Jelenlegi hely

Börze és Családi Nap a Pécsimamival a Széchenyi Tornacsarnokában

A börzén 225 méternyi baba- és gyermekholmi vár benneteket!  A gyerekeket INGYENES Mosolyország játszóház szórakoztatja: lesz légvár, trambulin, óriás építőkocka, arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás és elektromos hangszereket is kipróbálhatnak! TB-, CSOK-, adó-, szociális- és családtámogatási szakértőnktől is díjmentesen kérdezhettek és családbarát szervezetek mutatkoznak be!

Mikor? 2017. március 12. (vasárnap) 15.00-18.00

Hol? Széchenyi Gimnázium Tornacsarnoka, Pécs, Koller u. 5. (A Búza térnél, a volt Park Mozi mellett)

Hol is van a Széchenyi Tornacsarnoka? KATT IDE ÉS NÉZD MEG A TÉRKÉPEN!

1200 NÉGYZETMÉTERES, AKADÁLYMENTES HELYSZÍN - VASÁRNAP INGYENES PARKOLÁS A KÖRNYÉKEN - SZOPTATÓ-ÉS PELENKÁZÓ HELYISÉG

MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNI? MUTATUNK 5 OKOT:
 

BABA-ÉS GYEREKHOLMI BÖRZE

Végre itt a tavasz: szerezd be nálunk a bolti ár töredékéért a szükséges gyerekholmikat az új évszakra, vagy születendő babádnak! 225 méternyi baba-és gyerekhomival várnak az árusító édesanyák és édesapák!

Az új, tágas helyszínen nincs lépcső, így akadálymentesen közlekedhettek babakocsival is.

A börzére az asztalok elfogytak. Ha legközelebb árusítanál: KATT IDE!

 

HANGSZERSIMOGATÓ: ELEKTROMOS HANGSZEREK KIPRÓBÁLÁSA

Az Expo ideje alatt az E-Drum zenekar ad koncertet, a Roland Hangszergyár jóvoltából mindenki kipróbálhatja az elektromos hangszereket: dob, gitár, szintetizátor, DJ pult! Ilyen még nem volt a városban!

Hogy ne legyen hangzavar, a saját "játékukat" a gyerekek fülhallgatón keresztül hallgatják, így párhuzamosan több hangszer kerül "megszólaltatásra".

Ez nagyon menő lesz!

 

 

MOSOLYORSZÁG JÁTSZÓHÁZ

A Mosolyország Játszóházat nem kell bemutatni a pécsi családoknak!

Kiváló minőségű játékokkal és programokkal érkeznek hozzánk:

  • óriás építőkocka,
  • ugrálóvár,
  • trambulin stb.,
  • arcfestés,
  • lufihajtogatás,
  • csillámtetkó...

A játszóházi programok díjmentesek!

 

 

ZSEBRE MEGY: INGYENES TANÁCSADÁSOK

▪ TB tanácsadás kismamáknak

▪ CSOK tanácsadás

▪ Adótanácsadás

▪ Területi Szociális Központok

▪ Kormányhivatal Családtámogatási Osztály

▪ Magyar Államkincstár

 

Ha BEJELENTEKEZEL ITT, biztosíthatod a helyed és nem kell várakoznod.

Miben segíthetnek szakértőink? Íme:

TB tanácsadás kismamáknak: ha a táppénz, csecsemőgondozási díj  (CSED), gyermekgondozási díj (GYED) jogosultságával, összegének alakulásával kapcsolatban szeretnél személyre szabott tájékoztatást kapni, keresd TB szakértőnket! Sokszor napokon vagy egy döntésen múlik az, hogy jogosult leszel-e CSED-re,  GYED-re, illetve mennyi lesz az ellátások összege!

CSOK tanácsadás: szakértőnk a helyszínen megválaszolja a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatos kérdéseidet.

Adótanácsadás: biztos vagy benne, hogy a családi kedvezményt maximálisan kihasználjátok? Az éves adóbevallással, vagy más adóüggyel kapcsolatos kérdésed van? Szakértőnk tanácsai konkrét adóforintokat jelenthetnek családodnak!

Területi Szociális Központok: lehet, hogy Ti is jogosultak lennétek olyan szociális ellátásokra, mint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (ingyenes tankönyv, étkezés, tanulói bérlettérítés, évente kétszer pénzügyi támogatás), vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményből kiszoruló családoknak járó, 30%-os étkezési támogatás? Kiszámoltad már, hogy járna-e nektek lakhatási támogatás, rendkívüli támogatás, gyógyszertámogatás? Szakértőnk a helyszínen segít megválaszolni ezeket a kérdéseket! Érdemes a megelőző havi nettó jövedelmetek pontos összegének tudatában érkezni a tanácsadásra!

Kormányhivatal Családtámogatási Osztály: családi pótlék, GYES, anyasági támogatás, GYET... ha az igényléssel, vagy valamilyen változással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel a Kormányhivatal szakembereinek!

Magyar Államkincstár: rendezvényünkön mindent megtudhatsz a babakötvényről és a START értékpapírszámla előnyeiről!  (Minden 2005. december 31. napja után született gyermek 42 500 Ft egyszeri életkezdési támogatást kap a Magyar Államkincstárnál vezetett Start letéti számlára. Tudtad, hogy ha az életkezdési támogatás összegét a letéti Start-számláról Start értékpapírszámlára helyezzük át, akkor egyéni befizetéseket teljesíthetünk, melyhez az állam további támogatást ad?

HA BEJELENTEKEZEL ITT A KISZEMELT TANÁCSADÁSRA, BIZTOSÍTHATOD A HELYED ÉS NEM KELL VÁRAKOZNOD!

KERESSÜK PÉCS CSALÁDBARÁT SZOLGÁLTATÓIT!

Rendezvényünkön olyan anyák is bemutatkoznak, akik gyermek és család mellett, a családokért dolgoznak: ISMERD MEG ÉS TÁMOGASD ŐKET EGY SZAVAZATTAL ITT!

A rendezvényen egy "szívecske" átadásával is kifejezheted elismerésed azoknak, akik szerinted megérdemlik a "Pécsi Családbarát Szolgáltató" címet!

 

Szeretettel várunk benneteket!

MÉDIATÁMOGATÓNK:

A program a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére