Jelenlegi hely

Élményfoglalkozások a Gyerekeknek...a Gyerekekért! - A Menta új, friss, kedves színfoltja Pécsnek!

Már régóta él bennem ez az álom, de szerettem volna, ha úgy születik meg, hogy minden kerek egésszé állt össze. Fontos, hogy olyat adjak a gyermekeknek, ami komplexen, minden területen támogatja őket az utuk során. Mozogjanak, táncoljanak, játsszanak, tapasztaljanak, mindezt jókedvűen! Szeretném, ha mindenki jól érezné magát a Mentában! Mi biztosan gőzerővel ezen leszünk, ez a célunk!

 

Ingyenes bemutató órák a Menta Gyermek Élményfoglalkoztatóban
2020. január 30 - 31. (szombat - vasárnap)
A gyerekek ízelítőt kapnak élményfoglalkozásainkból és a MókaKuckó papírszínház mesefoglalkozásaiból is. 
A bemutató órákon max. 10 fő vesz részt egy időben, egy foglalkozás kb. 50 perces. 
A részvétel ingyenes, de minden esetben REGISZTRÁCIÓhoz kötött.
EZ ÉRDEKEL, ÉN IS JELENTEKEZEM!

Rólam

Szovánné Molnár Csilla vagyok, a Menta megálmodója!

Gyógypedagógus, TKP oktató, Háromlabdás Kaszkád Gondolkodást Fejlesztő Módszer oktató, rendelkezem Mozgásfejlesztő pedagógus szakmódszertani oklevéllel és Zumba oktató is vagyok.

11 éve foglalkozom gyermekekkel egy speciális iskolában. Ezeket a tapasztalataimat, gyakorlatomat és tudásomat felhasználva 2021 januárjában nyitja meg kapuit a saját gyermekfoglalkoztatóm, a Menta. A Gyerekeknek...a Gyerekekért!

Menta Élményfoglalkozások

Élmény, Játék, Tanulás, sok-sok móka és mozgás, érdekes feladatok, fesztelen, a teljesítési kényszertől mentes hangulat. Önfeledt játékok, tevékenységek. A foglalkozásokon a gyerekek játszva tanulhatnak, okosodhatnak, mindezt az életkori sajátosságoknak megfelelő optimális kihívásokkal és folyamatos sikerélménnyel. Olyan elismert és kiemelt módszereket is alkalmazunk a gyerekek gondolkodásának fejlesztésére, amelyekkel Pécsett még nem találkozhattak a gyerekek, szülők.

A két fő irányvonalunk a TKP-Tanulás Könnyítő Program, amely elsőként elérhető Pécsett és a cirkuszpedagógia és a zsonglőrködés világából a Három Labdás Kaszkád Gondolkodásfejlesztő módszer.

TKP-Tanulás Könnyítő Program

A TKP egy innovatív oktatási program. Nem az oktatás problémáiról, hanem a tanulás öröméről szól! A Tanulás Könnyítő Programon a gyerekek a sikeres, boldog életre készülnek, ahol öröm a tanulás! Olyan módon inspirálódnak, hogy belső erőiket megmozgatva a legjobbat hozzák ki magukból és motivációjuk fejlődik a tanulás területén is. Megismerik önmagukat, értékeiket, erősségeiket ezért bátrabbak magabiztosabbak és egyre sikeresebbek lesznek!

Fontos az optimális kihívás, hiszen ez a boldogság nélkülözhetetlen kelléke. A foglalkozások során a gyermekek kihívást látnak a feladatokban, így ezek megoldását, örömforrásként élik meg. Ezáltal egy olyan rendkívül fontos képességük fejlődik, hogy a problémákban nem a nehézséget, hanem a kihívást fogják látni! A foglalkozások érdekes mozgásos feladatokra épülnek, így testét és szellemét egyszerre „tornáztatva”, jó hangulatban, dinamikusan zajlanak a foglalkozások.

„Boldog vagyok, hogy megismertem a TKP -Tanulás Könnyítő Programot! Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek, gyerekek legyenek, és úgy éljék meg a tanulást, hogy az érdekes, jó és könnyed is lehet. Vallom, hogy meg kell találni minden kisgyermekhez a kulcsot és segíteni kell abban, hogy kibontakozhasson, felfedezhessen, saját tapasztalatai által fejlődhessen úgy, hogy közben rengeteg sikerélményben van része. Támogatva van, biztonságban és felszabadultan érzi magát. A TKP mindezt biztosítja, ami a mai világban kiemelten fontos! Magabiztosság, jókedv, pozitív hozzáállás, problémamegoldás, kreativitás… Nem is kell ennél több! Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ezt a szemléletet átadhassam, támogassam a hozzám érkező gyermekeket, hogy együtt, közösen, jókedvűen, készüljünk fel az élet adta kihívásokra.”

Háromlabdás Kaszkád Gondolkodásfejlesztő módszer

Módszer a cirkuszpedagógia, zsonglőrködés világából… A háromlabdás iskolai képességeket fejlesztő foglalkozás egy mozgást- és gondolkodást szinergikusan fejlesztő foglalkozás. Egyfajta neurológiai harmonizáció, kiemelten fejleszti a figyelem-koncentrációt, a memóriát, a szerialitást, a mozgáskoordinációt, és hatékony alkalmazható módszer tanulási nehézségek és részképesség zavarok esetén is. Jó hangulatú, sikerélményorientált, motiváló, önbizalomnövelő módszer, melynek során biztosan jól érzed magad és felszabadultan mennek a labdák… és ha leesik, ahogy az én oktatóm is mondta… az része a bulinak!

Kinek szól?

A Menta Élményfoglalkozásokon kis létszámú (max. 6 fő), korcsoportonként (az ovi kiscsoporttól a 2. osztályig) kialakított foglalkozásokon, kényelmes környezetben, minőségi idővel és eszközökkel, kreatív tevékenységekkel várjuk a gyerekeket. A korcsoportok tematikája egymásra épülve biztosítja, hogy az ovitól a kisiskolás korig zökkenőmentes legyen az iskolába történő átmenet és az azt követő kiegyensúlyozott boldogulás a számok és betűk világában. Fontosnak tartjuk, hogy a mai világban a gyerekeknek legyen olyan szabadidős tevékenysége, ahol azokon a területeken is fejlesztheti képességeit, amik a digitális világban könnyen feledésbe merülnek. Ebben a különleges élethelyzetben még fontosabb a gyermekek számára az önfeledt játék, mozgás, hogy levezessék a feszültséget, pozitív, örömteli élményekkel találkozzanak, és mindeközben észrevétlenül fejlődjenek.

A vírus alatti is biztonságosan

Mi minden szükséges óvintézkedést megteszünk, és kiemelten figyelünk a megelőzésre annak érdekében, hogy a gyermekek zavartalanul tudjanak részt venni a foglalkozásokon. Rendszeres fertőtlenítéssel, odafigyelve a higiéniás szabályokra és ajánlásokra is.

Hétvégén MókaKuckó

Nem csak hétköznap várjuk a gyerekeket, a hétvégén is Menta! Hétvégi programként, kikapcsolódásként a MókaKuckóval várunk mindenkit szeretettel! Élményekben gazdag foglalkozásokkal, Papírszínházzal, kreatív tevékenységekkel készülünk. 

Szülinap a Mentában

A Mentában Születésnapok megrendezésére is van lehetőség. Célunk, hogy a gyerekek ezeket a felejthetetlen ünnepeket örömmel, szórakozva, vidáman töltsék el barátaik társaságában. Foglalkozásaink, hétvégi programjaink csak előzetes bejelentkezéssel/ beiratkozással lesznek elérhetőek, tekintettel a kis létszámú csoportokra. Szeretnénk megőrizni a minőségi idő biztosítását mindenki számára.

Terveink

Szolgáltatásainkat a jövőben folyamatosan szeretnénk bővíteni, frissíteni, mint ZUMBA gyerekeknek, anyukáknak, hogy valóban mindenki megtalálhassa a számára tökéletes kikapcsolódást, feltöltődést a Mentában. Ha a vírushelyzet már engedi a szülők kényelmére is gondoltunk. Külön kis váró, pihenőszoba biztosított, ahol kényelmesen várakozhatnak, olvashatnak. A foglalkozások alatt a szülők vendégeink egy kávéra vagy teára, hogy teljes legyen a felüdülés, amíg a gyermekük felszabadultan játszik. Ha beköszönt a jó idő, akkor pedig az udvarban is lesz erre lehetőség.

Szeretném, ha a Menta egy kis családias közösségi térré válna. Egy új, friss, kedves, pozitív színfolttá.

Elérkezett hát a nyitás ideje!

 

Január 25-től minden délután 17-18 óráig, várunk szeretettel egy kis ismerkedésre, hogy körülnézettek, kérdezzetek. Bejelentkezéshez hívjatok: 0620/322-9903. A részvételi lehetőség korlátozott létszámban lehetséges.

Majd a hétvégén (január 30-31) ingyenes bemutató órákkal várjuk a Pécsimami által jelentkező és érdeklődő szülők gyermekeit.

Kérjük, hogy erre az eseményre is előzetesen jelentkezzetek be, telefonon (0620/322-9903) vagy töltsétek ki az alábbi űrlapot.

Ingyenes bemutató órák a Menta Gyermek Élményfoglalkoztatóban
2020. január 30 - 31. (szombat - vasárnap)


A gyerekek ízelítőt kapnak élményfoglalkozásainkból és a MókaKuckó papírszínház mesefoglalkozásaiból is. 
A bemutató órákon max. 10 fő vesz részt egy időben, egy foglalkozás kb. 50 perces.
A részvétel ingyenes, de minden esetben REGISZTRÁCIÓhoz kötött.


EZ ÉRDEKEL, ÉN IS JELENTEKEZEM!

Miért a MENTA?

✔mert, friss, új és komplex szolgáltatásokat nyújt,
✔mert, minőségi kiscsoportos foglalkozásokkal várja a gyerekeket,
✔mert különleges és színes módszereket alkalmazunk,
✔mert, változatos, izgalmas, érdekes eszközökkel találkozhatnak a gyerekek,
✔mert, a sok mozgással, játékkal az élmény és a sikerélmény a célunk,
✔mert hétvégén is várjuk a gyerekeket a MókaKuckóban,
✔mert Szülinapokat is szervezünk, hogy a legkisebbek is bulizhassanak,
✔mert kellemes környezetben a szülők is megpihenhetnek,
✔ mert jól érezheti magát Gyermek, Szülő egyaránt!

Várunk szeretettel!

A Menta… Mozgás, Jókedv, Zene, Játékos Tanulás!

Menta Gyermek Élményfoglalkoztató
Szovánné Molnár Csilla
0620/3229903
menta@mentami.hu
www.mentami.hu
7623 Pécs, Madách Imre utca 24.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.
Ugrás az oldal tetejére