Jelenlegi hely

Konyhánk éke a kényelmes étkezőszék

A konyha a lakás központi helyisége. Ez az amerikai kialakításra különösen igaz, de függetlenül attól, hogy milyen stílusú, az vitathatatlan, hogy roppantul fontos dolgok történnek a négy fala között. Gasztronómiai remekek születnek, és az étkezések is többnyire itt kapnak helyet. Utóbbi ráadásul kohéziós erőnek bizonyul, ami képes az egy fedél alatt élőket a legzűrösebb mindennapokban is összetrombitálni. Így aztán az vitán felül álló tény, hogy nagyon nem mellékes milyen típusú ülőfelület biztosítja a kényelmet.

Mi a fontosabb: a stílusosság vagy a praktikum?

Az étkezőszék kiválasztásánál hamar szembejöhet ez a sokak által felvetett dilemma. Vajon mi a lényegesebb? A mindent elsöprő külső, ami konkrétan öltöztet és nagyban meghatározhatja a konyha egészének miliőjét, vagy a praktikusság, ami a gyakorlatban egyet jelent a hiánytalan komfortossággal? Az igazság az, hogyha e kettő közül választani kell, az már régen rossz. A tökéletes modell ugyanis mindkét jellemvonást magában hordozza. Úgy kínál kényelmet, hogy közben a szemeket is kényezteti. Strammsága pontosan ugyanannyira megingathatatlan, mint stílusossága. Utóbbival ráadásul egy az egyben igazodik a konyha, egyúttal a lakás hangulatához, ezzel pedig megteremti azt az összhangot, ami pláne felteheti az i-re a pontot.

Tehát a tökéletes harmóniánál nem érdemes kevesebbel beérni. Mert bár a hiánytalan kényelem ideig-óráig elegendőnek tűnhet, ám előbb-utóbb óhatatlanul egyre zavaróbbá válhat az a hiányérzet, amit a kevéssé esztétikus külső generál. Ugyanakkor önmagában a szépség egy cseppet sem kielégítő, mert bár a szemek legeltetése stimmel, de ha az étkezés minden pillanata a feszengésről szól, akkor az bizony tarthatatlan állapot.

Modern vagy klasszikus?

A modern étkezőszék keresettsége az utóbbi időben látványosan megnőtt. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy egyre többen voksolnak otthonuk megálmodásánál a modernitásra, mint stílusirányzatra. Ebben a közegben pedig evidencia, hogy ez az a típus, ami a lehető legjobban megállja a helyét. Nem is célszerű valóban az egyes irányzatokat egymással keverni, mert furcsa és főleg disszonáns végeredmények születhetnek. A fontos, hogy mindig az egyéni kritériumok azok, amik döntőek. Tehát jóformán mellékes, hogy általánosságban mi az, ami divatos, a kulcs az egyedi elvárások maximális teljesítése.

A kényelem hely szűkében szóba sem jöhet?

A kényelmes étkezőszék sokak szemében egyet jelent a terpeszkedő bútordarabbal, ami jelentős méreteivel teremt komfortot. De ez téves elgondolás, mert bár igen, akadnak szélesebb, nagyobb ülőrésszel rendelkező típusok is a kínálatban, viszont a kényelem nem a sajátjuk. A keskenyebb, azaz kisebb konyhákban jó szolgálatot tevő variációk is megtestesíthetik azt a fajta komfortot, ami mindenkinek, kivétel nélkül kijár. Szóval még véletlenül sem a méret a lényeg. Pláne, hogy a háztartásokban fellelhető konyhák olykor zsebkendőnyi nagyságúak, máskor egy-egy mini garzon méretével érnek fel. A székeket célszerű szettben megvásárolni mind a kedvező anyagi feltételek, mind a teljes összhang borítékolásának érdekében.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére