Jelenlegi hely

Csatlakozz Te is az Európai Hulladékcsökkentési Hét megyéken és generációkon átívelő akciójához!

Egy egészen egyedülálló összefogásnak lehetünk tanúi. A nemrégiben lezajlott Lélegző Liget pályázói közösen indulnak az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatán  "Mesék a tegnapról- egy élhetőbb holnapért!" elnevezésű akciójukkal.

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, a pályázatot meghirdető BT Regiment Kreatív Műhely és családi gazdaság vezetője elmondta, hogy a Lélegző Liget pályázatának csapatmunkái annyira jól sikerültek, hogy felmerült a közös folytatás ötlete. Erre pedig nem is kellett sokat várni, több intézmény részvételével benyújtották pályázatukat a European Week for Waste Reduction ( EWWR https://ewwr.eu ) által szervezett összeurópai akcióhétre. 
 
Nem is akármilyen ötlettel.

Egy olyan akció lebonyolítását álmodták meg, ami átlépi a generációs és földrajzi határokat is és véghezvihető a szigorú járványügyi szabályozások mellett is.

Mit takar a  "Mesék a tegnapról- egy élhetőbb holnapért!" szlogen?

Az akció címe a programsorozat fő irányvonalára utal: négy generáció vesz részt a projektben.
  • Idősotthonok lakói mesélnek majd a fiataloknak arról a világról, amelyben ők voltak fiatalok. Ötleteket adnak a tudatosabb élethez, a hulladék csökkentéséhez, az újrahasznosításhoz vagy éppen a maradékmentes főzéshez. Felelevenítik a régi idők szakmáit, a feledésbe merült látásmódokat. Mindezt online.
  • De a válasz sem marad el: szülők, gyermekeik és nevelési intézmények dolgozói közösen készülnek környezettudatos ajándékokkal, meglepetésekkel az időseknek. Beszélgetnek arról, mi a szemét és minek nem kell annak lennie? Gyakorolják az újrahasznosítás lehetőségeit, a tudatos bevásárlást, a maradékmentes főzést. Tanulnak a bolti termékek otthon elkészíthető alternatíváiról, festenek és rajzolnak vagy éppen kidobásra ítélt tárgyakból készítenek díszeket. Így lesz a kupakból logikai játék az idősek közösségi terében vagy kavicsból és maradék textilből malomtábla a kerti kikapcsolódások kellemes perceihez. 
Az akció célja sokrétű: mindamellett, hogy felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára, közösséget is épít. Célja a szemléletformálás mellett az érzelmi támogatás is, hiszen talán erre van az egyik legnagyobb szükség, főleg az idősebb korosztály számára.
 
A   "Mesék a tegnapról- egy élhetőbb holnapért!" akció csapata szeretettel várja a csatlakozni kívánó közösségek jelentkezését, legyen szó idősotthonokról, nevelési intézményekről, vagy más segítő szándékú közösségekről.
 

Jelentkezés: 

Jelentkezési határidő: 2020.11.22. vasárnap

A kérdéseket, jelentkezéseket a btregiment@gmail.com címre várjuk "Hulladékcsökkentési Hét 2020" jeligével!

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka
06 30 533 49 65 
 
Legyél Te is egy különleges utazás részese! Töltődj fel és csempéssz örömöt a hétköznapokba!
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére