember 22-e között rendezik meg az európai városokban. Az Autómentes nap e tematikus hét kiemelt programjaihoz illeszkedik, amely a társadalom környezettudatosságát és a fenntarthatóságot hivatott erősíteni


Az Autómentes nap fő üzenete a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ezért 2023. szeptember 22-én, pénteken a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán, mindenki számára díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén. 

Pécsett is arra ösztönözik a lakosságot, hogy ezen a napon ne autóval, hanem alternatív megoldásként a közösségi közlekedést használva, autóbusszal induljanak útnak!

Miközben beindult a jelenléti oktatás az általános és középiskolákban, felélénkült az egyetemi élet a városban és több belvárosi programhoz csatlakozhatunk, azt is tapasztalhatjuk, hogy a megnövekedett autós közlekedési továbbra is jelentős forgalmi terhelést és torlódásokat okoz Pécsett.

Az Autómentes napon a díjmentes utazási lehetőség biztosításával az is cél, hogy minél többen vegyék igénybe iskolába, munkába járáshoz vagy családi kiránduláshoz a közösségi közlekedést.

A zöld városi törekvéseket a közösségi közlekedés minél nagyobb arányú kihasználtsága - és ezzel párhuzamosan a minél kisebb városi autóforgalom - szolgálná a jövőben.

Mindannyian tehetünk környezetünk megóvásáért és ennek felelőssége, a környezeti ártalmak csökkentése is közös ügyünk és közös érdekünk.

Válasszuk a közösségi közlekedést az Autómentes napon! – áll a Tüke Busz Zrt. közleményében.

Az Autómentes Nap alkalmából a Vásárcsarnok, a Pécsimami és a Móricz Zsigmond téri Óvoda kis óvodásai virágot ültetnek "Ültess egy virágot a Földért!" mottóval a Vásárcsarnok előtti téren 10.00 órakor, erről, és a Nyitott Piacok Napjáról ITT OLVASHATSZ.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére