Jelenlegi hely

Szerelmi Kalandtúra pároknak 2021-ben is!

A szerelmi kalandtúra egy párkapcsolat-erősítő játék, ami bárhonnan és bármikor játszható. Az 2021-es kalandtúra a Házasság Hetében, február 7-én indult.

A feladatok Gary Chapman (amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó) öt szeretetnyelvére épülnek.

Ezek az elismerő szavak, a minőségi idő, a szívességek, az ajándékok és a a testi érintés. Idén is lesz kirándulás, beszélgetés, napi feladat.

Idén öt játékos feladat vár a párokra:

A Szerelmi Kalandtúra menetlevele - amit február 28-ig kell email-ben beküldeni a szerelmikalandtura@gmail.com e-mail címre - letölthető IDE KATTINTVA.

 Idén is sok értékes nyereményt sorsolnak:

Nyeremények:

 • 10 db páros randevú a Püspöki Magtár Kávézóba 5000Ft fogyasztással
 • 5 db páros belépő a Pécsi Püspökség turisztikai egységeibe
 • 10 db Gary Chapman könyv a házasságról
 • 3 pár részére Szeretem a férjem/feleségem póló
 • 15 db Kowalsky meg a Vega: Fény és Árnyék című dedikált album

Az igazi kihívás ebben az évben a gyertyafényes vacsora lesz, amit minden párnak otthon kell elkészítenie és elfogyasztania.

Ehhez szeretnénk egy kis támpontot adni, illetve

egy apró ajándékkal is készülünk, amit postán küldünk ki minden kalandtúrázó párnak - aki február 15-ig kéri.

Az idei feladatokat a vírushelyzethez kellett igazítanunk, ezért igyekeztünk odafigyelni arra, hogy otthonról is elvégezhetőek legyenek.

Amit még nagyon fontosnak tartunk idén hangsúlyozni, hogy a párokat EGYMÁS FELÉ fordítsuk, hogy minél kevesebb időt kelljen az Interneten tölteniük.

A különféle feladatok lényege tehát a társunkra figyelés, a vele együtt töltött idő. Figyeljünk jobban egymásra, szánjunk a kapcsolatunkra időt!

  Szeretnénk, ha a házaspárok a Házasság Hete Programsorozat után is folytathatnák a megkezdett utat kapcsolatuk erősítésére, így havi rendszerességgel indítunk A Házasság Művészete címmel videofilmes rendezvény sorozatot, melynek tervezett kezdő dátuma: 2021. márc. 26. 17.00
  A további részletekről az érdeklődőket emailben tájékoztatjuk.

  A Szerelmi Kalandtúra az előző évekhez hasonlóan idén is a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Házas Hétvége Közösség szervezésében jön létre sok önkéntes bevonásával.

  A játék elérhető a Facebookon „Szerelmi kalandtúra Pécs – Baranya és Tolna megye” néven (https://www.facebook.com/szerelmikalandturapecs) illetve az Instagramon (https://www.instagram.com/szerelmikalandturapecs) is.

  Idén az új Facebook-csoportunkban ( http://bit.ly/szkpecs ) a játékosoknak lehetősége van az egymással való kommunikációra és a feladatok kapcsán felmerült gondolatok megbeszélésére is.


  A tavalyi szerelmi kalandtúráról egy beszámoló:

  „Hatalmas élmény volt számunkra a múlt hét pénteki vacsora. Nem számítottunk rá, hogy ilyen sokan leszünk, de nagyon kellemes meglepetés volt. Jó volt látni, hogy ilyen sok párnak fontos a házassága. Az irányított beszélgetések is ötletesek voltak, voltak olyan témák, amikről soha nem beszélgettünk, és nem gondolkodtunk még rajtuk. Kettesben élhettük meg ezt a szép estét, mégis egy közösség részesei lehettünk. Több ismerőssel is találkoztunk, ami azért volt fontos visszajelzés számunkra, hogy mások is (nem is kevesen) vannak, akik foglalkoznak a házasságukkal. A munkahelyeinken furcsán néztek ránk, hogy egy hétig olyan feladatokat csinálunk, ami építi a házasságunk, és segít még jobban megismerni egymást. Többen úgy gondolták, hogy ez egy párterápia, amit az emberek olyankor csinálnak, amikor baj van a házasságukkal. Mi akkor is úgy gondoltuk, hogy ez az állítás nem igaz, hiszen az ember jó esetben orvoshoz sem csak akkor fordul, amikor már óriási a baj. Sőt éves szűrésekre is eljár, figyel az egészségére. Mi is így szeretnék figyelni a házasságunkra, egymásra. Az elkövetkezendő időszakban ebből a „kalandtúrából” is szeretnénk töltekezni, építkezni, és várjuk a jövő évi Házasság Hetét.

  A munkátokhoz Isten áldását kívánjuk!”

  Veronika és Csaba

   

  Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
  Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

  Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

  Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Neked ajánljuk!

  Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

  Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

  Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
  Mire jó a csend?

  Mire jó a csend?

  Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
  „Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

  Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

  Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
  Hol zöldebb?

  Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

  Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
  Ugrás az oldal tetejére