Jelenlegi hely

Játszóházak bel-és kültérre a sokszínűség jegyében

Amikor az ideális játékokat kell kiválasztani, tudja, hogy valami biztonságosat szeretne, ami serkenti a gyermeke képzeletét és segíti a tanulást. Ez nagy erőfeszítésnek tűnhet, de egy szabadtéri játszóházzal minden gondja megoldódik. A piacon kapható számos stílusnak köszönhetően rengeteg olyan lehetőség áll rendelkezésre, amelyek biztosan illeszkednek kisgyermeke személyiségéhez és érdeklődési köréhez. Függetlenül attól, hogy melyik fajtát keresi, az alábbiakban találhat olyat, amely megfelel elképzelésének – és megmozgatja gyermeke fantáziáját is.

Mi alapján válasszak játszóházat?

Nincs ötlete, hol kezdje a játszóházak vásárlását? Tartsa szem előtt a következőket, hogy leszűkítse a keresést, és megtalálja a tökéletes modellt.

Kor

Fiatalabb vagy idősebb kisgyermekek számára más-más típusok lehetnek megfelelőek. Ennek ellenére vásárlás előtt feltétlenül ellenőrizze a termék korosztályát. Olyat keres a játszóházak hazai választéka közül, amelyre még évekig számíthat? Érdemes előre gondolkodni és olyan terméket vásárolni, amely alkalmas nagyobb gyermekek számára is.

Méret és szilárdság

A következő lépésben érdemes megfontolni például a szabadtéri játszóházak méretét. Győződjön meg arról, hogy illeszkedik abba a környezetbe, ahová el szeretné helyezni, és hogy elég masszív ahhoz, hogy később is használható legyen, ha gyermeke kicsit „idősebb” lesz.

Anyag

A játszóházak sokféle anyagból és stílusból készülnek; néhány fából vagy műanyagból, míg mások kiegészülnek csúszdákkal, konyhával és kézműves állomással. Összességében válassza ki a játszóházak közül azt a változatot, amelyről úgy gondolja, hogy a legjobban passzol a kicsi érdeklődéséhez!

A hazai internetes boltokban 23 ezer forintért beszerezhető Dohány Első házam kerti játszóház, többféle változatban kapható. Mivel műanyagból készült a lakásban és a kertben egyaránt nagyszerű élményt nyújt.

A beltéri játszóházak remek lehetőséget nyújtanak a fizikai aktivitásra, még esőben vagy melegben is. Ha van egy beltéri játszóház, nem kell attól tartani, hogy gyermekünk megfázik, vagy leég a forró napokon. Ezen kívül az extrák (pl.: játszókonyha, hűtőszekrény stb.) nagyszerű módja annak, hogy a gyerekeket lekössük és feladatokat adjunk nekik.

A fából készült játszóházak

Ha masszív szerkezetet keres, fontolja meg a gyerekeknek a fából készült szabadtéri játszóházat. Szeretjük a nagy ablakokat, a konyhát és a kis virágcseréptartókat – netán működő csengő is van benne? Ez már több, mint játék! A legtöbb ilyen termék tömör cédrusfából készült, így természetesen ellenáll az időjárás viszontagságainak, és van benne fa munkalap is, amely rengeteg ötletes játékot tesz lehetővé.

A vidaXL impregnált fenyőfa játszóház hintákkal egyedi a maga nemében, igaz 175 ezer forintba kerül, azonban időtálló befektetés. Arra azonban figyeljünk oda, hogy csak kültéren használható!

A masszív váz fenyőfából készült, így stabil és korhadásálló. A hinták fém kampókkal vannak odaerősítve a vázhoz, a színes fogantyúi pedig további biztonságról gondoskodnak.

A szülők biztosak lehetnek afelől, hogy a gyermekeik az utolsó biztonsági előírásoknak megfelelő „birodalomban” jól érzik magukat. A játszóházak közül ez a sajátos szett tömör favázzal készült, és két hintát, mászólétrát és csúszdát foglal magában. Mindezekkel az elemekkel ez a teljes készlet mászást, kúszást és rejtőzést is lehetővé tesz. A kicsik barátokat invitálhatnak az önfeledt szórakozásra. A terméket a helyszínen össze kell szerelni!

A kerti játszóház ideális tárolóhelyet kínál különféle tárgyak elhelyezésére. Ha a gyerekek nem nagyon használják a játszóházakat a tél beköszöntével, akkor egy ideig tárolhatjuk az alapvető kerti bútorainkat – amennyiben erre elég hely adott. Alternatív megoldásként, ha gyermekei sok játékot zsúfoltak össze otthonában, a legjobb, ha betesszük a játszóházakba – így több hely lesz a lakásban.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?
Ugrás az oldal tetejére