Jelenlegi hely

Ezek az egykulcsos lakatok előnyei

Minden bizonnyal sokan jártunk már úgy, hogy a lakásunk vagy családi házunk környékén fellelhető különféle lakatok teljes tárháza megzavart bennünket. Az állandó keresgélés, az, hogy állandóan fejben tartsuk, melyik lakatot cseréltük-e le és annak a kulcsát vajon kicseréltük-e a kulcstartónkon, megannyi izgalmas percet hozott már életünkbe.

Miért érdemes az egykulcsos lakatok mellett letenni a voksunkat?

Az egykulcsos lakatok több szempontból is praktikusak. Az egykulcsos lakatok segítségével megszűnik az adott lakathoz illő kulcs keresgélése. Nem kell észben tartani, hogy vajon minden családtagnak adtunk-e egyet az új lakatkulcsból, vagy hogy mi magunk kicseréltük-e a kulcstartónkon. Emellett, amikor éppen szükségünk van a lakatkulcsra, akkor egész egyszerűen az 1 darab lakatkulcsot használjuk, ami nálunk van. Az egykulcsos lakatok segítségével megszűnnek a hatalmas kulcscsomók és vele együtt az idegeskedés, az idegesítő keresgélés. A lakatkulcsok általában sokkal kisebbek, mint a hagyományos ajtókulcsok, ezért nagyon gyorsan el lehet őket veszteni. Elég egy mozdulat amikor nem figyelünk oda, letesszük valahova és máris megvan a baj. Néhány lakathoz egészen mini kulcsok járnak, amelyekkel ez a probléma bármikor bekövetkezhet.

Milyen egykulcsos lakatok közül válaszhatunk?

Természetesen ahogy a zárbetétekből, úgy a lakatokból is többféle változat érhető el az üzletek és webshopok kínálatában. Nagyon sok helyen a lakatok biztonsági szintjét is jelzik. A magasabb biztonsági értékkel bíró lakat számít  biztonságosabbnak. Egy 6-os biztonsági szinttel rendelkező egyforma kulcsos, úgynevezett biztonsági tömb lakat gyárilag azonos kulccsal működik. A biztonsági rézből készülő lakathoz vásárláskor összesen 2 db kulcsot adnak. 5 csapos zárszerkezet és acélkengyel teszi még biztonságosabbá a lakatot. Egy ilyen biztonsági lakat 10 000 Forint környékén vásárolható meg. Ha egy 5-ös biztonsági szinttel rendelkező lakatot vásárolunk, akkor annak ára valamivel olcsóbb, ám
itt lényeges átgondolni, hogy mire is szeretnénk felszerelni ezt a lakatot, mennyire kel törekednünk a biztonságos lezárásra. Egy egykulcsos kültéri nemesacél kengyellel ellátott 5-ös biztonsági szinttel rendelkező lakat már 5 000- 6 000 Forint környékén megvásárolható.

Ezeket a lakatokat egyre több áruházban lehet megvásárolni, hiszen már nagyon sokan rájöttek arra, hogy milyen praktikus megoldást kínálnak a különféle otthoni lezárások biztosítására anélkül, hogy teljesen belezavarodnának a kulcsrengetegbe. A mai életvitelünket a folyamatos stressz és a rohanó életmód jellemzi. Ha szeretnénk egy kicsit könnyíteni életünkön, akkor mindenképpen az egykulccsal rendelkező lakatokat érdemes beszerezni. Ezeket a lakatokat használhatjuk kül- és beltéren egyaránt. Lezárhatunk vele egy biciklit, egy postaládát, egy kinti tároló dobozt vagy egy tároló helyiséget. Beltéren használhatjuk egy iratokat rejtő ládikó lezárására is.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére