Jelenlegi hely

Miért fontos, hogy ne becsüljük alá az irodai szék kiválasztását?

Sokadik rangú feladatnak tűnhet a munkahelyi környezet, atmoszféra megteremtésekor, hogy milyen is a kiszemelt szék. Ülni lehessen rajta, ahogy azt sokan mondják, eleinte ez is megteszi, aztán majd később jöhetnek a specifikációk. De a „majd később” sokszor már akkor érkezik el, amikor a hát- és vállfájás elviselhetetlen, és felmerül a felvetés: meglehet, hogy az ülőfelület nem megfelelő. Nos, igen, erre tényleg nagy az esély!

Mit nyerhetünk, ha jól választunk?

Egészséget. Ez a legfontosabb. Ha a minőségi irodai székeket az alapján szűrjük meg, hogy melyik az a modell, ami paraméterivel a leginkább testre szabott, akkor váratlan meglepetéseknek helyük nincsen. Az egészség, ami egyet jelent a fájdalmak nélküli léttel, magával hozza a jó koncentrációs képességet, a könnyű fókuszáltságot és a fokozódó hatékonyságot. Vagyis konkrétan anyagi hasznot is hajt, ha a szék minden szempontból tökéletes.

A jó választás persze sokféle paramétert magába foglal. Ergonómia, sokoldalú állíthatóság, és természetesen megbízhatóság az ellenálló, stramm alapanyagok alkalmazásán keresztül. Mindennek tetejében, csak hogy a kellemes irodai közeg se sérüljön, az optimális variáció külsejével is hozzájárul a maradéktalan elégedettséghez és a szemmel látható stílusossághoz.

Még mire célszerű odafigyelni?

Ha az egyénileg ideális irodai forgószékeket górcső alá véve megvan az ideális modell, akkor a beszerzést követően a beállításra ildomos időt szentelni. A szék magassága, a hát támlájának dőlésszöge, az ülés milyensége állítható, éppen ezért cseppet sem mellékes, hogy hogyan „állnak”. Igaz, ez eleinte egy kis fészkelődéssel jár, de megéri a fáradtság, mert utána hosszú távon élvezhetőek a testet támogató előnyök. Mindezeken kívül egy minőségi ülésemelő párna is jó szolgálatot tehet.

Végül, ha tényleg az a cél, hogy az irodai környezet az ergonómiáról szóljon, akkor határozottan jó ötlet némi figyelmet áldozni az állítható magasságú asztalokra, azok pozitívumaira, mert általuk valóban maximumra fokozható a kényelem és az egészséget támogató közeg.

A fotó forrása: endostock - stock.adobe.com

- SZPONZORÁLT TARTALOM -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére