Jelenlegi hely

Különleges örök-, és hallómeséket a fa alá!

Ungvári Bélyácz Betti vagyok, különleges meséket írok. Hogy mik a különleges mesék?
Olyan történetek, amelyek nem mindennapi eseményekről, különleges gyerekekről mesélnek. Az élet hozta így, nem terveztem a meseírást. Aztán megtaláltak azok a témák, amelyekről írnom kellett. Az egyik ilyen téma az örökbefogadás.
 
2010 novemberében jelent meg első mesém, az Égből pottyant boldogság, majd 2011 júniusában a Tündérkerti mese című könyvem.

 
 
Az Égből pottyant boldogság kicsi gyerekeknek szóló kedves befogadó mese egy gerlepárról, akik fészkébe belepottyan egy rigótojás. A tojásból kibújó fióka, Pelyheske új otthonra lel náluk.
 
A Tündérkerti mese egy Tündérpár és egy embergyerek egymásra találásáról szól, s míg az Égből pottyant boldogság kicsi gyerekeknek mesél a különleges „hazaérkezésről”, a Tündérmese már felvet fontos kérdéseket az örökbefogadással kapcsolatban.
 
Liliána, akit „egy fehérruhás lány” bíz a Tündérpár gondjaira, már kérdez. Őt foglalkoztatja már saját kis története, és megfogalmazza első kérdéseit.

 


 
Szívszerinti anyukája, Szilla pedig őszintén és egyszerűen felel a kérdésekre, segítve ezzel Lilikének abban, hogy feldolgozza az őt ért veszteséget.
 
Mindkét mese fogadtatása várakozáson felüli volt, azóta is folyamatos a könyvek iránti érdeklődés.
 
Az igazi áttörést a legújabb, harmadik mese hozta meg mégis. A Málna utca hangjai című különleges mesém egy hallássérült kislány kalandjairól mesél a hangokkal teli világban.
 

Idézet a mesekönyv honlapjáról:
 
„Arról mesél, milyen nehézségekkel küzd egy nem halló kisgyerek és arra biztat, hogy ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, milyen kevés is elég ahhoz, hogy felismerjük és elfogadjuk a másságot magunkban és másokban.
 
Őszintén hiszem, hogyha vállaljuk bármilyen fajta különbözőségünket, óriási lépést teszünk a szemléletváltásban, a megítélés formálásában. A Málna utca hangjai című mese egy újabb mérföldkő lehet ezen az úton mindenki számára. „
 
Mindhárom mesém illusztrációit Pál Rita pécsi grafikus készítette, aki gyönyörű színeket varázsolt és csodás érzékkel keltette életre a mesék szereplőit.
 
Több magazinban és internetes portálon jelentek meg cikkek és könyvajánlók a mesekönyvekről, legutóbb a  Nők Lapjában közölték az Égből pottyant boldogság címűt.
 
Szeptember végén a Tudásközpontban került sor A Málna utca hangjai című új könyv (és a két előző könyv) bemutatójára, ahol Weisz Fanni, Pécs város arca és háziasszonya is részt vett, jelnyelven és szavakkal köszöntöttük együtt a vendégeket, Fanni örömmel állt az ügyünk mögé. Budapesten is jártunk bemutatni a könyveket több alkalommal.
 
Mára igazi küldetéssé nőtte ki magát a meseírás: a különleges igényű gyerekek elfogadása, társadalmi megítélésének javulása, a kirekesztés elleni küzdelem és az, hogy kicsit nyitottabbak legyünk egymásra mind nagyon fontos számomra. Pedagógusként és a mesekönyvek írójaként minden lehetőséget megragadok arra, hogy tegyek ezért az ügyért.
 
Ebben segíthet az is, hogy  jelöltek az idei Aranyanyu díjra (a Richter és A Rácz Zsuzsa írónő (Terézanyu könyvek)  közösen alapított díja) és pedagógus kategóriában a négy döntős közé választottak.
 
Zárógondolat:
 
„Ha más kicsik és nagyok is közelebb kerülnének ezekhez a különleges történetekhez, megismerkednének  a nem mindennapi csodákkal, talán sikerülne ledönteni jó néhány falat. Lehet, hogy nem a földön járok, amikor azon tűnődöm:  akár csak egyetlen, a témában nem érintett olvasó kézbe veszi a mesét, talán mozdul egy picit a világ előre.”
 
A mesekönyvekről bővebben a www.orokmesek.hu illetve a www.hallomesek.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Megrendelni az orokmesek@gmail.com vagy a hallomesek@gmail.com email címen lehet.
 
Pécsett személyesen is átvehetők a mesekönyvek.
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére