Jelenlegi hely

Autómentes nap: 2023. szeptember 22-én mindenkinek díjmentes az utazás a Tüke Busz Zrt. járatain

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és szeptember 22-e között rendezik meg az európai városokban. Az Autómentes nap e tematikus hét kiemelt programjaihoz illeszkedik, amely a társadalom környezettudatosságát és a fenntarthatóságot hivatott erősíteni


Az Autómentes nap fő üzenete a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ezért 2023. szeptember 22-én, pénteken a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán, mindenki számára díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén. 

Pécsett is arra ösztönözik a lakosságot, hogy ezen a napon ne autóval, hanem alternatív megoldásként a közösségi közlekedést használva, autóbusszal induljanak útnak!

Miközben beindult a jelenléti oktatás az általános és középiskolákban, felélénkült az egyetemi élet a városban és több belvárosi programhoz csatlakozhatunk, azt is tapasztalhatjuk, hogy a megnövekedett autós közlekedési továbbra is jelentős forgalmi terhelést és torlódásokat okoz Pécsett.

Az Autómentes napon a díjmentes utazási lehetőség biztosításával az is cél, hogy minél többen vegyék igénybe iskolába, munkába járáshoz vagy családi kiránduláshoz a közösségi közlekedést.

A zöld városi törekvéseket a közösségi közlekedés minél nagyobb arányú kihasználtsága - és ezzel párhuzamosan a minél kisebb városi autóforgalom - szolgálná a jövőben.

Mindannyian tehetünk környezetünk megóvásáért és ennek felelőssége, a környezeti ártalmak csökkentése is közös ügyünk és közös érdekünk.

Válasszuk a közösségi közlekedést az Autómentes napon! – áll a Tüke Busz Zrt. közleményében.

Az Autómentes Nap alkalmából a Vásárcsarnok, a Pécsimami és a Móricz Zsigmond téri Óvoda kis óvodásai virágot ültetnek "Ültess egy virágot a Földért!" mottóval a Vásárcsarnok előtti téren 10.00 órakor, erről, és a Nyitott Piacok Napjáról ITT OLVASHATSZ.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Ugrás az oldal tetejére