Jelenlegi hely

Mennyi a karbon-lábnyomotok?- Pályázat a fenntartható jövő iránt elkötelezett családoknak!

Milyen hatással van az életmódunk a környezetre? Hogyan csökkenthetjük ezt annak érdekében, hogy a bolygónk a gyermekeink, unokáink számára is élhető legyen? Tarts velünk egy izgalmas utazáson, és választ kapsz a kérdéseidre!


Kép: Avalon Car(e) Services

Most húsz Pécsimami olvasónak elhoztuk a lehetőséget, hogy megtudják: mennyi is a családjuk karbon-lábnyoma és tehessenek is azért, hogy a karbon-lábnyomukat csökkentsék.

De ne szaladjunk ennyire előre...

Hogy kezdődött?

Néhány hete Bogi hívta fel a figyelmem egy érdekes felhívásra. A Greendependent Intézet és a Daikin Hungary Kft. olyan közösségek jelentkezését várta, akik szeretnék a karbon-lábnyomukat kiszámolni és megismerni.

A karbon-lábnyom fogalma elsőre talán kicsit idegennek hangzik, de azt tudnod kell, hogy megismerése segít abban, hogy tudatosan és fókuszáltan csökkentsük környezeti hatásunkat, legfőképpen a klímaváltozáshoz történő hozzájárulásunkat. Ez fontos feladatunk, hiszen mindannyian egy élhető, kiegyensúlyozott környezetet szeretnénk örökül hagyni gyermekeinknek.


Kép: Kiss Péter (D1 Fotóstúdió)

Nem is haboztunk sokáig, beadtuk a jelentkezést. Hiszen a Pécsimami azért dolgozik már több, mint 10 éve, hogy minél több dologban és élethelyzetben segítsen benneteket.

Szóval jelentkeztünk. Még most is libabőrös leszek, amikor eszembe jut ez a mondat: 

Örömmel értesítünk, hogy hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, titeket választunk ki idei közösségi karbon-lábnyom számítási programunkba.

Tehát a Pécsimami közössége nyerte a pályázatot, EGYEDÜLIKÉNT az országban! Eszméletlen, ugye?

A megtiszteltetés, a boldogság és az izgalom vegyes érzései dolgoztak bennünk, hiszen egy olyan lehetőséget tudtunk elhozni Nektek, ami nemcsak, hogy érdekes, hasznos, de kreatív, előremutató és minden porcikájában közösségi is. Olyan igazán Pécsimamis...:)


Kép: (c) Allexxe | Dreamstime.com

Mi is az a karbon - lábnyom?

A karbonlábnyom (más néven szénlábnyom) az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásának egyik mértéke.

Segítségével mérhetővé válik, hogy az emberi tevékenység milyen mértékben járul hozzá a globális felmelegedéshez, mennyi üvegházhatású gáz (ÜHG) kerül közvetetten és közvetlenül a levegőbe.

 Minél nagyobb a karbonlábnyom, annál nagyobb az éghajlatváltozásra mért hatás.

Mit kínálunk a résztvevő családoknak?

Valószínűleg felmerült Benned a kérdés, hogy miért  is jó ez Nektek? Lássuk:

  • a beküldött adataitok alapján személyre szabott jelentést kaptok háztartásotok karbon-lábnyomáról, 
  • útmutatást és hasznos tanácsokat kaptok arra vonatkozóan, hogy miben és hogyan változtassatok, hogyan legyen fenntarthatóbb és költséghatékonyabb az életetek, mindezt egy komoly szakmai csapat támogatásával.

De a sornak itt még nincs vége!

A lemez ajánlója:

Gyerekek! A Földünknek nagy szüksége van ránk. Ébredezzünk együtt, kutassuk, keressük a lehetőségeket, hogy mi az amit mi, együtt megtehetünk, hogy megóvjuk bolygónkat a pusztulástól.

Hallgassátok meg az album "Ültess egy fát!" című dalát:

​Közösségi faültetés

Az őshonos gyümölcsfákat közösen ültetjük el egy családi program keretében, ahol az általatok választott nevet is a fa mellé „ültetjük”.

Az ültetés helyszínét mi biztosítjuk, de ha az elnyert gyümölcsfát a résztvevő család szeretné saját otthonában elültetni, arra is lesz lehetőség!


Kép: Kiss Péter (D1 Fotóstúdió)

A fákat közösen gondozzuk, őrizzük, hogy hosszú-hosszú évek múlva is felkereshessétek, és boldogan mesélhessétek gyermekeiteknek, unokáitoknak, hogy Ti bizony részesei voltatok egy olyan összefogásnak, ami szebbé tette a világot számukra!

Programunk szakmai felelőse Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, akinél hozzáértőbb és elkötelezettebb partnert nem is találhattunk volna ehhez a szép kezdeményezéshez.

Gyertek hát velünk, legyetek annak a 20 családnak az egyike, akik lehetőséget kapnak a programban való részvételre!

Jelentkezési határidő: 2021. április 27.

SZERETNÉNK RÉSZT VENNI A PROGRAMBAN, JELENTKEZEM!


Ismerd meg ennek a nagyszerű összefogásnak a résztvevőit!

A GreenDependent Intézet küldetése a fenntartható életformák, termelési módszerek és fogyasztási szokások kutatása, kialakítása és terjesztése, az egyik legfontosabb célcsoportja pedig a lakosság. Az Intézet már eddig is számos nemzetközi projektben vett részt, amelyek szinte mindegyikében a magyar lakosság egy-egy csoportját vonta be: energiamegtakarításra, életmódváltásra fókuszálva, élő laboron, részvételi konzultáción, közösségi alapú változáson keresztül. Az elmúlt években pedig egyre nagyobb teret nyert a saját rendezvényeiken túlmutató karbon-lábnyom-számítás, és az annak ellentételezéséhez kapcsolódó faültetés.

A  Daikin elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek: egyrészt nagy hangsúlyt fektet saját károsanyag-kibocsátásának csökkentésére, másrészt az általa kínált környezettudatos épületgépészeti megoldások segítik ügyfeleiket az épületek energiafelhasználásának jelentős csökkentésében. Éppen ezért a Daikin örömmel támogat szemléletformáló programokat, amelyek környezetünk és klímánk védelme érdekében is ráirányítják a figyelmet egyéni döntéseink fontosságára.

A Pécsimami számára pedig fontos, hogy a családokat a fenntarható, környezettudatos életmód megteremtésében is támogassa.

Tarts velünk!

Gellén Nóra és a Pécsimami csapata

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére