Jelenlegi hely

Kalandos témanapok és játszóház az őszi szünetre a Janus Pannonius Múzeummal

Kétnapos történelmi kalandozást kínál az őszi szünetben a Janus Pannonius Múzeum 10-13 éves (5., 6. osztályos) gyerekek számára október 25-én és 26-án. A két nap programját játék, kaland, kirándulás egyaránt színesíti.

Október 25-e, hétfő a „fríz lovagok és rozetta hercegnők napja” címet viseli. A program része kincskereső játék a városban és a múzeum kiállító tereiben. A gyerekek nemcsak a múzeum gyűjteményeivel, hanem egykori és mai épületdíszekkel ismerkednek.

Másnap, kedden kirándulni mennek a Jakab-hegyre a részvevők, akik a vaskori sáncok megtekintése után a Zsongorkőhöz, valamint a Pálos kolostorhoz is ellátogatnak. Az Égervölgy megállóig busszal közlekednek, ezért bérlet vagy 2 db buszjegy szükséges a túrához, amelyet Gábor Olivér régész (JPM) vezet.

A program önellátó, mindkét napon egész napi hideg élelem szükséges. A 2500 Ft/fő/nap árból testvérek esetén a szervezők 500 Ft kedvezményt biztosítanak.

Érdeklődni és jelentkezni október 20-ig lehet a vadvari.katalin@gmail.com e-mail címen.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére