Jelenlegi hely

Milyen szárítógépet vásároljunk idén?

A szárítógép az egyik legdrágább háztartási berendezés, ezért természetes, ha sok háztartásban nem egyszerű a döntés, hogy szükséges-e. Másrészről igen fontos, ha otthonunkban a ruhák teregetésére nincs lehetőség, vagy ha nagy bosszúságot okoznak a szobában szanaszét száradó ruhák, illetve, ha sokat kell mosnunk.

Szárítógép kapacitása, mérete

A kapacitás fontos a szárítógép kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy ruháink jól száradjanak és legyen elég helyük a szárítógépnek nagyobbnak kell lennie, mint a mosógépünk. Vásárlás előtt alaposan fontoljuk meg, hogy hova fogjuk helyezni majd a szárítógépet az otthonunkban. Ha már kinéztük a helyét, mérjük le, nehogy később kellemetlen meglepetés érjen! Az olyan esetben, ha elöltöltős mosógépünk van, akkor a szárítógép (pl.: Whirpool, Sharp vagy Samsung modelljei) helytakarékosság szempontjából akár ennek tetején is elhelyezhető. Ilyenkor érdemes figyelni arra, hogy a méretek megfelelőek legyenek, illetve az sem hátrány, ha színben szintén egyezik a két háztartási gép.

További jellemzők és szolgáltatások

Digitális kijelző: A csúcskategóriás modellek (pl.: Electrolux, Whirpool) általában digitális kijelzőket tartalmaznak, így könnyű irányítani a ciklust és figyelni a szárítás előrehaladását. Jelzőlámpa jelzi a ciklus hátralévő idejét, és az egység még sípolhat is, miután a munkamenet befejeződött. Néhány digitális kijelző memóriabeállítással rendelkezik, így könnyedén kiválaszthatjuk a leggyakoribb szárítási programot.

Energiahatékonyság: A korábbi „A” besorolást, a napokban felváltotta a „B” ennek lényege, hogy így pénzt takaríthatunk meg. Az energiatakarékos gépek továbbá szélesebb hőmérsékleti spektrummal rendelkeznek, így alacsonyabb hőmérsékletet választhatunk az energiaköltségek csökkentése érdekében. Nagyobb centrifugálási ciklus pedig -, akár 1800 fordulat / perc, - felesleges vizet ürít a ruhákból, így kevesebb idő telik el a szárítóban.

WI-FI-kompatibilitás: A vezetéknélküli hálózat segítségével az okostelefonunkról irányíthatjuk például a betöltés elindítását és szüneteltetését, valamint értesítést kapunk, amikor a ciklus befejeződött. Adataink védelmében viszont csak jelszóval védett hálózatot használjunk!

Öntisztítás: az öntisztító ciklusok megkönnyítik a gép karbantartását, mert nem kell manuálisan tisztítani a szárítógépet.

Precíz szárítás minden töltethez: A SmartSense rendszer – leginkább az Electrolux típusain figyelhető meg – az egyes darabok páratartalmát érzékeli az adott töltetben. Ez azt jelenti, hogy minden ruhadarab egyenletesen szárad és nem melegszik túl az abszolút precíz szárítás eléréséhez. A SensiCare rendszer pedig minden töltetnél a nedvességtartalomhoz állítja a szárítás időtartamát.

A Candy modelleknél beszélhetünk az úgynevezett Easy Case rendszerről, amely lehetővé teszi a szárítási folyamat során keletkező víz speciális tartályban való összegyűjtését, amelyet nagyon egyszerűen ki lehet üríteni. Mindezek mellett bármikor ellenőrizhetjük a begyűjtött víz szintjét.

Mennyire fontos a garancia?

A szárítógép tulajdonságainak újításai jelentősen megnövelték a készülék költségeit, de a garanciák a gyártótól függően általában egy-két év alatt változatlanok maradtak. Ha magasabb árfekvésű modellt vásárolunk, megéri tehát megfontolni az eladó kiterjesztett garanciáját az új szárítóra, igaz a legtöbb esetben további költséget jelent, viszont meghibásodás esetén a javítás nagyon gyorsan történik. A legtöbb online shop előre jelzi, vagy a termék mellett külön feltünteti a kiterjesztett garancia árát. Mindezek mellett számos webáruházban például a Samsung szárítógépeket akár 50 napos pénzvisszafizetési garanciával is beszerezhetjük. Nem beszélve a folyamatos leárazásokról, sok esetben akár 40%-os áron is meg tudjuk venni az általunk kinézett gépet.

Érdemes tehát megfontoltan, illetve felkészülten dönteni, hogy milyen legyen a szárítógép.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére