Jelenlegi hely

Különleges örök-, és hallómeséket a fa alá!

Ungvári Bélyácz Betti vagyok, különleges meséket írok. Hogy mik a különleges mesék?
Olyan történetek, amelyek nem mindennapi eseményekről, különleges gyerekekről mesélnek. Az élet hozta így, nem terveztem a meseírást. Aztán megtaláltak azok a témák, amelyekről írnom kellett. Az egyik ilyen téma az örökbefogadás.
 
2010 novemberében jelent meg első mesém, az Égből pottyant boldogság, majd 2011 júniusában a Tündérkerti mese című könyvem.

 
 
Az Égből pottyant boldogság kicsi gyerekeknek szóló kedves befogadó mese egy gerlepárról, akik fészkébe belepottyan egy rigótojás. A tojásból kibújó fióka, Pelyheske új otthonra lel náluk.
 
A Tündérkerti mese egy Tündérpár és egy embergyerek egymásra találásáról szól, s míg az Égből pottyant boldogság kicsi gyerekeknek mesél a különleges „hazaérkezésről”, a Tündérmese már felvet fontos kérdéseket az örökbefogadással kapcsolatban.
 
Liliána, akit „egy fehérruhás lány” bíz a Tündérpár gondjaira, már kérdez. Őt foglalkoztatja már saját kis története, és megfogalmazza első kérdéseit.

 


 
Szívszerinti anyukája, Szilla pedig őszintén és egyszerűen felel a kérdésekre, segítve ezzel Lilikének abban, hogy feldolgozza az őt ért veszteséget.
 
Mindkét mese fogadtatása várakozáson felüli volt, azóta is folyamatos a könyvek iránti érdeklődés.
 
Az igazi áttörést a legújabb, harmadik mese hozta meg mégis. A Málna utca hangjai című különleges mesém egy hallássérült kislány kalandjairól mesél a hangokkal teli világban.
 

Idézet a mesekönyv honlapjáról:
 
„Arról mesél, milyen nehézségekkel küzd egy nem halló kisgyerek és arra biztat, hogy ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, milyen kevés is elég ahhoz, hogy felismerjük és elfogadjuk a másságot magunkban és másokban.
 
Őszintén hiszem, hogyha vállaljuk bármilyen fajta különbözőségünket, óriási lépést teszünk a szemléletváltásban, a megítélés formálásában. A Málna utca hangjai című mese egy újabb mérföldkő lehet ezen az úton mindenki számára. „
 
Mindhárom mesém illusztrációit Pál Rita pécsi grafikus készítette, aki gyönyörű színeket varázsolt és csodás érzékkel keltette életre a mesék szereplőit.
 
Több magazinban és internetes portálon jelentek meg cikkek és könyvajánlók a mesekönyvekről, legutóbb a  Nők Lapjában közölték az Égből pottyant boldogság címűt.
 
Szeptember végén a Tudásközpontban került sor A Málna utca hangjai című új könyv (és a két előző könyv) bemutatójára, ahol Weisz Fanni, Pécs város arca és háziasszonya is részt vett, jelnyelven és szavakkal köszöntöttük együtt a vendégeket, Fanni örömmel állt az ügyünk mögé. Budapesten is jártunk bemutatni a könyveket több alkalommal.
 
Mára igazi küldetéssé nőtte ki magát a meseírás: a különleges igényű gyerekek elfogadása, társadalmi megítélésének javulása, a kirekesztés elleni küzdelem és az, hogy kicsit nyitottabbak legyünk egymásra mind nagyon fontos számomra. Pedagógusként és a mesekönyvek írójaként minden lehetőséget megragadok arra, hogy tegyek ezért az ügyért.
 
Ebben segíthet az is, hogy  jelöltek az idei Aranyanyu díjra (a Richter és A Rácz Zsuzsa írónő (Terézanyu könyvek)  közösen alapított díja) és pedagógus kategóriában a négy döntős közé választottak.
 
Zárógondolat:
 
„Ha más kicsik és nagyok is közelebb kerülnének ezekhez a különleges történetekhez, megismerkednének  a nem mindennapi csodákkal, talán sikerülne ledönteni jó néhány falat. Lehet, hogy nem a földön járok, amikor azon tűnődöm:  akár csak egyetlen, a témában nem érintett olvasó kézbe veszi a mesét, talán mozdul egy picit a világ előre.”
 
A mesekönyvekről bővebben a www.orokmesek.hu illetve a www.hallomesek.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Megrendelni az orokmesek@gmail.com vagy a hallomesek@gmail.com email címen lehet.
 
Pécsett személyesen is átvehetők a mesekönyvek.
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére